30 میلیون دلار صادرات نرمافزار داشتهایم!
به دلیل عدم برنامهریزی و نداشتن استراتژی مشخص، بسیاری از کارشناسان ایرانی امور رایانهیی به خارج از کشور مهاجرت نموده و باعث موفقیت سایر کشورها شدهاند.
مهرداد ذوالفقاریان، در گفتوگو با (سیتنا)، میزان صادرات نرمافزار رایانهیی کشورمان را با توجه به نیرو و پتانسیل تخصصی ایرانیان، نسبت به سایر کشورهای مشابه بسیار پایین دانست.
وی، در خصوص میزان صادرات نرمافزار از کشورمان به کشورهای دیگر، گفت: صادرات نرمافزار رایانهیی از ایران به دیگر کشورها تاکنون بیشتر به صورت ارائهی خدمات و کمتر به صورت محصول بوده است؛ به گونهیی که قسمت عمدهی درآمد 25 تا 30 میلیون دلاری حاصل از این صادرات به انجام پروژههای نرمافزاری توسط کارشناسان ایرانی در خارج از کشور بازمیگردد.
ذوالفقاریان، کشورهای واردکنندهی نرمافزار رایانهیی ایران را شامل کانادا، امارات، افغانستان و برخی کشورهای اروپایی مانند آلمان برشمرد.
مدیرعامل شرکت تحقیقات و توسعهی صادرات نرمافزار (ثنارای)، وضعیت صادرات نرمافزار رایانهیی کشورمان در 6 ماههی ابتدایی سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته را ثابت و بدون رشد عنوان کرد و علت آن را نیز نداشتن استراتژی خاص در این زمینه دانست.
وی، اظهار امیدواری کرد تا نسبت به تدوین استراتژی و اجرای آن، اقدامات جدی (از سوی مراکز مرتبط با IT) صورت گیرد.
وی، کمک دولت در این زمینه را موثر عنوان و تصریح کرد: با توجه به آنکه توسعهی IT یکی از شاخصهای توسعه است، کمک دولت به شرکتهای دستاندرکار این حوزه نه تنها باعث پیشرفت کشورمیشود، بلکه درآمدهای غیر نفتی را نیز به شکل موثری تغییر میدهد.
ذوالفقاریان، همچنین ایجاد کنسرسیومهای تخصصی و توسعهی آنها و شرکت در نمایشگاههای بینالمللی را در توسعهی صادرات نرمافزار رایانهیی ایرانی مهم ارزیابی و تاکید کرد: در حال حاضر، دو کنسرسیوم در این زمینه شکل گرفته، اما این روند بسیار کند بوده و نیازمند حمایت است.
- ۸۵/۰۷/۰۹