ICT ایرانی در سالی که میآید
علی شمیرانی - حوزه فناوری اطلاعات کشور در سال گذشته دو شش ماه کاملا متفاوت را پشت سر گذاشت.در شش ماه نخست سال دولتی بر سرکار بود که در آخرین روزهای کاری خود به دلیل آنچه ناکارآمدی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و لزوم ادغام آن با وزارت راه مطرح بود، وزیری را برای این وزارتخانه منصوب کرد تا پس از تقیپور و نیکزاد، یک فرمانده به وزارت ارتباطات آمد تا این وزارتخانه بی وزیر نماند.
شش ماه دوم اما دولت تغییر کرد تا به دنبال آن نیروهایی تازه نفس با طرحها و نقشههای جدید به وزارت ارتباطات بیایند.این وزارتخانه اما بر خلاف دوره قبل قصد داشت جایگاه از دست رفته این وزارتخانه را احیا کند.
و البته که اتفاقات مهمی نیز رخ داد. دو رقیب به نامهای شورای رقابت و شورای عالی فضای مجازی با تغییر دبیرهایشان از کشمکش و درگیری با این وزارتخانه کنار رفتند.چراغ شورای عالی فناوری اطلاعات هم روشن شد و دبیر آن هم معاونی از وزارت ارتباطات بود. وزارت ارتباطات اما بودجه بیسابقه 2100 میلیاردتومانی را به پاس پیگیریهای معاونان جدید و همراهی دولت و مجلس به دست آورد.
در حوزه سیاستگذاری هم اتفاقات گستردهای رخ داد. در این خصوص گره کور ارایه نسلهای پیشرفته تلفنهمراه در کشور تا حدی باز شد. وزارت ارتباطات پرونده رایتل را بست و برای دو اپراتور دیگر نیز الزاماتی در نظر گرفت تا زمینه برگزاری مزایده اپراتورهای نسل و چهار جدید در کشور فراهم شود.اینترنت هم اگرچه با وعده بهبود کیفیت و قیمت مواجه شد، اما در این حوزه نیز تحولاتی از حیث فنی و مقررات گذاری به وقوع پیوست که به احتمال زیاد در سال آینده باید منتظر پدیدار شدن آثار آن بود.
در این میان شورای عالی فضای مجازی به عنوان یکی دیگر از سکانداران ICT کشور نیز با یافتن دبیر جدیدی که در هماهنگی با وزارت ارتباطات است، رفته رفته راه خود را مییابد و سال آینده انتظارات زیادی از تحقق وعدهها و رفع مشکلات پروندههای باز و فرابخشی میرود.
بخش خصوصی اما تحولات خاصی را پشت سر نگذاشت. این بخش هنوز در سکوت به سر برده و خبری از هیاهوی ویژه آنها نیست.از این رو با توجه به آنچه در سال 92 گذشت همه منتظر تزریق بودجهها، تدوین مقررات، اعمال سیاستها، رفع مشکلات و اعطای پروانههای جدید هستند تا به این ترتیب شاهد به بار نشستن وعدهها باشند.
منبع: فناوران اطلاعات
- ۹۲/۱۲/۲۴