ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

300 نقطه کور موبایل در تهران داریم

| سه شنبه, ۱۴ دی ۱۳۸۹، ۰۱:۵۷ ب.ظ | ۰ نظر

افزایش مشترکان موبایل موجب افزایش ایستگاههای آنتن موبایل در مناطق مسکونی شده که این امر با توجه به امواج ناشی از این آنتنها نگرانی هایی را به دنبال داشته اما مسئولان معتقدند که تشعشعات سایتهای BTS بسیار کمتر از امواج فرستنده های رادیو FM است.

به گزارش خبرنگار مهر، تاثیر منفی تشعشعات آنتن های موبایل بر سلامت سالهاست که مورد بررسی قرار گرفته و نگرانی ها درباره اثرات امواج آنتن های موبایل و گوشی های در دست مشترکان بر سلامت انسان با رشد بیش از حد تلفنهای همراه بیشتر نیز شده است.
ممانعت های مردمی و وجود نقاط کور در شبکه موبایل

به اعتقاد بسیاری کارشناسان این نگرانی ها به خاطر این است که آنتن موبایل و گوشی ها از خود امواج الکترومغناطیسی در مقیاس مایکروویو ساطع می کند که می تواند جذب بدن انسان شوند اما معاون فنی و مهندسی شرکت ارتباطات سیار معتقد است که تحقیقات صورت گرفته نشان می دهد میزان تشعشعات سایت های BTS تلفن همراه یک صدم میزان امواج منتشر شده توسط فرستنده های رادیو FM است.

حسن رضوی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به انعقاد قرارداد شرکت ارتباطات سیار با دانشگاههای کشور برای بررسی میزان تشعشعات آنتن های موبایل گفت: شرکت ارتباطات سیار برای بررسی میزان تشعشعات ساطع شده توسط آنتن های موبایل و تاثیرات آن با دو دانشگاه صنعتی شریف و امیرکبیر قرارداد منعقد کرده و این دو دانشگاه مطالعات گسترده ای را درباره مضرات تشعشعات موبایل انجام داده اند.

وی گفت: نتایج این تحقیقات نشان می دهد، تشعشعات آنتن های تلفن همراه خطری نداشته و این میزان نگران کننده نیست.

معاون شرکت ارتباطات سیار با اشاره به ممانعت های مردمی برای نصب آنتن های موبایل به دلیل نگرانی از امواج این آنتن ها خاطرنشان کرد: در حال حاضر به دلیل عدم تکمیل پوشش شبکه در تهران با 300 نقطه کور در این شهر روبرو هستیم.

وی ادامه داد: در صورتی که از ممانعت های مردمی کاسته شود با تملک فضاهای لازم برای نصب سایتهای BTS به سرعت درصدد تکمیل پوشش تهران برمی آییم.

رضوی با تاکید بر اینکه در برخی مناطق تهران به ظرفیت شبکه افزوده شده است اما در برخی مناطق دیگر برای برطرف کردن نقاط کور هنوز با ممانعت های مردمی مواجه هستیم اضافه کرد: در این رابطه نیاز به همکاری بیشتر شهرداری برای تملک فضای عمومی احساس می شود.

به گفته وی شرکت ارتباطات سیار در راه توسعه ای خود اقدام به جمع آوری سایت های فرسوده کرده که تاکنون موفق شده حدود 280 سایت را از مدار خارج و اضافه کردن جایگزین آنها به شبکه شده است.


مطابقت شدت میدانهای الکترومغناطیسی آنتنهای موبایل با استانداردها

مدیرکل دفتر تحقیقات و مطالعات راهبردی شرکت ارتباطات سیار نیز با اشاره به اندازه گیریهای انجام گرفته روی مقدار تابش ناشی از سایتهای BTS به مهر گفت: حتی ماکزیمم توان اندازه گیری شده در بدترین و نادرترین شرایط تنها در حدود چند درصد حد قابل قبول استاندارد قرار داشته که برای عموم مردم بی خطر است.

به گفته سید حسن سید موسوی توان جذب شده در بدن ناشی از تابش سایت با دور شدن شخص از فاصله سایت تا فاصله حدود 10 متری آن افزایش و پس از آن شروع به کاهش می کند. همچنین مقایسه نتایج اندازه گیریهای به عمل آمده در اروپا از میدان تابشی سایتهای BTS با میدانهای نزدیک و دور در مجاورت گوشیهای همراه از یک نسبت یک به 10 به توان 4 حکایت دارد.

وی افزود: نتایج اندازه گیری از سطح انرژی الکترومغناطیسی ناشی از سایتهای BTS تنها 4/1 درصد امواج ناشی از فرستننده های رادیویی AM و 28 درصد امواج ناشی از فرستنده های رادیویی FM است. بنابراین با توجه به اثبات بی خطر بودن فرستنده های رادیویی با قدمت یکصد ساله، بی خطر بودن تابش ناشی از سایتهای BTS کاملا محرز است.

سازمان انرژی اتمی هم در این زمینه اعلام کرده که با توجه به بررسی های به عمل آمده، شرایط نصب و بهره برداری از آنتن های BTS در ایران به گونه ای است که در شرایط فعلی بر مبنای اطلاعات تایید شده توسط مجامع علمی جهانی است و مردم می توانند بدون نگرانی از این فناوری سودمند در برقراری ارتباطات بهره مند باشند چرا که مرکز نظام ایمنی هسته ای امور حفاظت در برابر اشعه سازمان انرژی اتمی به طور مستمر بر عملکرد اپراتورهای تلفن همراه نظارت دارد تا اطمینان حاصل شود که همواره شدت میدان های الکترومغناطیسی ناشی از نصب آنتن های فوق در محل های کار و زندگی مردم با استانداردهای مربوطه مطابقت دارد.

  • ۸۹/۱۰/۱۴

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">