چند توصیه به کاربران موبایل و تبلت در سفر
هر روز که می گذرد انسان ها بیشتر از روز قبل برای دستیابی به ابزارهای تکنولوژی که زندگی را برای آنها به مراتب ساده تر از گذشته کرده است، هزینه صرف می کنند. وابستگی کاربران امروزی به این ابزارها به حدی شده است که حتی یک روز کامل را هم نمی توانند بدون یکی از این ابزارها بگذرانند. کوچک تر شدن این دستگاه ها در کنار امکان جا به جایی و حمل و نقل آنها سبب شده است تا در روزهای کاری یا ایام تعطیل در کنار صاحبانشان باشند.
به گزارش روابط عمومی شرکت ایمن رایانه پندار، نماینده رسمی و انحصاری شرکت پاندا سکیوریتی در ایران، با شروع فصل تابستان و ایام تعطیلات، بازار سفرهای داخلی و خارجی هم رونق می گیرد و در طول این سفرها یار ثابت و جدا نشدنی مسافران هم لپ تاب ها، تبلت ها و از همه مهمتر گوشی های تلفن همراه هستند. از این رو و به دلیل رفت و آمد بیشتر کاربران در اماکن عمومی نکات امنیتی نیز بیشتر از قبل باید از سوی کاربران رعایت شود. در ادامه چند توصیه امنیتی که خوب است کاربران در طول سفر به آنها دقت و توجه کافی داشته باشند را می خوانید:
• قبل از شروع سفر از اطلاعات خود فایل های پشتیبان (Back up) تهیه کنید: شما نمی دانید قرار است در طول سفر چه اتفاقاتی بیفتد، به چه مکان هایی بروید و در هر یک از این مکان ها چه اتفاقی در انتظار وسایل، فایل ها و اطلاعات شما است. پس بهتر است تا وقتی هنوز در منزل هستید از کلیه اطلاعات حساس و مهم خود یک فایل پشتیبان تهیه کنید.
• یک رمز عبور مناسب برای دستگاه های خود انتخاب کنید: در طول سفر ممکن است مجبور به معاشرت با افرادی شوید که شناخت چندانی نسبت به آنها ندارید از این رو با یک رمز عبور قوی و مطمئن اجازه دسترسی افراد غریبه به سیستم های خود را ندهید.
• برنامه کنترل والدین را نصب کنید: این توصیه را نه تنها در سفر بلکه در طول تابستان جدی بگیرید. چرا که به دلیل فراغت فرزندان از تحصیل، بیشتر اوقات خود را پای کامپیوتر، لپ تاب و یا تبلت می گذرانند. یک برنامه کنترل والدین به شما کمک خواهد کرد تا آسیب پذیری کودک خود در محیط اینترنت را به حداقل برسانید.
• اگر از یک سیستم مشترک بین همه اعضای خانواده استفاده می کنید، حساب های کاربری خود را ببندید: اگر در طول تعطیلات از یک سیستم، کلیه اعضای خانواده استفاده می کنند، حتماً بعد از هر بار استفاده از حساب کاربری خود، آن را Sign Out کنید و مطمئن شوید نام کاربری و رمز عبورتان به صورت خودکار در سیستم ثبت نشده باشد.
• در طول سفر نسبت به حضور در شبکه های اجتماعی بیشتر محتاط باشید: ضرورتی ندارد کلیه اطلاعات و جزئیات مربوط به سفر خود را بر روی شبکه های اجتماعی منتشر کنید. ممکن است جنایتکاران سایبری در کمین خانه های خالی شما باشند.
• مراقب ایمیل های خود باشید: ایمیل ها یکی از نقاط اصلی ورود ویروس به سیستم شما هستند، پس به توجه ویژه ای نیاز دارند. پس اگر ایمیل هایی با مضامین سفر و یا شهر مقصد برای شما ارسال شده بود به راحتی اعتماد نکرده و قبل از اطمینان از آدرس فرستنده آنها را باز نکنید.
• مراقب شبکه های عمومی Wi-Fi باشید: در طول سفر اگر از شبکه Wi-Fi در اماکن عمومی استفاده می کنید، بسیار مراقب باشید. چراکه نمی دانید فبل از شما چه کسی به آن شبکه متصل شده و چه کسی بر ترافیک شبکه نظارت می کند. به همین دلیل به شما توصیه می کنیم اگر در این اماکن به حساب های کاربری خود در ایمیل، شبکه های اجتماعی و یا فروشگاه های خرید آنلاین وارد می شوید از پروتکل امن https و یا شبکه اختصاصی مجازی (VPN)استفاده کنید تا کلیه اطلاعاتی که از دستگاه شما بیرون می آید، رمزگذاری شده باشد.
• سیستم خود را بروز نگه دارید: برای تروجان ها روزهای تعطیل و غیر تعطیل فرقی ندارد. آنها هر لحظه و در هر مکان و زمانی به دنبال بهره برداری از حفره های امنیتی موجود در سیستم شما هستند. پس همیشه اطمینان داشته باشید که اصلاحیه های امنیتی نرم افزارهایتان را دانلود کرده و اعمال کرده باشید.
• از سیستم خود محافظت کنید: تهدیدات به شما خیلی نزدیک اند. پس همیشه حتی در تعطیلات هم به یاد بروز رسانی نرم افزار امنیتی خود باشید. حتی اگر اشتراک نرم افزارتان در طول سفر به پایان رسید، نگران نباشید.
نرم افزار رایگان و همیشه در دسترس Panda Cloud Antivirus را از http://www.cloudantivirus.com/en/#!/cloud-antivirus-pro-edition دانلود و نصب کرده و از آن لذت ببرید.
- ۹۲/۰۴/۱۹