چند پرسش از رییس مرکز IT ارشاد
ایمان بیک - آقای نجفیسولاری، رییس محترم مرکز فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دفاع از دریافت ۴ درصد عوارض از کالاهای وارداتی فناوری اطلاعات، این موضوع را موجب افزایش قیمت کالاها ندانسته و مطالبی گفتهاند که اگر درست فهمیده باشیم، معنا و مفهومش چنین است: با این مبلغ، قرار است از تولید محتوا حمایت شود، بعد این محتوا روی دستگاههای کامپیوتری احتمالا به قیمت پایین یا به رایگان به مشتریان عرضه شود و از این طریق، اضافه دریافتی از مشتریان در قالب عوارض ۴ درصدی جبران شود.
البته که حمایت از تولید محتوای ایرانی و بومی امری پسندیده است. اما در آنچه که آقای نجفی گفتهاند، ابهاماتی هست که امیدواریم با توضیحی برطرف شود و گرنه این وعدهها مصداق مثل «بزک نمیر بهار میاد» خواهد بود و بس.
1- چقدر طول میکشد تا فرایند حمایت از تولید محتوای ایرانی یا بومی طی شود، شرکتها توانمند شوند و محصولی تولید کنند که به کار ارایه به کاربران ایرانی بیاید؟ یک سال؟ دو سال؟ سه ماه؟ آنگاه تکلیف پولی که مشتریان امروز کالاهای کامپیوتری پرداختهاند تا نرمافزار و محتوای ایرانی به نسل بعدی خریداران ارایه شود، چیست؟
2- تکلیف کاربرانی که مجبورند با پرداختی مبلغی اجباری، محتوای اجباری دریافت کنند چه میشود؟ اگر من خریدار چنین محتوایی را نخواهم یا لازم نداشته باشم چه؟
3- من کاربر در کجای قانون موظف شدهام که از طریق اضافه پرداخت برای خرید کالایی غیرفرهنگی، به حمایت از شرکتی بپردازم که قصد دارد در آینده محتوا تولید کند؟
4- اصولا فلسفه وجودی مرکز رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چیست؟ مگر این مرکز برای حمایت از تولید محتوا یا نرمافزار بودجه دریافت نمیکند؟ آن بودجه کجا میرود که حالا برای انجام همان وظیفه، همه مردم باید ۴ درصد اضافی را به گردن بگیرد؟
5- قانون در مورد ارایه اجباری محتوا روی سیستمهای کامپیوتری چه میگوید؟ این فرایند انحصار ایجاد نمیکند؟ ضدرقابتی نیست؟ آیا مرکز رسانههای دیجیتال از این طریق در فرایند طبیعی بازار عرضه و تقاضا اختلال ایجاد نمیکند؟
6- ارایه این محتوا روی محصولات دیجیتالی به چه صورت خواهد بود؟ آیا سازوکاری اندیشیده شده یا آقای سولاری صرفا ایده خود را بیان کردهاند؟ اگر طرح و برنامهای در این خصوص تدوین شده، به عنوان رسانه تمایل به مطالعه این طرح داریم.
منبع : فناوران اطلاعات
- ۹۳/۰۲/۲۰