چین: آمریکا عامل تهدید امنیت سایبری دنیاست
سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت که ایالات متحده عامل جنگ سایبری و بزرگترین دزد سایبری جهانی است و افشای ریاکاری ایالات متحده در مورد امنیت سایبری به نفع همه است.
به گزارش سایبربان، اتحاد صنعت امنیت سایبری چین گزارشی را منتشر کرده است که در آن بیش از ده مورد را فاش می کند که در آن سازمانهای اطلاعاتی ایالات متحده حملات سایبری، نظارت و جاسوسی اینترنتی، و افشای سلاحها و ابزارهای حمله سایبری را منتشر و تکثیر کرده اند.
وانگ ونبین، سخنگوی وزارت امور خارجه چین در یک نشست خبری روزانه می گوید که چین خاطرنشان می کند که این گزارش، گزارشی سیستماتیک از تاریخچه و موارد معمول حملات سایبری انجام شده توسط ادارات مربوطه دولت ایالات متحده و تأثیر آنها بر امنیت سایبری جهانی را ارائه می دهد.
وانگ می گوید:
این موارد یک بار دیگر نشان می دهند که ایالات متحده منشاء جنگ سایبری، بزرگترین پخش کننده سلاح های سایبری پیشرفته و بزرگترین دزد سایبری جهانی است.
شبکه موسوم به شبک پاک (Clean Network) و آنچه که ایالات متحده آن را فناوری منعکس کننده ارزش ها و منافع دموکراتیک می نامد، فقط بهانه ای است برای انجام سرقت ها و حملات سایبری ناجوانمردانه و تضمین برتری خود آمریکا.
وانگ تاکید می کند که حفاظت از امنیت سایبری یک مسئولیت مشترک میان همه کشورها است.
وانگ می گوید: فضای سایبری نباید به عنوان ابزاری برای شکاف جامعه بین المللی یا مهار و سرنگونی سایر کشورها مورد استفاده قرار گیرد. پایان دادن به بی قانونی ایالات متحده در مورد سرقت سایبری و افشای ریاکاری آن در مورد امنیت سایبری به نفع جامعه بین المللی خواهد بود.
در ادامه به مواردی از این گزارش اشاره می شود.
مورد 1: در سال 2010، مشخص شد که ایالات متحده از ویروس استاکس نت برای حمله به تاسیسات هسته ای ایران استفاده می کند. این اولین مورد در تاریخ بود که یک دولت حملات سایبری را علیه زیرساخت های کلیدی یک کشور دیگر انجام می داد و باب جنگ سایبری دولت در برابر دولت بدین صورت باز شد. در سال 2022، فرماندهی سایبری ایالات متحده اعلام کرد که این وظیفه آنهاست که مالکیت دامنه را بر عهده داشته باشند.
مورد 2: باج افزار واناکرای (WannaCry) که بیشتر کشورها را تحت تأثیر قرار داد و در سال 2017 بیشترین خسارات را در سراسر جهان ایجاد کرد، نتیجه تسلیحات سایبری افشا شده از آژانس امنیت ملی ایالات متحده بود. از قضا، در سال 2021، ایالات متحده با راه اندازی یک طرح به اصطلاح بین المللی ضد باج افزار با ده ها کشور دست به اقدام زد.
مورد 3: در سال 2013، پروژه پریسم (PRISM) نشان داد که چگونه ایالات متحده درگیر جاسوسی سایبری در سراسر جهان، از جمله علیه چین بوده است. ایالات متحده حتی از 9 غول اینترنتی بین المللی از جمله مایکروسافت، یاهو، گوگل و اپل خواسته بود تا با دولت ایالات متحده برای نظارت مخفیانه بر اطلاعات همکاری کنند. این برنامه حتی به تجهیزات شبکه چندین کشور از جمله آلمان و کره جنوبی حمله کرد. از سوی دیگر، از سال 2018، آمریکا بدون ارائه هیچ مدرکی، امنیت دیجیتال را بهانه ای برای سرکوب شرکت های چینی عنوان می کند و حتی متحدان خود را که قربانی جاسوسی آمریکا نیز بودند، مجبور به پیوستن به این گروه کرده است.
مورد 4: در سال 2013، رسانه ها فاش کردند که مؤسسه ملی استاندارد و فناوری ایالات متحده (NIST) از استانداردهای رمزنگاری خود برای نصب درهای پشتی استفاده کرده است که اهداف حملات زنجیره تأمین را از محصولات فناوری اطلاعات به استانداردهای فناوری اطلاعات گسترش می دهد. در 30 مارس 2023، دیپلمات ارشد ایالات متحده در اجلاس سران برای دموکراسی گفته بود که ایالات متحده با شرکای خود برای ایجاد قوانین و هنجارهای لازم کار می کند تا فناوری به گونه ای توسعه یابد که منعکس کننده آنچه آنها ارزش ها و منافع دموکراتیک می نامند، باشد.
مورد 5: در سال 2015، رسانه ها پروژه کمبردادا (CAMBERDADA) دولت ایالات متحده را فاش کردند که هدف آن نفوذ، تفرقه و سرکوب فروشندگان خارجی امنیت سایبری و وادار کردن آنها به رقصیدن به ساز ایالات متحده بوده است. در نتیجه، اکنون تعداد کمی از فروشندگان امنیت سایبری جهانی، مواردی از حملات سایبری ایالات متحده را فاش می کنند و برخی از فروشندگان امنیت سایبری ایالات متحده حتی همدست کمپین اطلاعات نادرست دولت ایالات متحده برای هدف قرار دادن سایر کشورها شده اند.
- ۰۲/۰۱/۲۷