آیا فناوریهای پوشیدنی ما را هوشمند میکند؟
هیچگونه افزاره پوشیدنی دارید؟ اگر نداشته باشید بهزودی خواهید داشت؛ زیرا سال 2015 را سال رواج رایانههای پوشیدنی اعلام کردهاند. فناوریهای پوشیدنی از ساعتهای مچی هوشمند و ردگیرندههای تناسب اندام گرفته تا عینک گوگل و جامههای هوشمند در چند سال گذشته رفتهرفته توجه مصرفکنندگان را جلب کردهاند و با به میدان آمدن ساعت مچی اپل به اوج میرسند.
با فناوریهای پوشیدنی میتوان گامبرداشتنها، ضربان قلب و کنشهای خود را تحت پایشگری قرار داد، اما آیا این فناوری انسان را هوشمندتر هم میکند؟
طبق پژوهشی که سامسونگ انجام داده است تقریبا نیمی از کاربران فناوریهای هوشمند (47درصد) احساس میکنند هوشمندتر شدهاند و 61 درصد هم احساس میکنند اطلاعاتشان افزایش مییابد.
این شرکت کرهای تاکنون پنج نوع ساعت مچی هوشمند عرضه کرده و سرمایهگذاری گستردهای در حوزه فناوریهای پوشیدنی انجام داده است.
کارشناسان معتقدند افزارههای پوشیدنی یقینا کمک میکنند تا احساس کنیم اطلاعات بیشتری داریم. مثلا وقتی گوشی تلفن همراه هوشمند زنگ خورد میتوانیم خیلی سریع نام تماسگیرنده را ببینیم یا نگاهی به پیامک بیندازیم و سپس تصمیم بگیریم جواب بدهیم یا ندهیم.
افزارههای پوشیدنی مثل جامههای ارتعاشکننده در قسمت چپ یا راست کتف عملکرد مناسبی دارند، اما افزارههایی که کارکردهایشان چندان نمایان نیست میتوانند سردرگمی ایجاد کنند. یکی از بزرگترین چالشها با افزارههای پوشیدنی کنونی و بهطور خاص ساعتهای مچی هوشمند این است که منظورهای کاری مشخصی ندارند، چون کارهای زیادی انجام میدهند و همین باعث سردرگمی کاربران میشود.
در ضمن دنیایی فاصله بین هوشمندترشدن و احساس هوشمندترشدن وجود دارد. افزارههای پوشیدنی بهداشتی مثل دستبندهای نظارت بر تناسب اندام میتوانند تغییرات مثبتی در رفتار کاربر ایجاد کنند. مثلا هشدار میدهند که یک یا دو ساعت است بدون تحرک پشت میزی نشستهایم یا زنگ بیدارباش میزنند یا تشویق میکنند که به جای استفاده از آسانسور از پلهها استفاده کنیم. به هر حال این نوع گوشزدها بهنوعی آگاهیافزا هم هستند.(منبع:عصرارتباط)
- ۹۳/۱۰/۲۳