ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

ترکیه «گروک» را مسدود کرد

| چهارشنبه, ۱۹ تیر ۱۴۰۴، ۰۴:۱۰ ب.ظ | ۰ نظر

ترکیه دسترسی به بخشی از محتوای تولیدشده توسط هوش مصنوعی «گروک» را به‌دلیل آنچه «توهین به رجب طیب اردوغان، مصطفی کمال آتاتورک و ارزش‌های دینی» عنوان شده، مسدود کرد.
به گزارش ایسنا، یک دادگاه در ترکیه در روز چهارشنبه دسترسی به بخشی از محتوای تولیدشده توسط چت‌بات «گروک» را که توسط شرکتی متعلق به ایلان ماسک طراحی شده، مسدود کرد. این اقدام پس از آن صورت گرفت که مقام‌های ترکیه‌ای اعلام کردند این چت‌بات در پاسخ به برخی پرسش‌ها، به «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه، «مصطفی کمال آتاتورک» بنیان‌گذار ترکیه مدرن و همچنین ارزش‌های مذهبی توهین کرده است.

دفتر دادستان کل آنکارا اعلام کرد که تحقیقات رسمی در این زمینه آغاز شده و این نخستین مورد ممنوعیت رسمی محتوای یک ابزار هوش مصنوعی در ترکیه محسوب می‌شود.

مقام‌ها با استناد به قوانین داخلی که توهین به شخصیت‌های سیاسی و ارزش‌های دینی را جرم تلقی کرده و مجازات آن را تا چهار سال زندان تعیین می‌کند، این تصمیم را اتخاذ کرده‌اند.

شرکت «ایکس» (توییتر سابق) و ایلان ماسک تاکنون واکنشی به این تصمیم نشان نداده‌اند. گفته می‌شود «گروک» که به‌صورت یکپارچه در پلتفرم ایکس فعال است، در پاسخ به برخی سوالات به زبان ترکی، محتوایی توهین‌آمیز درباره اردوغان و آتاتورک تولید کرده است.

مرجع تنظیم مقررات فناوری اطلاعات و ارتباطات ترکیه پس از صدور حکم دادگاه، این ممنوعیت را به اجرا گذاشته است.

«یامان آک‌دنیز» استاد حقوق سایبری در دانشگاه بیلگی استانبول گفت که مقام‌های ترکیه‌ای حدود ۵۰ پست از گروک را به‌عنوان پایه تحقیقات شناسایی کرده‌اند. او در پلتفرم ایکس نوشت: «ترکیه نخستین کشوری است که سانسور رسمی بر گروک اعمال می‌کند.»

وی افزود که هدف از ممنوعیت دسترسی و حذف محتوای خاص، «حفظ نظم عمومی» عنوان شده است.

در سال‌های اخیر، ترکیه نظارت خود را بر پلتفرم‌های اجتماعی و خدمات پخش آنلاین به‌طور قابل‌توجهی افزایش داده و با تصویب برخی قوانین، اختیارات بیشتری برای کنترل محتوا به‌دست آورده است. این اقدامات شامل بازداشت افراد به‌دلیل پست‌هایشان، تحقیقات قضایی درباره شرکت‌ها، و مسدودسازی یا محدودسازی دسترسی به وب‌سایت‌ها بوده است.

منتقدان می‌گویند این قوانین اغلب برای سرکوب منتقدان به‌کار گرفته می‌شود، اما دولت ترکیه مدعی است این اقدامات برای حفظ شأن و جایگاه نهادهای حاکم ضروری است.

  • ۰۴/۰۴/۱۹

فیلترینگ

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">