ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

آخرین وضعیت کارخانه آی‌تی‌آی شیراز

| سه شنبه, ۲۱ شهریور ۱۴۰۲، ۰۳:۲۵ ب.ظ | ۱ نظر

کارخانه آی‌تی‌آی پس از تقریباً ۲ دهه خاموشی این روزها با پیگیری‌های دستگاه قضا دستخوش تحولات امیدبخشی شده است، شرکت ITMC (زیمنس) با قرارداد پنج ماهه در این کارخانه مستقر شده و دستگاه‌ها و تجهیزات آن به کمک کارگران متخصص بازنشسته با وجود نرسیدن به مطالبات خود، در حال راه‌اندازی است‌.

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، شرایط کارخانه آی تی آی پس از تقریبا دو دهه تعطیلی محض این روزها رو به تغییر است و تحولات رو به جلویی را تجربه می کند، گرچه قضاوت و اظهار نظر در خصوص نتیجه نهایی این اقدامات به گذر زمان و تعیین تکلیف مالکیت کارخانه وابسته است اما وضعیت کنونی مخابرات راه دور با توجه به گره های بسیار پیچیده حقوقی و مالی که به آن دچار بوده و هست، تقریبا امیدبخش است.

شرکت مخابرات راه دور ایران، سهامی عام، سال ۱۳۵۰ به ثبت رسمی رسید و دو سال بعد کارخانه آن فعالیت خود را آغاز کرد. کارخانه آی تی آی اکنون ۵۰ ساله است اما ۱۸ سال آن را در خاموشی مطلق گذرانده است.

آی تی آی اگر همان مسیر روبه رشد خود را حفظ کرده بود، اکنون می‌توانست در اوج شکوفایی و یکی از قدرت های تولید تجهیزات مخابراتی منطقه باشد اما خصوصی سازی بدون اهلیت سنجی خریدار، آن را به یک بدهکار گرفتار در حلقه محاصره طلبکاران با گره های پیچیده حقوقی  تبدیل کرد.

هاشم شمشیری، رئیس کانون بازنشستگان کارخانه مخابرات راه دور ایران در گفتگو با خبرگزاری فارس سالهای منتهی به تعطیلی کارخانه را اینگونه توصیف می کند:

کارخانه آی تی آی سال 83 به بخش خصوصی واگذار شد اما یکسال و نیم بعد دچار مشکل شد و حقوق پرداخت نکردند.

از شهریور 85 بازنشستگی کارگران شروع شد و همکاران ما از آن موقع تا امروز حقوق و سنوات خود را دریافت نکرده اند. به دنبال آن  اعتراضات و تجمعات کارگری ادامه یافت تا اردیبهشت 88 که هیئت حمایت از صنایع کشور وارد کارخانه شد.

تعطیلی کارخانه از سال 85 آغاز شد، سال 88 گرچه کارخانه رسما تعطیل نبود و کارگران حضور داشتند، اما ما کاری برای انجام دادن نداشتیم.

بعد از کارت سوخت، عملا آی تی آی دیگر کاری برای انجام دادن نداشت و تعطیل بود. سال 90 دیگر تقریبا همه کارگران بازنشست شده بودند.

هر فرد یا دستگاهی که مطالباتی داشت وقتی شرایط کارخانه را به این منوال دید سعی کرد بخشی از اموال کارخانه را توقیف کند، تامین اجتماعی ملک کارخانه در خیابان خرمشهر تهران را برداشت، بانک تجارت ملک خیابان اردیبهشت را توقیف کرد.

مالک خصوصی کارخانه بیش از صد میلیارد تومان از  طرح کارت سوخت درآمد کسب کرد اما یک ریال از آن به کارگران پرداخت نشد. 

 

آخرین برآوردها از بدهی‌های کارخانه آی تی آی 

طبق آخرین بررسی ها، مجموع بدهی کارخانه آی تی آی مبلغ ۵۰۴۲ میلیارد ریال برآورد شده است که به تفکیک بانک تجارت ۳۳۲۰، تامین اجتماعی ۴۲۰، امور مالیاتی و مالکان قبل ۱۳۸ هیئت حمایت ۱۴۵، اصل بدهی کارگران ۲۸۰، بانک ملی ۴۷۲، بانک صنعت و معدن ۴۵، هیئت حمایت از صنایع ۲۷۰، بانک پاسارگاد ۳۰، بانک کارآفرین ۹۰، اداره ثبت اسناد ۱۴۰، پست بانک ۲۵ و در نهایت شهرداری منطقه هفت شیراز ۱۷ میلیارد ریال از این کارخانه طلبکار هستند.

این مبلغ پس از تعیین میزان خسارت تأخیر و تادیه معوقات کارگران بازنشسته توسط مرجع قضایی، بیش از میزان برآورد شده کنونی خواهد بود. 

همچنین تعداد 1357 کارگر بارنشسته از سال 85 حقوق و سنوات معوقه دارند که تاکنون حتی یک ریال آن را دریافت نکرده اند و در هجده سال گذشته بیش از صد کارگر بدون رسیدن به حقوق خود درگذشته اند.

 ارزش کارخانه مطابق با آگهی که روز پنجشنبه، ۴ اسفند ۱۴۰۱ جهت برگزاری مزایده منتشر گردید،  اموال غیرمنقول با قیمت پایه کارشناسی حدود 629 میلیارد تومان و سایر اموال منقول کارخانه شامل تجهیزات و ماشین‌آلات صنعتی خطوط تولید، انشعابات، پروانه‌ها، تاسیسات، ماشین آلات ترابری و ... جمعا به مبلغ تقریبی 125 میلیارد تومان  و در مجموع قیمت پایه کارشناسی مخابرات راه دور کمی بیش از 754 میلیارد تومان برآورد شده است که این قیمت گذاری به دلیل گذشت بیش از شش ماه از بررسی کارشناسی آن مطابق قانون اعتبار خود را از دست داده و مجددا باید با انجام بررسی های کارشناسی به‌روز رسانی شود. 

 

مالکیت بانک ملی

با آغاز دولت سیزدهم‌ و راهبرد آن در احیای کارخانه های راکد، حل مشکلات کارخانه آی تی آی بطور جدی در دستورکار مدیران اجرایی‌ استان قرار گرفت اما پس از گذشت یک سال هیچ پیشرفتی در کار دیده نمی شد.

محمدهادی ایمانیه، استاندار فارس فروردین ماه 1401 در جمع خبرنگاران اعلام کرد: «دیگر وقتمان را  برای آی تی هدر نمی دهیم.» و با ارسال نامه ای به سران دو قوه مجریه و قضائیه خواهان تعیین تکلیف این کارخانه شد، این درخواست سفر دادستان کل کشور به فارس و موافقت با مزایده آی تی آی را در پی داشت.

کلان مزایده کارخانه آی تی آی ۱۵ اسفند ماه همان سال با قیمت پایه بیش از 754 میلیارد تومان به عاملیت بانک ملی برگزار گردید و با نبود خریدار، مالکیت این کارخانه به شکل مشاعی به بانک عامل واگذار شد. با این وجود مالکیت یک بانک دولتی که از نیمه اسفندماه سال گذشته تا کنون کارخانه مخابرات راه دور ایران را در اختیار خود دارد، هیچ تغییری در شرایط این واحد صنعتی ایجاد نکرد.

 

پیگیری های دستگاه قضا و امروز و فردای بانک ملی

۴ مرداد ماه سال جاری جلسه‌ای در دفتر وزیر اقتصاد با حضور رییس کل دادگستری استان، جعفر قادری نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس و رئیس سازمان صمت استان فارس تشکیل شد و در آن درخواست مکتوب دادگستری استان فارس مبنی بر تقاضای تملک شش دانگ کارخانه آی تی آی توسط بانک ملی، به عنوان یک بانک دولتی، تقدیم سید احسان خاندوزی شد که مورد موافقت وزیر اقتصاد قرار گرفت و دستور این اقدام در ذیل نامه مذکور به بانک ملی داده شد.

موضوعی که در صورت تحقق به تمام مشکلات مخابرات راه دور پایان می داد.‌ آی تی آی بار دیگر دولتی می‌شد و مسیر برای حضور خریدارانی که تاکنون به دلیل نگرانی از بدهی های این کارخانه پیش‌قدم نمی شدند باز می‌شد. با این وجود بانک ملی تاکنون از انجام این دستور سرباز زده است و بنظر می رسد مدیران استان در سفر قریب‌الوقوع رییس جمهور به استان فارس این تحقق این امر را پیگیری خواهند کرد.

آی تی ام سی (زیمنس) ناجی آی تی آی ؟!

زیمنس یا ITMC نام شرکت کارخانجات مخابراتی ایران است که به اختصار «کما» نامیده می شود. زیمنس ۱۰ سال از آی تی آی بزرگتر است و اولین و بزرگترین تولید کننده مراکز تلفن ثابت و سیّار کشور محسوب می شود. متاسفانه این کارخانه نیز هم زمان با افول صنعت مخابرات کشور در روند زیان دهی قرار گرفت و روزهای پریشانی را سپری می کرد.

سال گذشته با شکل گیری هیئت مدیره جدید و فروش بخشی از سهام غیرمولد خود در یکی از شرکتهای خودروسازی، توانست با تزریق نقدینگی شرایط را بهبود بخشید و اکنون روند رو به جلویی را طی می کند.

مدیران این کارخانه در بهار سال جاری پیشنهاد خرید کارخانه آی تی آی و الحاق آن به زیمنس را به معاونت اقتصادی استانداری فارس و سازمان صمت استان ارائه دادند که با استقبال مسئولان استان روبرو شد. 

 

قرداد موقت با ITMC؛ سفر رئیس قوه قضاییه آغاز تحول کارخانه آی تی آی 

کارخانه آی تی ام سی با هیئت حمایت از صنایع کشور، به مدت پنج ماه فضا و ماشین آلات کارخانه آی تی آی را به شکل اجاره در اختیار گرفت و همزمان با سفر استانی رئیس قوه قضاییه که ۱۶ مرداد سال‌جاری انجام گرفت، در این کارخانه مستقر شد.

حجت‌الاسلام اژه ای که با هدف سرکشی‌های مهم از برخی مراکز با هدف کمک به رشد تولید و صیانت از حقوق عامه، به استان فارس سفر کرده بود در بازدید میدانی از کارخانه آی تی آی، از نزدیک با هیئت اجرایی کارخانه و کارگران بازنشسته گفتگو کرد و از نزدیک در جریان آغاز فعالیت مجدد در مخابرات راه دور قرار گرفت.

اکنون با گذشت یک ماه از سفر قاضی القضات به فارس شرایط در آی تی آی با استقرار کارخانه آی تی ام سی و با نظارت کامل مسئول پیگیری اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید دادگستری استان فارس رو به بهبود است.

 

سیاست قطعی دستگاه قضا این است که هیچ واحد تولیدی به دلیل بدهی به بانک تعطیل نشود

حجت‌الاسلام سیدکاظم موسوی در این باره به خبرگزاری فارس گفت: یکی از قدیمی ترین کارخانجات استان و شناسنامه فارس و شهر شیراز به عنوان قطب الکترونیک کشور پس از هفده سال با پیگیری های دستگاه قضا و تدبیر ریاست قوه قضاییه به مسیر تولید بازگشت و واحدهای تخصصی آن در حال راه اندازی است.

به گفته رئیس کل دادگستری فارس بخشی از واحدهای کارخانه فعالیت خود را آغاز کرده اند و این مسیر پیگیری می‌شود تا هرچه سریعتر کارخانه به طور کامل به چرخه تولید برگرد.

وی تأکید کرد: سیاست قطعی دستگاه قضا این است که هیچ واحد تولیدی به دلیل بدهی به بانک تعطیل نشود و با احیای واحدها این بدهی ها پرداخت می شود.

حجت‌الاسلام موسوی همچنین افزود: دو کارخانه آزمایش و سیمان آباده نیز توسط دستگاه قضا در حال پیگیری است.

 

دستگاه‌های آی تی آی به کمک کارگران بازنشسته به مدار بازگشت

مجید کشاورز، معاون امور صنایع سازمان صمت استان فارس در توضیح شرایط کارخانه کنونی کارخانه آی تی آی به خبرگزاری فارس گفت: در حال حاضر بخش های الکترونیک، مکانیک، جوشکاری و رنگ راه اندازی شده و همه دستگاه ها تعمیر شده است.

وی افزود: دستگاه‌هایی که چندین سال است خوابیده بودند به کمک مهندسین و متخصصین دو کارخانه آی تی آی و آی تی ام سی تعمیر شده‌اند و در مدار تولید قرار گرفته است و در حال حاضر آی تی ام سی می‌تواند دستگاه رک را خودش تولید کند.

به گفته کشاورز، سه دستگاه smd ساخت آلمان در کارخانه قرار دارد که با کمک گرفتن از بازنشستگان  کارخانه آی تی آی، راه اندازی شدند. همچنین بخش رنگ که یکی از بخشهای بسیار فنی بود به راه افتاده است.

 

 

۴۵ نفر در آی تی آی در حال فعالیت هستند

به گفته خدابخشی، مدیرعامل کارخانه ITMC در حال حاضر حدود ۳۰ نفر از نیروها این کارخانه و ۱۵ نفر از بازنشستگان کارخانه آی تی آی در محل کارخانه مستقر شده و در حال فعالیت هستند. مراحل راه اندازی کارخانه با فازبندی پیش می رود و قطعا تعداد نفرات افزایش خواهد یافت.

 

سرنوشت مالکیت و بدهی های کارخانه آی تی آی؛ دادگستری استان در حال پیگیری است

حمیدرضا ایزدی، رییس سازمان صمت استان فارس در خصوص سرانجام مالکیت و بدهی های آی تی آی به خبرگزاری فارس گفت: بانک تجارت 200 میلیارد تومان از آی تی ام سی طلب دارد که سبب ایجاد محدودیت هایی برای این کارخانه شده است.

تلاش بر این است که این بدهی با بخشی از سهام ایران خودروی زمینس تهاتر شود که ریاست کل دادگستری استان فارس در این باره قول پیگیری داده است‌.

به گفته ایزدی در صورت انجام این تهاتر، صدمیلیارد تومان از سهام ایران خودرو همچنان برای آی تی ام سی باقی می ماند.

رئیس سازمان صمت استان فارس گفت: مدیران آی تی ام سی از قبل اعلام کرده بودند تا چهارصد میلیارد تومان برای خرید می‌توانیم در حال حاضر هزینه کنیم  و‌ سیصد میلیارد تومان به  پول باقی مانده اضافه می کنیم.

ایزدی گفت: بانک ملی فعلا کارخانه آی تی آی را نگه داشته اما این وعده را هم داده که با خریدار آی تی آی مصالحه می کند، چهارصد تومان علی الحساب و ما بقی را به صورت درازمدت پرداخت شود.

وی در خصوص بدهی های آی تی آی گفت:  نیم دانگ کارخانه متعلق به بانک ملی است، برای مابقی باید پول پرداخت کند تا بدهی های کارخانه تسویه شود.

گزارش: فاطمه حبیبی

  • ۰۲/۰۶/۲۱

نظرات  (۱)

حق و حقوق کارگران را بدهید حق کارگر خوردن نداره

بعد از هفده سال حقوق کارگر از همه کارها واجب‌تر البته اگر مسلمانی نه این که فقط ادعای مسلمان بودن رو دارید. 

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">