ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

گوشی‌های بی‌سیم یک معضل شده اند

| يكشنبه, ۲ مهر ۱۳۸۵، ۰۸:۴۵ ب.ظ | ۰ نظر

رییس اداره کل سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی مرکزی (اصفهان)، از افزایش استفاده از گوشی‌های تلفن بی‌سیم غیرمجاز در کشور به عنوان " یک معضل جدی " نام برد.

" محمد علی ایزدان"روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: گسترش استفاده از این نوع گوشی‌ها و تبعات منفی آن ، سازمان تنظیم مقررات را با یک معضل بزرگ مواجه کرده است.
سازمان تنظیم مقررات و اداره‌های زیرمجموعه آن درمناطق مختلف به نظارت بر طیف فرکانسی و امواج رادیویی، واگذاری فرکانس، توسعه و ترمیم آن و بررسی تداخلات می‌پردازد.
وی افزود: شناسایی گوشی‌های بی‌سیم غیرمجاز و جمع‌آوری آن، بیشترین حجم کارهای ما را به خود اختصاص داده است.
به‌گفته وی، برغم تبلیغات فراوان و اخطارهای مکرر درباره استفاده نکردن از گوشی‌های تلفن بی‌سیم که دارای باند فرکانس غیرمجاز است ، هنوز مردم و برخی مجموعه‌های دولتی و خصوصی به خرید این قبیل گوشی‌ها اقدام می‌کنند.
ایزدان بااشاره به‌اینکه استفاده از گوشی‌های غیرمجاز علاوه بر ایجاد تداخل در فضای فرکانس شهرها و جاده‌ها برای خود استفاده‌کنندگان نیز ضرر بسیاری دارد،گفت:"سرقت بوق"،" نداشتن امنیت مکالمه" و"ایجاد پارازیت بر تلویزیون منازل همجوار" از مهمترین این ضررهاست.
وی توضیح داد:برخی افراد سودجو با ردیابی فرکانس گوشی‌های بی‌سیم، علاوه بر شنود مکالمات به استفاده از خط تلفن موردنظر و تماس از طریق آن می‌پردازند که موارد متعدد اخاذی و سوء‌استفاده در این‌باره گزارش شده است.
وی برخی ضوابط بهره‌برداری از تلفن بی‌سیم مجاز را داشتن حداکثر برد مجاز ‪ ۳۰۰‬متر،مجهز به‌کد ایمنی دیجیتالی و فاقد آنتن هوایی برشمرد و بیان داشت:

اکثر قریب به تفاق گوشی‌های بی‌سیم موجود در بازار ایران دارای این شرایط نیست.
رییس اداره کل سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی مرکزی (اصفهان)، برد برخی تلفن‌های بی‌سیم غیرمجاز در ایران را تا ‪ ۷۰‬کیلومتر دانست و تصریح کرد:این قبیل گوشی‌ها باعث ایجاد تداخل در فرکانس نیروی‌های انتظامی، نظامی و امنیتی، آتش‌نشانی‌ها ، آمبولانس‌ها و فرودگاه‌ها می‌شود.
وی ادامه داد: حتی این مساله باعث بروز مشکل در زمینه ترانزیت مسیرهای هوایی شده است.
وی مجازات تعیین شده برای واردکنندگان و استفاده‌کنندگان از گوشی‌های غیرمجاز را ناکارآمد دانست و گفت: در سال ‪ ۸۵‬غرامت موضوع ماده ‪ ۱۱‬قانون استفاده از بی‌سیم‌های اختصاصی و غیرحرفه‌ای مصوب سال ‪ ۱۳۴۵‬از مبلغ دو هزار به ‪ ۶۰۰‬هزار و از بیست هزار به شش میلیون ریال افزایش یافت.
وی ادامه داد: این مجازات تاکنون نتوانسته است مانع گسترش این معضل در کشور شود.
به‌گفته وی،شناسایی و جمع‌آوری گوشی‌های بی‌سیم غیر مجاز برای سازمان تنظیم مقررات هزینه‌های گزافی به همراه دارد به طوریکه برای جمع‌آوری هر گوشی به طور متوسط بین ‪ ۲۵۰‬تا ‪ ۳۰۰‬هزار ریال هزینه می‌شود.
وی درباره گوشی‌های غیرمجاز جمع‌آوری شده گفت:این گوشی‌ها در زمان حاضر حجم بالایی‌از انبارهای سازمان را اشغال کرده‌است و در آینده‌ی نزدیک احتمال صدور حکم انهدام آنها وجود دارد.
ایزدان، حجم بالایی از واردات این قبیل گوشی‌ها به داخل کشور را از طریق قاچاق دانست و گفت: برخوردهای موجود با قاچاقچیان و مجازات‌های تعیین شده از شدت کافی برخوردار نیست و آنها همچنان به کار خود ادامه می‌دهند.
وی با تاکید براینکه برخی متخلفان استفاده از گوشی‌های بی‌سیم غیرمجاز از شرکتها و اداره‌های دولتی هستند، یادآور شد: نیروی انتظامی در سال اخیر همکاری خوبی برای شناسایی و جمع‌آوری این گوشی‌ها داشته است.
به گفته وی،اداره‌کل تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی مرکزی کشور که شامل پنج استان اصفهان، یزد،مرکزی، چهار محال و بختیاری و قم می‌باشد درسال ‪،۸۴‬ سه هزار و ‪ ۱۲۷‬دستگاه تلفن بی‌سیم غیرمجاز را شناسایی و یکهزارو‪ ۸۵۶‬دستگاه را جمع‌آوری کرده است.

  • ۸۵/۰۷/۰۲

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">