گره اینترنت کشور باز میشود؟
علی شمیرانی - هفته قبل بیست سالگی تلفن همراه در کشور با قدرت نمایی اپراتور اول و دعوت از 7 وزیر ارتباطات برگزار شد. اگرچه این را میتوان مهمترین رویداد هفته گذشته دانست اما در کنار این موضوع ماجرای اینترنت کشور نیز بار دیگر خبرساز بود.
1- موضوع دو نرخ متفاوت از قیمت پهنای باند ورودی به کشور از جمله مسایلی است که موجبات نوعی سردرگمی شده است. وزارت ارتباطات مبنای محاسبه مرکز پژوهشهای مجلس در خصوص جهش قیمت اینترنت از زمان ورود به کشور را قبول ندارد و این مرکز نیز مستندات خود را آمار شرکت ارتباطات زیرساخت میداند.
این که چرا دو نهاد نسبت به ابهامزدایی از این ماجرا اقدامی به عمل نمیآورند اندکی تامل برانگیز است. به هر حال اکنون این پرسش مهم وجود دارد که اطلاعات و آمار کدام بخش صحت داشته و مبنای تحلیلها و گزارشهای رسانهها و مراجع تحقیقاتی، در داخل و خارج کشور باید کدام گزارش باشد.
2- به غیر از ماجرای قیمت بحثبرانگیز اینترنت ورودی، هفته گذشته اعلام شد تمام پروانههای اینترنتی قرار است تجمیع شود. این موضوع تصمیم درستی است که ظاهرا مطالعات آن از سال 90 آغاز شده بود. ما در این خصوص نیز مدل خاص وطنی خود را داشتهایم که همواره تعجب خارجیها در خصوص چرایی این مدل را به دنبال داشته است. حالا قرار است تعدد پروانهها نهایتا به دو پروانه کاهش یابد. اگرچه از رگولاتوری نوعی دو صدایی شنیده میشود، اما باید تا زمان اتمام این ماجرا از قضاوت و نتیجهگیری پرهیز کرد.
3- در هیاهوی روز خبرنگاران و بیست سالگی موبایل اما وعده دو هفتهای ارایه راهکار بهبود کیفیت اینترنت نیز به سر آمد و خبر خاصی نشد. قرار بود به موجب دستور وزیر ارتباطات، شرکتهای بزرگ اینترنتی با نمایندگان زیرساخت و رگولاتوری دور یک میز بنشینند و کلاف سردرگم مشکلات اینترنت را باز کنند.
اگرچه خصوصیها خبری از نتایج پیشرفت این جلسات به بیرون درز ندادهاند و برخی میگویند نگرانند که اظهار نظرات ایشان با غضب زیرساخت مواجه شود.
از این رو جا دارد تا وزارت ارتباطات یا شرکت ارتباطات زیرساخت نتایج پیشرفت و موانع موجود را بسیار شفاف به اطلاع مردم نیز برسانند. به هر حال قیمت، شکل و مشکلات عرضه اینترنت در کشور همچنان خبرساز است و همچنان نیز چارهای جز انتظار برای نتیجه نیست.
منبع:عصر ارتباط
- ۹۳/۰۵/۲۵