ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

گزارش کامل مجمع سال 92 همراه‌اول

| دوشنبه, ۱ ارديبهشت ۱۳۹۳، ۰۱:۵۷ ب.ظ | ۰ نظر

م.ر.بهنام رئوف - چهارمین مجمع عمومی عادی سالیانه و فوق العاده همراه‌اول صبح روز گذشته با حضور بیش از 94 درصد سهامداران در سالن خلیج فارس پژوهشگاه نیرو برگزار شد.
** سود 1085 تومانی برای هر سهم همراه‌اول

در جلسه مذکور پس از نظر خواهی از سهامداران حاضر و سخنان تعدادی از اعضای هیات رییسه، برای هر سهم 1085 تومان سود در نظر گرفته و مقرر شد سود سهامداران حقیقی از روز دوشنبه، یکم اردیبهشت ماه از طریق شعب بانک ملت واریز شود. این درحالی است که این شرکت در سال گذشته مبلغ 902 تومان به ازای هر سهم به سهامداران خود سود پرداخت کرد.

پس از برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه همراه‌اول، مجمع عمومی فوق العاده نیز برگزار شد که طی آن پیشنهاد هیات مدیره جهت افزایش سرمایه 97/3درصدی مورد تصویب قرار گرفت.

در مجمع فوق‌العاده همچنین کاهش اعضای هیات مدیره از 7 عضو به 5 عضو مورد قبول سهامداران قرار گرفت و به این ترتیب پنج شرکت مخابرات ایران، مهر اقتصاد نوین ایرانیان، گسترش الکترونیک مبین ایران، مخابرات استان تهران و مخابرات استان اصفهان به عنوان اعضای حقوقی هیات مدیره معرفی شدند.

پاداش هیات‌مدیره برای سال مالی منتهی به بیست و نهم اسفند‌ماه سال 92 نیز همانند سال قبل 350 میلیون تومان تعیین شد اما مقرر شد این مبلغ به جای تقسیم بین 5 عضو بین 7 عضوی که در سال 92 اعضای هیات مدیره این شرکت بودند تقسیم شود.

همچنین در جلسه مجمع فو‌ق العاده بحث و بررسی روی افزایش سرمایه همراه‌اول از 206 میلیارد تومان به 400 میلیارد تومان آغاز شد که این میزان افزایش سرمایه نیز در دقایق آغازین مجمع فوق‌العاده مورد موافقت سهامداران قرار گرفت. همچنین روزنامه‌های فناوران اطلاعات و دنیای اقتصاد به عنوان روزنامه‌های رسمی شرکت ارتباطات سیار ایران برای چاپ آگهی‌های مجمع تعیین شدند.
** عقب‌ماندگی در بکارگیری نسل سوم

در ابتدای این مراسم سیدهاشمی به عنوان رییس مجمع به بیان گزارشی خلاصه از روند فعالیت شرکت ارتباطات سیار ایران پرداخت که این گزارش در ادامه با گزارش وحید صدوقی به عنوان مدیرعامل از روند برنامه‌ها گذشته و اهداف پیش روی این شرکت کامل شد.

سید مصطفی سیدهاشمی در مجمع عمومی عادی سالانه شرکت ارتباطات سیار ایران اظهار داشت: امسال همراه‌اول 20 ساله می‌شود و مخابرات به پنجمین سال خصوصی‌سازی وارد خواهد شد.

رییس هیات مدیره شرکت مخابرات ایران گفت: هم‌اکنون 279 کشور نسل چهارم ارتباطات را به صورت تجاری راه‌اندازی کرده‌اند و تا پایان سال طبق پیش‌بینی‌ها این تعداد به 350 کشور خواهد رسید.

وی گفت: در سال 73 که سیم‌کارت وارد ایران شد، ایران دومین کشور خاورمیانه و سی‌وچهارمین کشور جهان بود که نسل دو تلفن همراه را راه‌اندازی می‌کرد.

سیدهاشمی ادامه داد: اما اکنون 195 کشور قبل از ایران خدمات نسل سه را ارائه دادند.

وی همچنین با بیان مشکلات سال 92 گفت: در سال گذشته با چالش‌های بسیار مواجه بودیم؛ تغییر نظام تعرفه‌ای، فضای اقتصادی، بروز مشکلات در تأمین تجهیزات و تحریم‌های ظالمانه از این دست مشکلات بود که اکنون برطرف شده است.

سیدهاشمی گفت: امیدواریم در سال آینده 8 هزار و 300 میلیارد تومان سود کسب کنیم تا بتوانیم سود 1300 تومانی را به ازای هر سهم تقسیم کنیم.
** ضریب نفوذ 74 درصدی همراه‌اول

در ادامه مراسم وحید صدوقی مدیر عامل شرکت ارتباطات سیار اظهار داشت: با توجه به شعار امسال و اینکه سال مالی همراه‌اول 29 اسفندماه است، اولین شرکتی هستیم که در سال جدید مجمع خود را برگزار و در کمترین زمان سود سهام را واریز می‌کنیم.

وی با اشاره به بیست ساله شدن همراه‌اول گفت: بنا داریم 19 مرداد سال جاری، در بیستمین سالروز عرضه اولین سیم‌کارت در ایران توسط همراه‌اول، بیست سالگی همراه‌اول را جشن بگیریم.

صدوقی در ادامه با اعلام اینکه برای اولین بار، گزارش مالی همراه‌اول از نظر حسابرس هیچ بندی نداشته و با عنوان مقبولیت تأیید شده است، اظهار داشت: این اتفاق با توجه به درآمد حدود 8 هزار میلیارد تومانی همراه‌اول در سال 92 قابل توجه است.

مدیرعامل همراه‌اول ضمن تشریح دستاوردهای توسعه بازار و سبد محصولات این شرکت در سال 92 تأکید کرد: از شروع فعالیت اپراتور اول تا سال 91 در مجموع 34 عنوان سرویس و در دو سال اخیر یعنی با تدوین استراتژی همراه نوین، به تنهایی 34 عنوان سرویس به مشترکان عرضه شده است که عزم جدی همراه‌اول را نشان می‌دهد.

وحید صدوقی با بیان برخی اقدامات انجام شده در سال مالی اخیر، اظهار داشت: در سال 92 سامانه جامع 111 برای ارائه تمام خدمات راه‌اندازی شده است.

وی افزود: با جذب 5/8 میلیون مشترک جدید در سال 92، تعداد مشترکان ثبت شده همراه‌اول به 61/1میلیون رسید. اکنون سهم بازار همراه‌اول بر اساس اینترکانکشن 63 درصد و بر اساس سیم‌کارت روشن اول 69 درصد است و ضریب نفوذ آن حدود 74 درصد است.

مدیرعامل همراه‌اول گفت: ظرفیت آوای انتظار از 2500 مشترک به 30 هزار مشترک افزایش پیدا کرده است؛ علاوه بر این در سال 91، تعداد 15سرویس و در سال 92 تعداد 19سرویس ارائه شده است.

وی افزود: همراه‌اول 64 میلیون مشترک ثبت شده و 46 میلیون مشترک فعال دارد که از این تعداد 17 میلیون مشترک سیم‌کارت دائمی هستند. همچنین همراه‌اول با 271 اپراتور در 112 کشور قرارداد رومینگ بین الملل دارد.

صدوقی در بیان روش سنجش سیم‌کارت‌های فعال در کشور گفت: این موضوع از طریق تماس‌های بین اپراتوری سنجیده می‌شود و البته در این بین سیم‌کارت‌های دیتا که صرفا کارایی استفاده از اینترنت را دارند در این آمار لحاظ نمی‌شود.

صدوقی ادامه داد: هم اکنون همراه‌اول از طریق 10 روش مشغول خدمت رسانی به مشترکان خود است. همچنین تعداد دفاتر خدمت رسانی به مشترکان همراه‌اول معادل نصف تعداد شعب بانکی در کل کشور است که این نکته گستردگی مراکز ارائه خدمات را نشان می دهد.
** رشد مناسب در بازاریابی سازمانی

مدیرعامل اپراتور اول کشور با بیان اینکه ماموریت بخش بازاریابی سازمانی همراه‌اول، توانمندسازی سازمان‌ها از طریق مشاوره و ارایه خدمات و راهکارهای ارتباطی روزآمد است، گفت: VPN، APN، کنفرانس تلفنی، سیم‌کارت سازمانی و بسته‌های سازمانی تخفیفی از جمله محصولات و خدمات سازمانی راه‌اندازی شده و در دست اقدام همراه‌اول است.

صدوقی از توسعه فضاهای جدید کسب و کار خبر داد و گفت: همراه‌اول در سال گذشته حدود 2600 میلیارد ریال در شرکت‌های تابعه سرمایه‌گذاری کرده است.

وی با معرفی شرکت‌های تابعه همراه‌اول اظهار داشت: از سال گذشته همراه‌اول به عنوان هولدینگ فعالیت خود را ادامه می دهد و هم اکنون با شرکت‌های تابعه نظیر «نقش اول کیفیت»، «سرمایه گذاری توسعه نور دنا»، «مبین نت» و «جیرینگ» در صحنه حضور دارد.

وی با بیان این مطلب گفت: 40 درصد سهام مبین‌نت، 100 درصد سهام شرکت نقش اول کیفیت، 29 درصد شرکت جیرینگ، 1+50 درصد شرکت امن‌افزار گستر شریف، 16 درصد شرکت ارتباط مشترک شهر، 100 درصد سهام شرکت سرمایه‌گذاری توسعه نور دنا، 35 درصد سهام شرکت اقتصاد نوین (بازار گردان سهام مخابرات)، 32 درصد سهم گروه اقتصادی مفید و 10 درصد سهم بانک انصار متعلق به همراه‌اول است.

مدیرعامل همراه‌اول در بخش دیگری از سخنان خود با بیان همکاری این شرکت با جیرینگ گفت: امیدواریم با راه‌اندازی سامانه سپاس در سال 93 فعالیت شرکت جیرینگ وارد فاز تازه‌ای شود و پرداخت موبایل را به درستی تحقق بخشد.
** پوشش جاده ای سه برابری

مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار ایران با بیان دستاوردهای فنی و توسعه شبکه این اپراتور گفت: تا پایان سال گذشته 24300 آنتن تلفن همراه در کشور نصب شده است، 1239 شهر (100 درصد)، 43641 روستا (86/7درصد) و تمام جزایر مسکونی کشور تحت پوشش شبکه همراه‌اول است. بدین ترتیب 96/3درصد از 77 میلیون و 114 هزار و 734 نفر جمعیت کشور تحت پوشش شبکه این اپراتور هستند.

صدوقی افزود: بالغ بر 28 هزار کیلومتر از جاده‌های اصلی، 6733 کیلومتر از جاده‌های ریلی، 20159 کیلومتر از جاده‌های فرعی (بین فرمانداری) و در مجموع بیش از 70 هزار کیومتر از جاده‌های کشور تحت پوشش شبکه تلفن همراه بوده که این مقدار حدود 3 برابر پوشش جاده ای دیگر اپراتورهای تلفن همراه کشور است.

وی در ادامه با بیان کاهش نرخ قطع مکالمه در شبکه همراه‌اول، بیان داشت: نرخ قطع مکالمه از 1/92 در سال 87 به 0/52در پایان سال 92 کاهش یافته است. همچنین با افزایش نرخ موفقیت تماس(CSSR) در سال گذشته، این شاخص به 98/75درصد رسیده است.
** رشد 23 درصدی EPS

مدیرعامل همراه‌اول از درآمد 7982 میلیارد تومانی حاصل از سرمایه گذاری‌های تلفیقی گروه در سال 92 و رشد 19 درصدی این شاخص نسبت به سال 91 خبرداد و افزود: سود خالص همراه‌اول در سال گذشته 2280 میلیارد تومان بوده که نسبت به سال قبل از آن 23 درصد رشد را نشان می دهد.

صدوقی تصریح کرد: EPS همراه‌اول نیز نسبت به سال قبل 23 رشد داشته و به 1104 تومان رسیده است.

وی در ادامه با اشاره به پرداخت مبالغ پرداختی به دولت طی سال‌های گذشته اظهار داشت: همراه‌اول در سال 91 بیش از 3229 میلیارد تومان به دولت پرداخت کرده است که نسبت به سال 88 (سال واگذاری به بخش خصوصی) رشد 102 درصدی را نشان می دهد. همچنین در سال 1392 پرداختی به دولت حدود 4 هزار میلیارد تومان خواهد شد.

صدوقی گفت: سال گذشته بیش از 2743 میلیارد تومان صرف سرمایه گذاری شده است که این مقدار تا سال 95 به بیش از 7256 میلیارد تومان برآورد می شود. وی افزود: سرمایه گذاری طی سال‌های 92 و 93 بیش از 5/2 برابر ارزش دفتری کل دارایی‌های همراه‌اول در 18 سال گذشته است.
** جایگاه نخست همراه‌اول در خاورمیانه

صدوقی ضمن برشمردن دستاوردها و افتخارات همراه‌اول در سال 92 به جایگاه این اپراتور در صنعت تلفن همراه پرداخت و گفت: همراه‌اول از نظر تعداد مشترک در کشور و خاورمیانه اول، در آسیای جنوبی(در بین 58 اپراتور) هشتم و در دنیا (در بین 1003 اپراتور) بیست و پنجم است.

وی با بیان اینکه طبق رتبه بندی 500 شرکت برتر کشور در سال 92 توسط سازمان مدیریت صنعتی، همراه‌اول تنها اپراتور تلفن همراه کشور در میان 10 شرکت برتر از نظر ارزش افزوده اقتصادی بوده است، افزود: در این ارزیابی همراه‌اول از نظر فروش در رتبه بیستم قرار گرفته است.

مدیرعامل اپراتور اول با اشاره به استراتژی پنج ساله همراه‌اول اظهار داشت: برای دستیابی به ارکان این استراتژی 16 اولویت و 184 پروژه تعریف شده که در حال اجرا است.

صدوقی در پایان سخنان خود تصریح کرد: در حال رصد دنیا هستیم و با یک دید جهانی بدنبال باند پهن می رویم. تحقیقات نشان می دهد به ازای هر 10 درصد ضریب نفوذ باند پهن، امکان افزایش یک درصدی GDP وجود دارد. همچنین با جذب هر هزار نفر مشترک باند وسیع 80 شغل ایجاد می شود. به گفته وی در سال 2013 میلادی 230 شرکت در 88 کشور شبکه LTE را راه اندازی کرده‌ و دنیا در حال تحول است و ما نیز نباید از این تحولات عقب بیفتیم. تمرکز همراه‌اول در سال 93 در راستای رسیدن به چشم انداز، راه‌اندازی سرویس باند پهن است.
** تغییر تعرفه همراه‌اول از امروز

پس از پایان مجمع عمومی و فوق العاده شرکت ارتباطات سیار، وحید صدوقی در یک نشست مطبوعاتی میزبان خبرنگاران بود.

وی با بیان جزئیات تغییر تعرفه‌های همراه‌اول از ساعت 24 سی و یکم فروردین ماه، گفت: در جلسه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، پیش از عید مصوبه‌ای برای همسان‌سازی و هم‌کدی به تصویب رسید. در این مصوبه تعیین شد که نرخ مکالمات سیم‌کارت‌های دائمی تلفن همراه برای همه اپراتورها 599 ریال تعیین شود.

وی ادامه داد: همچنین نرخ مکالمه سیم‌کارت اعتباری می‌تواند 50 درصد بیشتر معادل 899 ریال تعیین شود و تعرفه پیامک، اینترنت همراه و تماس بین اپراتوری بدون تغییر ثابت مانده است. بر اساس این مصوبه در هیأت مدیره همراه‌اول مصوب شد که در فاز نخست اجرای همسان‌سازی، یکسان‌سازی را اجرا کنیم.

وی با بیان جزئیات تعرفه‌های جدید پس از یکسان‌سازی در شبکه همراه‌اول، گفت: ‌پیش از این در سیم‌کارت‌های اعتباری تعرفه هر دقیقه مکالمه شهری 670 ریال، تعرفه هر دقیقه مکالمه بین شهری 1130 ریال و دو پالس جابجایی معادل 144 ریال بود.

وی ادامه داد: ‌اکنون هزینه دو پالس جابجایی حذف خواهد شد که به این ترتیب صددرصد هزینه جابجایی از مشترکان حذف می‌شود.‌ همچنین هزینه بین شهری از 1130 ریال به 670 ریال کاهش پیدا می‌کند که به این ترتیب قیمت مکالمه بین شهری سیم‌کارت اعتباری 41 درصد کاهش می‌یابد.

صدوقی تصریح کرد: در گذشته نرخ مؤثر مکالمه سیم‌کارت اعتباری در شبکه 731 ریال بود که اکنون به طور میانگین 9 درصد کاهش یافته است.

صدوقی همچنین با اعلام جزئیات تغییر تعرفه سیم‌کارت‌های دائمی گفت:‌ در گذشته تعرفه یک دقیقه مکالمه شهری سیم‌کارت دائمی 447 ریال، تعرفه یک دقیقه مکالمه بین شهری سیم‌کارت دائمی 760 ریال و دو پالس هزینه جابجایی معادل 90 ریال بود.

هم‌اکنون تعرفه جدید هر دقیقه مکالمه با سیم‌کارت‌های دائمی شهری و بین شهری 570 ریال تعیین شده است که تعرفه بین شهری کاهش و تعرفه شهری 6 درصد رشد یافته است.

وی یادآور شد: در گذشته نرخ مؤثر هر دقیقه مکالمه سیم‌کارت دائمی 537 ریال بوده است.

در ادامه این نشست و در پاسخ به شروط لحاظ شده برای واگذاری خدمات نسل سوم، صدوقی گفت:‌ اگر مجوز فعالیت از اردیبهشت ماه به همراه‌اول واگذار شود و مشخص شود که قرار است چند باند فرکانسی به همراه‌اول اختصاص یابد تمام سعی خود را انجام می‌دهیم که از پایان شهریور ماه خدمات نسل سوم را ارایه دهیم.

وی در پاسخ به این سوال که نسل سوم آیا در کل کشور ارایه می‌شود یا ابتدا در استان‌های خاصی عرضه خواهد شد به تجربه همراه‌اول با مبین‌نت اشاره کرد و گفت:‌ اپراتور مبین‌نت 576 هزار مشترک باند پهن در 122 شهر تحت پوشش دارد و 60 درصد سهم بازار وایمکس متعلق به این اپراتور است. این اپراتور قبل سرمایه گذاری وسیعی برای برخی شهرها داشت که در نهایت تعداد شهرها به 122 شهر رسید در نتیجه با توجه به این تجربه می‌دانیم که کدام شهرها و یا استان‌ها متقاضی بیشتری برای این موضوع دارند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: در گذشته و در دهه 80 بزرگ‌ترین دغدغه مشترکان پوشش موبایل بود اما اکنون که در 100 درصد شهرها و 98 درصد جاده‌ها پوشش داریم، دغدغه مشترکان دیتا است. همچنان که در سال 92 ترافیک دیتا به میزان 500 برابر، ترافیک مکالمه به میزان 20 برابر و ترافیک پیامک به میزان 50 درصد افزایش یافته است. صدوقی همچنین در خصوص اختلاف حساب 5 یا 28 درصدی سهم دولت از درآمد پیامک‌ها گفت: در پروانه صراحتا اعلام شده که سهم دولت از مکالمه 28 درصد، از تلفن ثابت 8 درصد و از داده 5 درصد است.

مدیرعامل همراه‌اول افزود: علیرغم حکم دادگاه مبنی بر توقف اجرای این طرح، به منظور همکاری با سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و حسن همکاری برای دریافت مجوز نسل بالاتر این پرداخت انجام شد اما همچنان مایل به تعیین تکلیف این موضوع از سوی سازمان تنظیم هستیم.

وی در خصوص پیشنهاد وزیر ارتباطات برای برقراری رومینگ ملی بین اپراتورهای تلفن همراه گفت: در این زمینه دغدغه کیفی و مالی داریم، اما کاری که به نفع منافع ملی باشد را انجام می‌دهیم.

صدوقی با اشاره به افزایش استقبال از خرید سیم‌کارت‌های دائمی همراه‌اول گفت: با کاهش ودیعه سیم‌کارت دائمی از 130 هزار تومان به 36 هزار تومان استقبال از این سیم‌کارت‌ها افزایش یافته است؛ به طوری که در هفته 7 هزار تا 9 هزار سیم‌کارت به فروش می‌رسد؛ در سال 92 نیز 450 هزار سیم‌کارت دائمی به فروش رفته است و درآمد شرکت از ودایع نیز در سال 92 مبلغ300 میلیارد تومان افزایش یافته است.

مدیرعامل همراه‌اول ادامه داد: هر یکشنبه شماره جدید از کد 9 همراه‌اول در سایت گلچین اضافه و فروخته می‌شود.

وی در خصوص احتمال برگزاری مزایده برای واگذاری نسل 4 تلفن همراه گفت: احتمال نمی‌دهم که مزایده‌ای برگزار شود بلکه فرایند به صورت ساده‌تر با اعطای مجوز به اپراتورهای موجود انجام خواهد شد.

منبع : فناوران

  • ۹۳/۰۲/۰۱

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">