ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

آیا قبوض ارتباطات سیار قابل اعتماد است؟

| يكشنبه, ۲۱ مرداد ۱۳۸۶، ۱۱:۵۲ ق.ظ | ۰ نظر

در هر دوره که فیش تلفن همراه به دست مشترکان می‌رسد، جملاتی مانند به مبلغی که در فیش‌ها لحاظ می‌شود، اعتماد ندارم و مطمئنم این مبلغ به اشتباه محاسبه شده و یا این که در این دوره تا این اندازه مکالمه‌ی شهری یا بین شهری نداشته‌ام و مبالغ درج شده اشتباه است، میان برخی از 17 میلیون مشترک شرکت ارتباطات سیار رد و بدل می‌شود.

به گزارش (ایسنا)، برخی مشترکان ارتباطات سیار گاهی با این وضعیت روبه‌رو می‌شوند که هزینه‌های درج شده در صورت‌حساب‌های دوره‌یی، با میزان تماس‌های برقرار شده‌شان هم‌خوانی ندارد، یا برخی از آن‌ها ادعا دارند که کارکرد رومینگ بین‌شهری و یا بین‌المللی که در فیش محاسبه شده در حالی است که چنین تماس‌هایی نداشته‌اند.

به ادعای مسوولان مخابرات این مساله قابل پیگیری است اما طولانی بودن روند پیگیری این مسائل نکته‌ی مهمی به‌نظر می‌رسند و با توجه به اینکه در بسیاری موارد، مشترکان فرصت پیگیری چنین موضوع‌هایی را ندارند، این سوال‌ها مطرح می‌شود که آیا محاسبه‌ی اشتباه مبالغ در قبوض مشترکان می‌تواند نوعی درآمدزایی یا جبران برخی هزینه‌ها برای شرکت مخابرات باشد؟ مهم‌تر اینکه آیا حقوق مشترکان در این جریان نادیده گرفته نمی‌شود؟

این نکته هم وجود دارد که برخی از مشترکان ارتباطات سیار اصلا نمی‌دانند منظور از برخی پارامترهای هزینه‌یی در قبض تلفن همراه مانند هزینه‌ی جابه‌جایی در حالی که اصلا از محل زندگی خود جابه‌جا نشده‌ یا هزینه‌ی مکالمات بین‌شهری در حالی که از شهر خود خارج نشده است، چیست و چگونه محاسبه می‌شود؟

البته مسوولان امر در گذشته و در چنین مواردی، همواره این پاسخ تکراری را ارایه ‌داده‌اند که معترضان، ریزمکالمات خود را تهیه کنند، اما هیچ‌گاه این مورد پاسخ داده نشده است که در صورت دریافت ریزمکالمات و اصرار مشترک بر وجود اشتباه، چه راهکاری برای اثبات آن وجود دارد؟ آیا این شرایط یک‌طرفه نیست؟

در هر دوره تعداد فیش‌هایی که مبالغ مربوط در آن از سوی ارتباطات سیار به اشتباه محاسبه شده کم نیست و در بیش‌تر موارد ارزش این مبالغ برای مشترک به اندازه‌یی نیست که نسبت به پیگیری آن اقدام کند و معمولا مشترک از پیگیری موارد مشکوک در قبض خود منصرف می‌شود اما این مبالغ اگر با توجه به میزان کل مشترکان در نظر گرفته شود عدد قابل ملاحظه‌ای خواهد شد.

بروز تمام این موارد ضرورت ایجاد سیستم مکانیزه محاسبه‌ مکالمات تلفن همراه یا همان مرکز صورت‌حساب‌گیری یا بیلینگ ارتباطات سیار را پررنگ‌تر می‌کند.

مرکز بیلینگ یا سیستم‌ صورت‌حساب‌گیری، قابلیت محاسبه‌ی دقیق کارکرد ماهانه‌ی مشترکان تلفن همراه و جلوگیری از هرگونه اشتباه، تقلب و ریزش مالی، در صورت‌حساب‌ها را دارد، اما شرکت‌ ارتباطات سیار هنوز فاقد سیستم یکپارچه‌ی بیلینگ است و به عقیده‌ی کارشناسان بروز برخی از اشتباهات در قبوض مشترکان از این امر ناشی می‌شود.

با وجودیکه راه‌اندازی این پروژه از مدت‌ها پیش در دستور کار این شرکت قرار گرفته و حتی برنده‌ی مناقصه‌ی آن نیز مشخص‌ شده بود، اما ظاهرا هنوز از راه‌اندازی آن خبری نبوده و سرانجام این مناقصه در ابهام قرار دارد.

این سیستم قابلیت محاسبه‌ی دقیق کارکرد ماهانه‌ی مشترکان تلفن همراه، جلوگیری از هرگونه اشتباه، تقلب و ریزش مالی، در صورت‌حساب‌های مشترکان را دارد همچنین این سیستم درآمدهای شرکت ارتباطات سیار در مقام اپراتور تلفن همراه را تضمین می‌کند.

وفا غفاریان - رییس هیات مدیره شرکت مخابرات ایران - به ایسنا گفته بود:‌ مخابرات بیش از صد میلیارد تومان لاوصولی از مشترکان دارد که عمده‌ی آن به مشکلات سیستم بیلینگ شرکت ارتباطات سیار برمی‌گردد که قابلیت‌های لازم را ندارد، اما اگر سیستم بیلینگ اصلی نصب شود، بیش‌تر این مشکلات مرتفع خواهند شد.

به گفته‌ی وحید صدوقی - مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار - درباره‌ی این که چه زمانی سیستم بیلینگ یکپارچه صا‌ایران آماده و در اختیار شرکت ارتباطات سیار قرار می‌گیرد، گفت: هنوز مشخص نیست این پروژه چه زمانی نهایی می‌شود و حتی نمی‌توان برای سال 86 زمان خاصی را داد، به همین خاطر یکپارچه کردن سیستم بیلینگ داخلی ارتباطات سیار را در برنامه‌ی قرار دادیم که با نتایج خوبی نیز همراه است.

به گفته‌ی کارشناسان اگر سیستم بیلینگ در شرکت ارتباطات سیار راه‌اندازی شود، کار اساسی برای ساماندهی صورت‌حساب‌ها یا قبوض تلفن همراه مشترکان انجام شده است، چرا که بهترین نوع سرویس در اختیار مشترکان قرار می‌گیرد.

رییس هیات مدیره‌ی شرکت مخابرات ایران درباره‌ی وضعیت سیستم بیلینگ یا صورت‌حساب‌گیری شرکت ارتباطات سیار به ایسنا گفته بود: با توجه به اینکه در سال گذشته مشترکان اپراتور اول تلفن همراه چند برابر شدند، این شرکت نیز از حدود چند ماه پیش توسعه‌ی سیستم بیلینگ داخلی ارتباطات سیار را در دستور کار قرار داد، تا از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری کند.

معاون وزیرICT افزود: با همکاری پیمانکاران داخلی مرکز صورت‌حساب‌گیری مشترکان از حدود هشت میلیون مشترک به 18 میلیون توسعه داده شده چرا که اگر این امر انجام نمی‌شد توسعه نیز امکان‌پذیر نبود.

به گفته‌ی او بیلینگ فعلی هنوز یک سیستم اولیه است و از مشخصات سیستم بیلینگ یکپارچه برخوردار نیست اما در حال حاضر تمام امور مربوط به صورت‌حساب‌های مشترکان را انجام می‌دهد.

او خاطر نشان کرد:‌ به دنبال راه‌اندازی یک سیستم بیلینگ یکپارچه که پاسخ‌گوی تمام نیازهای مشترکان ارتباطات سیار باشد هستیم و اگر مناقصه‌ی بیلینگ شرکت ارتباطات سیار که مجری آن شرکت صاایران است به سرانجام برسد از آن استفاده خواهیم کرد.

به گفته‌ی وی متاسفانه با گذشت مدت طولانی این پروژه‌ و مناقصه‌ی بیلینگ شرکت ارتباطات سیار تحرکی چندانی نداشته و به سرانجام نرسیده است از این رو ممکن است ظرفیت سیستم داخلی فعلی ارتباطات سیار را چند برابر کنیم و امکانات لازم را به آن بیفزاییم.

وی گفت: در حال حاضر با تدابیری که اتخاذ شده میزان لاوصولی‌ها در تمام استان‌ها کاهش یافته به طوری که از حدود 170 میلیارد تومان لاوصولی به حدود 100 میلیارد تومان رسیده‌ایم.

به گزارش ایسنا همچنین طی سال‌های اخیر سیم‌کارت مشترکان اپراتور اول تلفن ‌همراه به علت نپرداختن بدهی صورت‌حساب‌ خود در موعد مقرر و یا در صورت کارکرد بیش از مبلغ موردنظر که عمدتا بالای صد هزار تومان بود قطع می‌شد اما با شکسته شدن قیمت سیم‌کارت در بازار و پایین آمدن آن، شرکت ارتباطات سیار نیز این سقف مبالغ بدهی را پایین آورد به طوری در دوره‌ی قبلی سیم‌کارت مشترکانی که مبلغ صورت‌حساب آن‌ها و یا مبلغ کارکرد صورت‌حسابشان در یک دوره بالای ‌30 هزار تومان بوده، به علت نپرداختن در موعد مقرر قطع شد.

یکی دیگر از مشکلات مشترکان محاسبه شدن بدهی پیشین برروی صورت‌حساب‌های بعدی و در حالی است که مبلغ صورت‌حساب خود را پرداخته‌ و برای وصل سیم‌کارت خود به دفاتر خدمات ارتباطی مراجعه کرده‌اند اما باز هم بدهی برای آن‌ها منظور شده است.

مسوولان شرکت ارتباطات سیار در این باره عنوان می‌کنند که بانک‌ها اطلاعات مربوط به پرداخت قبوض مشترکان را در همان مدت زمانی که در قبض به مشترکان فرصت داده شده که صورت‌حساب خود را پرداخت کنند برای شرکت ارتباطات سیار ارسال می‌کنند و مشترکانی که پس از این تاریخ نسبت به پرداخت صورت‌حساب خود اقدام می‌کنند، جزو این آمار به شمار نمی‌آیند و بدهکار محسوب می‌شوند.

بر این اساس به مشترکان توصیه می‌شود هزینه صورت‌حساب خود را در همان مهلت مقرر پرداخت کنند تا بدهی پیشین برای آن‌ها منظور نشود.

به گزارش ایسنا، کارشناسان بر این عقیده‌اند که شرکت ارتباطات سیار با داشتن بیش از ‌17 میلیون مشترک باید پاسخ‌گوی مشکلات آن‌ها باشد و این سوال وجود دارد که چرا هنوز عده‌ای از مشترکان باید در هر دوره با صدور صورت‌حساب‌های تلفن همراه دچار مشکل شوند و وقت و هزینه‌ی اضافی برای وصل سیم‌کارت خود صرف کنند؟!

برخی از مشکلات و اشتباهات در قبوض مشترکان به گفته‌ی معاون وزیر ارتباطات ناشی از نبود سیستم یکپارچه صورت‌حساب‌گیری برای مشترکان اپراتور اول تلفن همراه است که با راه اندازی سیستم بیلینگ یکپارچه این مشکلات به وجود نخواهد آمد.

بر این اساس باید منتظر ماند که چه زمانی شرکت ارتباطات سیار از بیلینگ یکپارچه برای مشترکان خود برخوردار خواهد شد؟! البته آنلاین نبودن سیستم بانکی کشور را نیز باید به بروز این مشکلات اضافه کرد چراکه مشترک وقتی پس از موعد مقرر هزینه‌ی قبض خود را پرداخت می‌کند مدت زمانی طول می‌کشد تا این اطلاعات به شرکت سیار ارسال شود.

  • ۸۶/۰۵/۲۱

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">