ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

گرانفروشی موبایل ادامه دارد

| چهارشنبه, ۶ تیر ۱۳۹۷، ۱۰:۴۲ ق.ظ | ۰ نظر

گرانفروشی بیش از اندازه بازار موبایل کار را به استخوان رسانده است؛ همچنان مشخص نیست که تکلیف ۱۴۵ میلیون و ۳۵۹ هزار و ۳۴۶ یورو ارز دولتی تخصیص یافته به شرکتهای واردکننده تلفن همراه چه شده است؟!

به گزارش تسنیم سه روز گذشته در اوج تلاطم قیمتی بازار موبایل که عمده فعالان آن در بازار تهران مستقر هستند، وزیر ارتباطات سری به بازار چارسو زد تا از نزدیک در جریان گرانفروشیهای سرسام‌آور قرار گیرد.

به زعم برخی اظهارات رسانه‌ای شده در این مدت، وزیر ارتباطات که می‌دانست به شرکتهای قانونی و رسمی واردات تلفن همراه ارز دولتی اختصاص یافته، به یکباره که با افزایش قریب به 50 درصدی محصولات این حوزه در بازار قرار گرفت، متعجب شده و به فکر راه‌حل برای برون‌رفت از این وضعیت افتاده است.

پس از این بازدید، سریعا لیست 40 شرکت واردکننده تلفن همراه که از ابتدای سال جاری تا انتهای خرداد ماه ارز دولتی به آنها تخصیص یافته است، منتشر شد تا مردم در جریان فعالیت شرکتها قرار گیرند و خودشان گرانفروشان را به نوعی تحریم کنند.

در این لیست بیشترین میزان واردات به دو شرکت «نودیس‌پرداز» و «هماهنگ پردازش هوشمند» با بیش از 26 میلیون یورو ارز دولتی تخصیص یافته، اختصاص داشت و کمترین واردات در بازه زمانی مذکور را نیز شرکت «مهندسی بازرگانی طنین انداز شهر پاک» با هشت هزار یورو داشته است.

با وجود اینکه انتظار می‌رفت انتشار چنین لیستی التیامی بر نگرانی و زخم بازار موبایل باشد اما وضعیت هیچ تغییری پیدا نکرد و همچنان برخی محصولات تا حدود بیش از 2 میلیون تومان گرانتر از نرخ رسمی واردات به فروش می‌رسند!

در حالیکه دولت مجموعا به این 40 شرکت، 220 میلیون و 643 هزار و 206 یورو ارز دولتی برای واردا گوشیهای تلفن همراه تخصیص داده اما جدول ارزش یورویی گوشیهای تلفن همراه ترخیص شده از گمرک نشان می‌دهد که در بازه زمانی مذکور (اول فروردین لغایت 29 خرداد) 30 شرکت 75 میلیون و 283 هزار و 860 یورو محصول از گمرک ترخیص کرده‌اند.

همچنان مشخص نیست که تکلیف 145 میلیون و 359 هزار و 346 یورو ارز دولتی تخصیص یافته به شرکتهای واردکننده تلفن همراه چه شده است؟!

ابهام دیگر در این است که  سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی اعلام کرده «این سازمان از دو روز پیش رسیدگی به بازار ارائه محصولات وارداتی از جمله موبایل را آغاز کرده و متوجه شده است شرکتی 13 میلیون یورو با ارز دولتی موبایل وارد کرده و همه گوشیهای تلفن همراه را به یک نفر فروخته است.»

به گزارش تسنیم، در پی این نابسامانی و عدم نظارت بر واردات و فروش در بازار و ابهام در نحوه نظارتها و تخصیص ارز دولتی به این شرکتها، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هم مچ یکی از واردکنندگان را گرفت و در توییتی به اعلام این موضوع پرداخت.

محمد جواد آذر جهرمی با بیان اینکه نخستین بازرسی تعزیراتی از یکی از شرکتهای واردکننده تلفن همراه صورت پذیرفت، اظهار کرد: بنا بر گزارش دریافتی، شرکت مزبور حدود 20 هزار گوشی آیفون وارد کرده که 15 هزار گوشی را یکجا و با دومیلیون تومان گرانتر از معمول به یک شرکت واگذار کرده است.

وزیر ارتباطات افزود: بر این اساس شرکت نودیس‌پرداز پنج هزار گوشی را در انبار موجود داشته است.

به گزارش تسنیم، با وجود اینکه انتقادات بسیاری به ضعف در سیستم نظارتی و بازرسی دولت در این مقوله خاص وارد است اما شرکتهای واردکننده تلفن همراه حتی برای حفظ حقوق مشترکان و نوعی برندسازی غیرمستقیم، حاضر به شفاف عمل کردن در لوای قانون نیستند و ابهامات زیادی بر نحوه فعالیت آنها وجود دارد.

  • ۹۷/۰۴/۰۶

بازار موبایل

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">