ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

9 گوشی‌ تاریخ‌ساز

| چهارشنبه, ۲۰ فروردين ۱۳۹۳، ۱۲:۱۱ ب.ظ | ۰ نظر

ساحره چمنی - از سال 1973 که نخستین گوشی تلفن همراه توسط موتورولا ساخته شده و هم‌اکنون که تعداد بی‌شماری گوشی در طرح‌ها و مدل‌های گوناگون از برندهای مختلف در بازار دنیا وجود دارد، شاید تنها تعداد کمی از آنها توانستند تاثیر بزرگی روی صنعت موبایل گذاشته و مسیر تولیدات و نسل بعدی گوشی‌ها را تغییر دهند. بر این اساس خالی از لطف نیست که به گوشی‌هایی بپردازیم که در بازار موبایل دنیا تاثیرگذار بوده و تاریخ‌ساز شدند.
DynaTac برای نخستین تماس دنیا

DynaTac نخستین گوشی تلفن همراه دنیاست که اولین تماس تجاری دنیا با آن برقرار شد. این گوشی توسط موتورولا ساخته شد و سایزی برابر 10 اینچ و وزنی بیش از یک کیلوگرم داشت و در واقع شبیه به یک آجر بود.

این گوشی 9 هزار و 400 دلار قیمت داشت و می‌شد با آن 30 دقیقه مکالمه کرد و می‌توانست به مدت هشت ساعت در حالت آماده‌باش شارژ نگه دارد و برای شارژ کامل لازم بود که 10 ساعت به برق وصل شود.
StarTAC نخستین تاشوی دنیا

StarTAC نخستین گوشی تاشو دنیاست که سال 1996 توسط موتورولا ساخته شد. این گوشی در آمریکای شمالی با عنوان نخستین گوشی موبایل کوچک دنیا معرفی شد و تا سال 2000 همچنان محبوبیت خود را حفظ کرد. موتورولا این گوشی را با قیمت هزار دلار عرضه کرد. مهم‌ترین ویژگی StarTAC امکان ارسال پیامک بود و وزن کم آن بود. این گوشی فقط 88 گرم وزن داشت، به این ترتیب در آن زمان عنوان باریک‌ترین گوشی را به خود اختصاص داد
8110 نخستین کشویی

8110 نخستین گوشی کشویی دنیاست که توسط نوکیا در سال 1996 طراحی و تولید شد. فرم کشویی گوشی به گونه‌ای بود که محافظی روی صفحه کلید قرار می‌گرفت و هنگام مکالمه می‌شد از بخش کشویی به عنوان دهنی گوشی استفاده کرد.

این گوشی که با قیمت هزار یورو عرضه شد، برای بازار تجاری طراحی شده بود و یکی از کوچک‌ترین و سبک‌ترین گوشی‌های دنیا در آن زمان بود.

داخل دفترچه تلفن 8110 نوکیا 125 شماره ثبت می‌شد و ابعاد آن 35×48×141 میلی‌متر بود.
5110 نخستین گوشی رنگی

تا دو دهه پس از عرضه گوشی‌های موبایل، تلفن‌های همراه فقط در رنگ مشکی ساخته می‌شد، اما سال 1998 نوکیا گوشی 5110 را در رنگ‌های سبز، زرد، قرمز، آبی،‌ نارجی و سفید عرضه کرد.
نخستین گوشی لمسی

در حالی که همه گوشی‌های موبایل تا پیش از سال 2000 دارای صفحه کلید شماره‌ای- الفبایی بودند، موتورولا نخستین گوشی مجهز به صفحه نمایش لمسی را با نام A6188 عرضه کرد.

این گوشی قابل مقایسه با گوشی‌های امروزی نیست، اما در آن زمان سر و صدای زیادی به پا کرد. صفحه نمایش آن سیاه و سفید و کوچک بود و ویژگی خاصی نسبت به گوشی‌های قبلی نداشت.
7650 نخستین گوشی رنگی دوربین‌دار

7650 نخستین گوشی دنیاست که هم صفحه نمایش رنگی داشت و هم به دوربین مجهز شده بود.

این گوشی در سال 2002 توسط نوکیا ساخته شد.
RAZR نخستین باریک دنیا

در حالی که بسیاری از کسانی که تا 2 دهه ابتدایی عرضه تلفن همراه، گوشی‌هایی داشتند که بزرگ و ضخیم بود، موتورولا سال 2004 نخستین گوشی دنیا را با ضخامت باریک عرضه کرد.

این گوشی تاشو با ضخامت 9/13 میلی‌متر در آن زمان عنوان باریک‌ترین گوشی تلفن همراه دنیا را از آن خود کرد. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این گوشی طراحی آن بود. برخلاف صفحه کلید ضخیم گوشی‌های دیگر، مدل Razr صفحه کلید مسطحی داشت که کلیدها روی آن، با خط‌های باریکی از هم جدا شده بود. این گوشی دوربین VGA هم داشت و در رده نخستین گوشی‌های دوربین‌دار دنیا قرار می‌گرفت. موتورولا توانست از گوشی Razr بیش از 130 میلیون دستگاه به فروش برساند و به این ترتیب RAZR در رده پرفروش‌ترین گوشی‌های دنیا قرار گرفت.
W800i نخستین گوشی واکمن

سال 2005 شرکت سونی اریکسون نخستین گوشی دنیا را با قابلیت پخش موسیقی معرفی کرد.

W800i مجهز به کلیدهایی بود که ویژه تنظیم فایل‌های موسیقی روی آن تعبیه شده بود و در آن زمان اتفاق بزرگی در صنعت موبایل به شمار می‌رفت.
آیفون نخستین هوشمند پیشرفته

2007 شاید انقلابی‌ترین و سرنوشت‌سازترین سال در صنعت موبایل بود. اپل با عرضه گوشی آیفون صنعت تلفن همراه را دگرگون کرد.

آیفون نخستین گوشی هوشمند مجهز به نمایشگر لمسی بود که با پشتیبانی از سیستم‌عامل iOS وارد بازار شد و امکان مرورگری روی گوشی تلفن همراه را فراهم کرد.

  • ۹۳/۰۱/۲۰

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">