کلاهبرداریهای جدید در بستر سایت دیوار
سرهنگ جمالی از شناسایی و دستگیری فروشنده طلا های تقلبی به ارزش ۱۶۰ میلیون ریال در سایت دیوار خبر داد.
سرهنگ علی جمالی رئیس پلیس فتا استان ایلام گفت: در پی مراجعه یکی از شهروندان به اداره پلیس و طرح شکایت با این موضوع که از طریق سایت دیوار مقداری طلا خریداری کرده و پس از تحویل متوجه شده است طلا ها تقلبی بوده است، پرونده ای در این پلیس تشکیل شد.
او ادامه داد: با اقدامات فنی و تخصصی پلیس متهم مورد شناسایی قرار گرفت و با هماهنگی مراجع قضایی دستگیر شد. این مجرم سایبری در برابر مستندات موجود به جرم ارتکابی خود اعتراف کرد و عنوان داشت که با درج آگهی در سایت دیوار با موضوع فروش طلا طعمه های خود را شناسایی می کرده است و در هنگام تحویل، طلا های تقلبی را به خریدار ها تحویل داده است و از این راه مبلغ ۱۶۰ میلیون ریال کلاهبرداری کرده است.
این مقام مسئول با بیان اینکه آگهی های جعلی یکی از رایج ترین ترفند های کلاهبرداران است و بیشتر حول محور ارزان ترین قیمت نسبت به بازار منتشر می شوند، عنوان کرد: اگر قصد خرید محصولی را از طریق سایت های درج آگهی مانند دیوار دارید قبل از واریز هرگونه وجهی ابتدا از اصالت کالا و فروشنده اطمینان حاصل کنید.
رئیس پلیس فتا ایلام از شهروندان خواست: درصورت مواجهه با هرگونه موارد مجرمانه در فضای مجازی موضوع را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس WWW.Cyberpolice.ir بخش ثبت گزارش های مردمی به همکاران ما اطلاع دهند.
کلاهبرداری از هموطنان با آگهی های جعلی کار در منزل
رئیس پلیس فتا استان کرمان، از شناسایی عامل کلاهبرداری از شهروندان با ترفند درج آگهی جعلی و فریبنده کار در منزل در سایت دیوار خبر داد.
سرهنگ امین یادگارنژاد اظهار داشت: در پی مراجعه خانمی به این پلیس که با در دست داشتن مرجوعه قضایی، درخواست رسیدگی به شکوائیه خود مبنی بر کلاهبرداری از طریق سایت دیوار با آگهی جعلی را داشت، این موضوع به طور ویژه در دستور کار پلیس قرار گرفت.
وی افزود: شاکی در اظهارات خود عنوان داشت که با توجه وضعیت بد اقتصادی در سایت دیوار با یک آگهی فرینده کار در منزل مواجه شدم و پس از برقراری ارتباط در تگرام و عضو شدن در کانال، صاحب آگهی تقاضای مبلغ ناچیز حدود ۴۰۰ هزار ریال را از من داشت که پس از واریز مبلغ، با وعده های دروغین و فریبنده کانال و ایدی تلگرامم را حذف کردند.
این مقام انتظامی ادامه داد: با انجام تحقیقات پلیسی و با بررسی های به عمل آمده متهم به هویت معلوم مورد شناسایی قرار گرفت.
سرهنگ یادگارنژاد گفت: سایت های تبلیغاتی انجام معامله را در بستر فیزیکی بر عهده خریدار و فروشنده واگذار کرده اند، بنابراین شهروندان بهتر است حتی المقدور قبل از رویت کالا یا خدمات و احراز هویت هر یک از طرفین معامله، تبادل وجهی را انجام ندهند تا گرفتار کلاهبرداران نشوند.
این مقام مسئول به شهروندان توصیه کرد: اگر با چنین تبلیغاتی مواجه شدید و به دنبال کسب درآمد از طریق مشاغل پاره وقت هستید قبل از واریز هرگونه وجه، حتما از صحت و سقم این مشاغل اطمینان حاصل نمایید و ضمن هوشیاری و دقت لازم در خصوص آگهی های کار در منزل مانند بسته بندی کالا، چسباندن پاکت های هدیه، بسته بندی در منزل و مواردی از این قبیل، بسیار مراقب باشید، زیرا احتمال کلاهبرداری در اینگونه موارد وجود دارد./ ایرنا