آیا از هر شارژری میتوان استفاده کرد؟
حتما شما هم شنیدهاید که بهتراست برای شارژکردن گوشی از شارژر مخصوص آن استفاده کنیم، اما برای اغلب ما این موضوع تنها در حد یک توصیه ساده باقی میماند. به این ترتیب خیلی از ما آن را جدی نمیگیریم و فقط به صرف این که شارژی قابلیت شارژکردن گوشی ما را داشته و به اصطلاح به آن میخورد از شارژهای مختلف برای زنده نگه داشتن تلفن همراه خود استفاده کرده ایم.
اما واقعیت این است که استفاده از شارژر مخصوص هر گوشی، دلیل بسیار سادهای دارد و آن هماهنگی ولتاژ وآمپربین شارژرو گوشی است.
این دو مولفه مهم یعنی ولتاژ و آمپر در گوشیهای مختلف با هم تفاوت دارد. معمولا مقادیر ولتاژ خروجی و حداکثر مقدارآمپر ورودی روی باطریها نوشته میشود. آمپر ورودی تعیین کننده حداکثر میزان الکتریسیته ای است که شارژر میتواند از خود عبور دهد. این مقدار، بسیارمهم است و با واحد استاندارد اندازه گیری جریان الکتریسیته یعنی میلی آمپر سنجیده میشود (هر 1000 میلی آمپر=1 آمپر). معمولا در باطریها این مقداراز 500 میلی آمپر تا 2آمپر تغییر میکند البته درگوشیهای جدید با صفحه نمایشهای بزرگ و پر مصرف از باطریهای 3000 میلی آمپری هم استفاده شده است. هر چه عدد آمپر بیشتر باشد به همان نسبت در یک زمان معین جریان بیشتری را نیز به باطری میرساند.
آیا این بدین معناست که هر چه عدد آمپر بزرگتر باشد، آن شارژر قوی تر بوده و برای شارژ کردن باطری انواع گوشیها میتوان از آن استفاده کرد؟ مطمئنا نه، اگر گوشی باید به شارژر 2 آمپری وصل شود ، آن را به شارژر 2 آمپری وصل کنید اما هرگز از شارژر 2 آمپری برای باطری که حداکثر جریان 1 آمپر را تحمل میکند استفاده نکنید، این کارآسیب جدی به باطری رسانده و باعث میشود که باطری توانایی خود را برای نگهداری شارژ از دست بدهد و اصطلاحا زود خالی شود. اگر هم خودتان دست به کار شوید و شارژ با آمپراژ بالا بسازید علاوه بر باطری ، ممکن است چندانگشت خود را نیز از دست بدهید!
از پریز برق استفاده کنیم یا پورت USB؟
امروزه بیشتر گوشیهای هوشمند مجهز به کابل USB هستند که علاوه بر قابلیت اتصال به آداپتور، امکان شارژ شدن با استفاده از پورت USB را نیز فراهم کردهاند. اما در این خصوص باید گفت استفاده از پریز برق باعث شارژ شدن سریعتر گوشی میشود چرا که جریانی که آداپتور میتواند منتقل کند، دو برابر جریانی است که از پورت USB به دست میآید و این مقدار تفاوت چشمگیری در سرعت شارژ شدن ایجاد میکند. مثلا اگر گوشی گلکسی اس 3 را با آداپتور و با استفاده از پریز برق شارژ کنید به زمانی معادل 2.8 ساعت نیاز دارید که این مقدار در پورت USB به 4.8 ساعت افزایش پیدا میکند.
چند پرسش مهم
اگر همزمان با شارژ شدن گوشی از آن برای انجام مکالمه استفاده شود، آسیبی به باطری خواهد رسید؟
برخلاف شایعات زیادی که در این باره وجود دارد، استفاده از گوشی در حین شارژ شدن صدمه ای به باطری نمیزند فقط روند شارژ شدن آن را اندکی کند میکند، چرا که همزمان بخشی از انرژی باطری صرف برقراری ارتباط و مکالمه میشود.
آیا میتوان از شارژرهای قدیمی برای شارژ گوشیهای جدید تر استفاده کرد؟
اگر کانکتور شارژر به گوشی شما میخورد ، فقط لازم است مقادیر آمپر و ولـتاژ شارژر را بررسی کنید ، اگر این میزان از شارژر شما کمتر بود، میتوانید از آن استفاده کنید اما به یاد داشته باشید که باید زمان بیشتری را به شارژ شدن گوشی ا ختصاص دهید. ولی در حالتی که این مقادیر بیشتر باشد و شما از آن برای شارژ کردن باطری استفاده کنید، گوشی شما سریعتر شارژ میشود اما در عوض آسیب دیده و توانایی خود را برای نگهداری شارژ از دست میدهد.
در آخر اینکه لطفا به این نکات هم توجه کنید.
اگر میخواهید گوشی شما سریعترشارژ شود ، در حین شارژ از آن استفاده نکنید.
اگر گوشی خود را با استفاده از پریز برق شارژ کنید، نسبت به استفاده از USB سریعتر شارژ میشود.
اگر به هر دلیل نتوانستید از شارژرمخصوص گوشی خود استفاده کنید ، آن را با شارژر با مشخصات مشابه جایگزین کنید.
استفاده از شارژر با آمپر پایینتر ، آسیبی به گوشی شما نمیرساند ، فقط برای شارژشدن کامل زمان زیادی از شما گرفته میشود، اما شارژرهایی با آمپر بالا به باطری گوشی شما آسیب جدی میرساند.
از شارژرهای دست ساز و یا ابداعی استفاده نکنید، چون علاوه بر از بین رفتن باطری، ممکن است به خود شما نیز آسیب برسد، لطفا کار ساخت شارژر را به کارشناسان حرفهای شرکتهای بزرگ بسپارید!
منبع: عصر ارتباط
- ۹۳/۰۷/۱۳