ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

کاربرد جاسوس‌افزار پگاسوس در اف‌بی‌آی

| يكشنبه, ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۱، ۰۳:۵۴ ب.ظ | ۰ نظر

اف‌بی‌آی قصد داشت با تأیید اسرائیل، از نرم‌افزارهای جاسوسی پگاسوس برای عملیات‌های خود استفاده کند.
به گزارش سایبربان؛ نیویورک تایمز در گزارشی فاش کرد که دفتر تحقیقات فدرال ایالات متحده (اف‌بی‌آی) قصد داشته از نرم‌افزار جاسوسی بدنام اسرائیلی پگاسوس (Pegasus) برای عملیات‌های جاری خود استفاده کند.

براساس این گزارش، اف‌بی‌آی (FBI) در سال 2018 به رژیم صهیونیستی گفت که قصد دارد از پگاسوس برای جمع‌آوری داده‌های تلفن افرادی که قبلاً تحت نظارت و تحقیق بوده‌اند، استفاده کند. این آژانس آمریکایی در گفتگو با وزارت دفاع اسرائیل ادعا کرد که خرید این جاسوس‌افزار برای جمع‌آوری داده‌ها از دستگاه‌های تلفن همراه به منظور پیشگیری و تحقیق در مورد جنایات و تروریسم، مطابق با قوانین حریم خصوصی و امنیت ملی است.

کارشناسان اظهار داشتند که نرم‌افزار جاسوسی پگاسوس، متعلق به گروه اسرائیلی «NSO» و توسعه یافته به‌وسیله این شرکت، در چند سال گذشته به دلیل رسوایی‌های هک بدنام شده است؛ به ویژه در ماه ژوئیه سال گذشته آزمایشگاه نظارت اینترنتی «Citizen Lab» در دانشگاه تورنتو، سوءاستفاده دولت‌های مشتری خود از این نرم‌افزارهای جاسوسی را از طریق هک کردن حدود 50 هزار تلفن و دستگاه متعلق به روزنامه‌نگاران، فعالان حقوق بشر و منتقدان سیاسی در سراسر جهان فاش کرد.

به گفته محققان، تلفن‌ها و دستگاه‌های آلوده به جاسوس‌افزار پگاسوس به طور کامل در معرض خطر قرار می‌گیرند و اطلاعات، تصاویر، پیام‌ها و مکان کاربران در دسترس دولت‌ها و سازمان‌هایی قرار می‌گیرد که آنها را هدف قرار می‌دهند؛ حتی دوربین‌ها و میکروفون‌های دستگاه‌های آن‌ها را می‌توان بدون اطلاع کاربران فعال کرد. آلودگی دستگاه‌ها را می‌توان از طریق کلیک کردن یا باز کردن یک پیام یا پیوند از سوی کاربر یا حتی بدون هیچ گونه تعاملی از طریق آخرین بدافزار «صفر کلیک» به دست آورد.

با تأیید و فاش شدن خرید جاسوس‌افزار اسرائیلی پگاسوس از سوی اف‌بی‌آی، این آژانس آمریکایی اصرار دارد که آن را فقط برای تست و ارزیابی محصول، به ویژه به منظور ارزیابی نحوه استفاده رقبای واشنگتن در صورت دستیابی به آن، خریداری کرده است. با این حال، آخرین افشای نیت اف‌بی‌آی برای استفاده از جاسوس‌افزار صهیونیستی در عملیات‌های خود، با این ادعا در تضاد است.

کتی ال. میلهون (Cathy L. Milhoan)، سخنگوی دفتر اف‌بی‌آی، در گفتگو با نیویورک تایمز مدعی شد: «اف‌بی‌آی مجوزی برای بررسی استفاده قانونی احتمالی محصول NSO در آینده و نگرانی‌های امنیتی بالقوه ایجاد شده به‌وسیله محصول خریداری کرده است؛ به عنوان بخشی از این فرآیند، اف‌بی‌آی قوانین آژانس کنترل صادرات اسرائیل را بررسی کرده و پس از آزمایش و ارزیابی تصمیم گرفته از محصول به صورت عملیاتی در هیچ تحقیقی استفاده نکند.»

علیرغم خرید، آزمایش و نیت استفاده از جاسوس‌افزار صهیونیستی پگاسوس به‌وسیله دفتر اف‌بی‌آی، دولت ایالات متحده توسعه دهنده آن، گروه NSO، را تحریم کرده و آن را در لیست سیاه تجاری قرار داده است. با این حال، یک ماه بعد، گزارش شد که این نرم‌افزار جاسوسی به ایالات متحده فروخته و ظاهراً فقط برای دفاع سایبری استفاده می‌شود.

  • ۰۱/۰۲/۲۵

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">