آیا واردات قانونی موبایل از بین رفت؟
به اعتقاد بسیاری از کارشناسان تا زمانی که تعرفه واردات گوشی به طور منطقی کاهش نیابد،بازار تلفن همراه همچنان آشفته خواهد ماند و بازار در مقابل قاچاق گوشی بیش از توان مقاومت ندارد.
"حسین جلیلی" یکی از کارشناسان بازار در گفت و گو با خبرنگار موبنا اظهار داشت: بالا بودن تعرفه واردات گوشی تلفن همراه (25 درصدی) و نبود نظارت کافی بر فعالیت عرضه کنندگان گوشی های قاچاق باعث شده است تا این بازار پرهیاهو همچنان آشفته باشد.
وی با اشاره به تاثیر نامطلوب تصویب تعرفه 25 درصدی بر بازار گوشی تلفن همراه اعلام کرد:این میزان تعرفه هم نتوانست مانع از فعالیت قاچاقچیان شود.
وی تصریح کرد: به این ترتیب بی نظمی بازار گوشی همراه تا جایی پیش می رود که روز به روز بر سهم فروش واردکنندگان غیرقانونی افزوده می شود به طوری که هم اکنون 95 درصد از سهم بازار در اختیار قاچاقچیان قرار گرفته است.
این در حالی است که با توجه به شرایط کنونی بازار، اکثر شرکت های قانونی برای مبارزه با توزیع گوشی های قاچاق و فروش بهتر محصولات خود راهکار تعدیل قیمت و برابری با گوشی های بدون گارانتی را در پیش گرفته اند.
این کارشناس نبود اتحادیه یا صنف مختص به گوشی تلفن همراه ، فقدان نظارت به منظورساماندهی وکنترل بازار و کنترل نکردن انبارهایی را که عموما انباشته از گوشی های قاچاق هستند از جمله دلایلی دانست که باعث شده بازار گوشی تلفن همراه همچنان پرتشویش بماند.
توان رقابت با قاچاقچیان گوشی تلفن همراه وجود ندارد
موبنا-یک وارد کننده رسمی گوشی تلفن همراه معتقد است با شرایط فعلی بازار تلفن همراه که 95 درصد از آن در اختیار قاچاقچیان است نمی توان با فعالان غیرقانونی رقابت کرد.
"حسین پاینده" مدیرعامل شرکت پارس کامتل در گفت و گو با خبرنگار سازمان خبری موبنا اظهار داشت: گسترش روز افزون فعالیت قاچاقچیان و استقبال مشتریان از این نوع گوشی ها باعث شده تا روز به روز شاهد فروش بالای این گوشی ها در بازار باشیم.
وی افزود: با کاهش 15 درصدی تعرفه ، تمامی شرکت های قانونی می توانند با افزایش عرضه گوشی های با گارانتی اصلی در بازار، رضایت خاطر مصرف کنندگان را فراهم کنند ؛ چرا که در آن صورت متقاضیان می توانند به خرید گوشی های اصلی اقدام کنند.
وی افزود: با تعرفه 10 درصدی، فعالان قانونی می توانند با افزایش فعالیت عنان بازار را از دست قاچاقچیان خارج سازند.
پاینده تصریح کرد: تعرفه 25 درصدی واردات و عدم مقابله جدی با قاچاق گوشی تلفن همراه باعث شده است تا شاهرگ این بازار پر مصرف در اختیار قاچاقچیان قرار گیرد.
وی افزود: در شرایط فعلی بیش از 95 درصد از سهم بازار در اختیار قاچاقچیان قرار گرفته و فعالیت شرکت های قانونی به حداقل رسیده است.
پاینده تصریح کرد: تنها با تصویب تعرفه 10 درصدی گوشی تلفن همراه می توان شاهد حضور گسترده فعالان قانونی در بازار شد.
وی خاطر نشان کرد: بالا بودن تعرفه واردات گوشی تلفن همراه طی سال های اخیر که تنها به دلیل حمایت از تولیدکنندگان داخلی صورت گرفته بود تنها باعث شد تا فعالیت قاچاقچیان روز به روز گسترش یابد.
وی با اشاره به تعرفه بالا و در پی آن حضور کمرنگ نهادهای مرتبط با مبارزه با قاچاق گوشی همراهادامه داد: به موجب همین امرشاهد گسترش روز افزون فعالیت قاچاقچیان در این بازار پر هیاهو هستیم.
شرکت کامتل به عنوان یکی از شرکت های فعال در زمینه عرضه گوشی های ال جی ، سونی اریکسون، موتورولاو اچ تی سی در سطح بازار تلفن همراه کشور محسوب می شود.
- ۸۸/۰۵/۱۹