کاربران در فیسبوکند، شما کجایید؟
پریسا سجادی - باز هم داستان فیسبوک و فیلتر شدناش تیتر نشین اخبار شد. وزیری که از مفید بودن ۸۵ درصدی محتوای فیسبوک گفت و امام جمعهای که به این اظهار نظر اعتراض کرد.
در حالی که تقریبا تمامی کاربران ایرانی که مایلند در فیسبوک حضور داشته باشند به شیوهای، فیلتر این شبکه را دور میزنند، آیا واقعا مساله مسدود بودن این شبکه دغدغه امروز ما است؟ کافی است چرخی در فضای ایرانی این شبکه اجتماعی بزنید تا با عکسهای فیگوراتیو، احوال پرسیهای روزمره کاربران و اساسا انبوه محتوای سردستی کاربران ایرانی مواجه شوید. آیا واقعا دسترسی به چنین فضایی برای چاق سلامتی و اظهار نظرهای روزانه کاربران ایرانی انقدر اهمیت دارد که هر روز مقامات و مسوولان در جایگاه موافق و مخالف این شبکه قرار بگیرند؟ آقای وزیر ارتباطات آیا واقعا بر این باورید که ۸۵ درصد محتوای فارسی فیسبوک مفید است؟ اگر از ما بپرسید خیر نیست؟ دلیلاش هم این است که در حال حاضر به دلیل ممنوع بودن حضور در این شبکه اجتماعی، سازمانها، شرکتها، بانکها، موسسات خبری و در کل نهادهای ایرانی که میتوانند در این فضا فعال باشند و به کاربران این شبکه اجتماعی خدمات خود را معرفی و ارایه کنند، از حضور در این فضا باز ماندهاند.
آقایان مساله این است؛ بنیانگذار فیسبوک هر دین و مرامی که داشته باشد فعلا هیچ منعی برای محتوای اسلامی و ایرانی قرار نداده است. در واقع فیلتر کردن این شبکه اجتماعی پر مخاطب، تاثیری بر دسترسی کاربران ایرانی ندارد بلکه به شدت این فضا را از دسترسی کاربران به محتوا و اطلاعات مورد نیاز نهادهای رسمی کشور بازداشته است. در حال حاضر این شبکه اجتماعی جمع کثیری از کاربران آنلاین ایرانی را یک جا گرد هم آورده است و بهترین موقعیت برای اطلاعرسانی و تولید و ارایه محتوا توسط متولیان فضای مجازی کشور است. اما متاسفانه با خود تحریمی، این فضا از فعالیت و حضور نهادهای رسمی و قانونی ایرانی خالی شده و جا برای گسترش اخبار غیر موثق و سواستفاده معاندان نظام از این شبکه اجتماعی فراهم شده است.
منبع : فناوران اطلاعات
- ۹۳/۰۲/۱۴