آلودگی طبیعت و پسماندهای الکترونیکی
میلیونها نفر در جهان به مناسبتهای مختلف، انواع افزارههای جدید الکترونیکی را هدیه میگیرند، از جمله در عید سال نوی مسیحی. این موضوع برای تولیدکنندگان لوازم الکترونیکی خبر خوبی است، اما برای محیط زیست چندان خوشایند نیست؛ چون تمامی افزارههای قدیمی را باید به نوعی دور ریخت.
پیش از هر کار باید از دادهها پشتیبانگیری کنیم تا بتوانیم به افزارهی جدید انتقال دهیم و از افزاره قدیم پاک کنیم. اگر افزاره قبلی نسبتا نو باشد میتوان آن را به دوستان یا سایر افراد خانواده داد یا حتی در حراجیهای اینترنتی مثل eBay به فروش رساند.
راه انساندوستانهتر هم هدیه دادن آن به موسسات خیریه است. بسیاری از این موسسات با کمال میل افزارههای دست دوم را میپذیرند. حتی خودشان میآیند و آنها را میبرند، ولی اگر افزاره خیلی قدیمی باشد یا شکستگی داشته باشد چارهای جز بازیافت نیست. طبق قانونی جدید در اروپا که بخشنامه پسماند تجهیزات برقی و الکترونیکی (WEEE) نام دارد، شرکتهای سازنده افزارههای الکترونیکی وقتی که افزاره جدیدی می فروشند باید برای بازیافت افزاره قدیمی نیز به مشتری تسهیلاتی ارایه کنند؛ یعنی اگر خود مشتری خواست باید ترتیب بازیافت افزاره قدیمی را بدهند.
بسیاری از افزارهسازان بزرگ هماکنون برای چنین کاری برنامه دارند. برای مثال، اپل طبق برنامهای که دارد تلفنها، آیپدها یا رایانههای مشتریان را برای بازیافت تحویل میگیرد. اگر هم موارد دریافت در حد قابل قبولی باشند پولی هم به حساب صاحب آن واریز میکند. اگر هم نباشند بدون گرفتن پولی آنها را بازیافت میکند.
حتی اگر هر آیپد یا تلفن همراهی را برای اپل بفرستیم بابت خرید محصول جدید 10 درصد تخفیف میدهد. این خبر خوبی برای مشتریان است؛ چون هم بدون دردسر از دستگاه قدیمی خلاص میشوند و هم بابت خرید دستگاه جدید تخفیف میگیرند. این کار برای محیط زیست هم اتفاق خوبی است.
شرکتهایی مثل سامسونگ هم به مراکز بازیافت کمک مالی میکنند. برای مثال، شبکهای متشکل از 1100 مرکز بازیافت در انگلستان وجود دارد که چنین کمکهایی را دریافت میکنند.
خلاصه کلام آنکه به رایگان و بهطور مسوولانه میتوان از آلودگی طبیعت به پسماندهای افزارهای جلوگیری کرد.(منبع:عصرارتباط)
- ۹۳/۱۱/۱۵