آیا کشور معطل وزیر ICT است؟
علی شمیرانی - چند مدتی است که صفحات رسانهها و البته وقت مجلس کشور درگیر دو سوژه در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات است. نخست تصویب انواع و اقسام قوانین برای پایین آوردن سرپرست فعلی وزارت ارتباطات و اعلام مهلتهای متعدد به دولت و موجی از لابیگریها برای معرفی کاندیدهای بعدی برای این وزارتخانه و دوم کشمکش بر سر انتقال موسسه تحقیقات ICT از وزارت ارتباطات به مرکز فضای مجازی کشور.
زمانی که وقت نمایندگان مجلس مصروف این موارد میشود طبیعیست که رسانهها نیز خواسته یا ناخواسته وارد این جریانات میشوند و تو گویی ایران در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات به چنان سطح پیشرفتی رسیده که موارد فوق باید سوژه اصلی آن باشد.
در واقع کسی نمیپرسد حال که فرضاً وزارت ارتباطات سرپرست مناسبی ندارد و تمام تدابیر برای کنارگذاشتن این فرد به کار گرفته شده است، اصولاً چه کارهایی روی زمین مانده است؟ علت این مساله به نبود نقشه راه ICT در کشور باز میگردد که بر اساس آن نمیتوان از مسوول مربوطه سوال کرد چرا فلان طرح و بهمان پروژه به سرانجام نرسیده است. بپذیریم که رسانهها همانقدر از سرپرست فعلی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات سوال ندارند که از وزیر سابق نیز نداشتند. چراکه اصولاً بسیاری از رسانهها در حوزه ICT در نبود برنامه و نقشه راه صرفاً باید منتظر اظهار نظری برای پیگیری باشند.
مشابه این وضعیت در موسسه تحقیقات ICT مشاهده میشود، به این مفهوم که روشن نیست چه برنامه و طرحهایی در این موسسه در دست اجرا بوده که چنین انتقالی به نفعش یا زیانش؟ از اینروست که گویی برای رسانهها و فعالان حوزه فاوا فرقی نمیکند چه کسی برود چه کسی بیاد و فلان موسسه بماند یا نماند. فلذا جز برخی از مسوولان که تعدادشان به انگشتان دست نیز نمیرسد، گاه و بیگاه از دو موضوع مذکور حرفی میشود و باقی هم کاری به این مسایل نداشته و مشغول کارهای روزمره خود هستند.
به راستی ریشه این بیتفاوتی در چیست؟ آیا جز این است که برنامه روشن و خطکش دقیقی برای اندازهگیری کمبودها و کاستیها در دست نیست که گاه گفته میشود فرقی در بود و نبود وزارت ارتباطات و فلان نهاد نیست چه رسد به کسی که مسوول آن میخواهد باشد. باید در نهایت پرسید واقعاً حوزه ICT معطل معرفی وزیر است؟
منبع : فناوران اطلاعات
- ۹۱/۱۱/۰۷