ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

آینده زندگی دیجیتال چگونه است؟

| يكشنبه, ۱۵ آذر ۱۳۹۴، ۱۰:۰۰ ق.ظ | ۰ نظر

«مایکل آدامز» در کتاب تخیلی راهنمای سفر به کهکشان پاسخ سؤال ازلی هدف زندگی، کیهان و همه چیز را ۴۲ می‌داند. اگر شما عبارت«the answer to life, the universe and everything » ( پاسخ زندگی: جهان و همه چیزهای آن) در نوار جستجوی Google وارد کنید و دکمه جستجو را بزنید، پاسخی که گوگل به شما بر می‌گرداند، عدد ۴۲ خواهد بود. این داستانی تخیلی است که به هرحال از آینده صحبت می کند؛ اما زمانی که آدامز این کتاب را می نوشت سال ۱۹۷۸ بود؛ آن زمان اصلا علم به این اندازه پیشرفت نکرده بود و کلا دنیا با چیزی که الان وجود دارد، کلی تفاوت داشت.

آن زمان آدامز با ماشین تحریر، کتاب خود را تایپ می کرد اما اکنون تبلت، فبلت و رایانه‌های شخصی در خانه هر شخصی یافت می‌شود. در آن زمان تلفن‌ها هنوز با سیم به یکدیگر وصل بودند اما اکنون شاهد ظهور گوشی‌های تلفن همراه هوشمند هستیم. در زمان آدامز ماشین‌های لباسشویی بسیار ساده بودند اما الان یکی از فن آوری های پیچیده را دارا هستند.

ما امروز در دنیای دیجیتالی زندگی می‌کنیم؛ دنیایی که غذایمان را مایکروفرها می‌پزند؛ لباس‌هایمان را ماشین‌های لباسشویی هوشمند می‌شویند، به طوری‌که به اندازه‌ی حجم و اندازه‌ی لباس‌ها آب و برق مصرف می‌کنند؛ تلویزیون‌هایمان هم هوشمند شده‌اند و به سمت رسانه‌های تعاملی حرکت کرده‌ایم. وقتی به تفریح می‌رویم، برنامه‌های هوشمند تلفن ما راهنمای سفر است.

در محل کار انواع فکس‌ها، چاپگرها، رایانه‌ها و فن‌آوری‌های برتر وجود دارد. شما می‌توانید در اتاق کار خود بنشینید و با جمع دیگری در یک نقطه دیگر از جهان ارتباط برقرار کنید یا حتی آنها را به صورت مجازی دور میزتان جمع کنید. برنامه‌های هوشمند، سلامتی ما را لحظه به لحظه گزارش می‌دهند و دست آخر این که دنیای دیجیتال به سمتی حرکت کرده که زندگی بدون تلفن همراه برای ما امکان ندارد؛ حتی شب‌ها هم به آن وابسته شده‌ایم.

همه اینها نشان از یک تغییر عظیم در نحوه‌ی زندگی کردن در دنیای مدرن است که پیش از این هیچ گاه وجود نداشته است.

در آخرین گزارش موسسه«State of Innovation» با عنوان «راه آینده باز است»، مشخص شده که دو زمینه اصلی آفرینش اختراع و ابداع، حوزه‌های فن آوری اطلاعات و همچنین ارتباطات است. این دو حوزه با مجموع ۳۰ درصد و ۱۳ درصد از کل اختراعات جهان در سال ۲۰۱۴ از همه حوزه‌ها جلوتر بوده‌اند.

در این حوزه‌ها شرکت IBM فعلا در آمریکا اول است اما در جهان پس از سامسونگ در مقام دوم قرار دارد. درسال ۲۰۱۴ درحوزه‌های ارتباطی و فن آوری اطلاعات، چهار شرکت از پنج کمپانی مطرح که بیشترین اختراع را در این دو حوزه داشته اند، در قاره آسیا حضور دارند (سامسونگ، کانون، ریکو و State Grid Corp of China)

سامسونگ در سال ۲۰۱۴ در صدر شرکت هایی قرار گرفت که بیشترین ابداع را در حوزه ارتباطات و فن آوری اطلاعات داشته اند. سامسونگ فقط در سال ۲۰۱۴ بیش از چهار هزار ابداع در این حوزه داشته و پس از این شرکت کره‌ای، سه شرکت آسیایی دیگر به نام‌های هوآوی، ال جی و ZTE قرار گرفته اند. تنها شرکت آمریکایی این رده، Qualcomm بوده که در مقام پنجم قرار گرفته و نیمی از ابداعات سامسونگ را به نام خود ثبت کرده است.

این که شرکت‌های آسیای در حوزه‌های ارتباطی و اطلاعاتی – مانند سامسونگ، سونی، توشیبا، شارپ و پاناسونیک- پیشرو باشند چندان عجیب نیست؛ آنچه به شدت غافلگیرکننده است، حجم عظیم ابداع و اختراعاتی که هم در حوزه‌ی سخت افزار و هم نرم‌افزار در آسیا رخ می‌دهد. به عنوان مثال سامسونگ فقط در سال ۲۰۱۴ بیش از ۱۴ هزار ثبت ابداع داشته است.

 

حوزه الکترونیک برای مصرف کنندگان

ما در برخی حوزه‌های الکترونیکی و ارتباطاتی، پس از سالهای اولیه اوج ابداعات، شاهد سکون و حتی فرود در این حوزه بوده‌ایم.

یکی از اصلی‌ترین مثال این اوج و فرود، فن آوری تلفن‌های همراه هوشمند است.

پس از سالهای اول اوج تلفن هوشمند، اکنون شاهد رسیدن آن به شتاب زیاد سالهای اولیه هستیم به طوری که سرعت ابداعات این حوزه در سال ۲۰۱۴ به سرعت سالهای ۲۰۰۵ و پس از آن رسیده است.

مثال دیگر در مورد این اوج و فرود ثبت ابداعات، صنعت دوربین و فن آوری صدا و تصویر است. به طوری که پس از ۲۰۰۵، ثبت اختراعات و محصولات جدید حتی به زیر شاخص‌های تلفن همراه نیز رسیده است.

در حوزه تلفن‌های همراه هوشمند اکنون شاهد یک آرامش نسبی در رقابت‌های جهانی هستیم. مثلا پس از سالهای اولیه اوج رقابت میان سامسونگ و اپل در اختراع پاتنت‌های جدید در تلفن هوشمند، اکنون این رقابت کمی آرام گرفته است. این سکون را می‌توانید در حوزه سخت افزار رایانه‌ای و وسایل الکترونیک هم مشاهده کنید.

شما می‌توانید در این نمودار مشاهده کنید که همه‌ی حوزه‌ها- سخت افزار رایانه‌ای، ابزارهای پزشکی، فن‌آوری‌های ارتباطاتی و اطلاعاتی و داروسازی- در ثبت ابداع و پاتنت دچار نوعی سکون شده‌اند.

آیا این نمودارها و آمارها به ما می‌گویند که اختراع و ابداع درحوزه‌های فن آوری اطلاعات و ارتباطات به نوعی به اکوسیستمی آرام یا حتی به نقاط پایانی نزدیک شده است؟

کمی به آینده نگاه کنید؛ واقعا با این همه ابداع، انتظار ما از آینده‌ی صنعت الکترونیک، دیگر چه خواهد بود؟

 

اینترنت چیزها[۱]

همه‌ی ما درباره‌ی اینترنت چیزها چیزهای زیادی شنیده‌ایم اما واقعیت این موضوع چیست؟

شرکت لوازم خانگی «ویرپول» در سالهای اخیر برای برگشت سرمایه خود به سمت ابداع فن‌آوری‌های جدید رفته است. یکی از ابداعات ویرپول با کد پاتنت US8040234B2 (ثبت در آمریکا) مربوط به سال ۲۰۱۱ است که درباره‌ی ارتباط همه ابزارهای دیجیتالی ارتباطی با لوازم خانگی این شرکت می‌شود.

شما با این اختراع می‌توانید از طریق تلفن همراه خود به لوازم خانگی در خانه‌تان فرمان دهید.

به نظر می‌رسد ویرپول اینترنت چیزها را به شدت جدی گرفته است چون با این ابداع، امکان کار از راه دور با لوازم خانگی چون توستر، مایکروفر، سطل آشغال، ماشین‌های لباسشویی و ظرفشویی، یخچال و … را به کاربران خود می‌دهد.

شاید بگویید من و شرکت ویرپول خرافاتی هستیم، اما ویرپول برای ثبت اختراعات خود در حوزه ماشین لباسشویی به دنبال عدد ۴۲ بوده است!

«استفان فرای» دوست آدامز می‌گوید یک بار از او پرسیدم واقعا چرا عدد ۴۲ را انتخاب کرده؟ او گفت این عدد جادویی، جالب و بسیار فوق العاده است. آیا عدد ۴۲ واقعا نهایت نمادی از تمام ابداعات بشری است؟ آیا این عدد تمثیلی از این است که بشر دیگر به انتهای همه علم و ابداع خود رسیده است؟

 

[۱] – به طور کلی به بسیاری از چیزها و وسایل محیط پیرامون‌ ما اشاره دارد که به شبکه اینترنت متصل شده و بتوان توسط اپلیکیشن‌های موجود در تلفن‌های هوشمند و تبلت کنترل و مدیریت شوند.

 

نویسنده: باب اِستِمبریج / منبع: رویترز / ترجمه: شفقنا

  • ۹۴/۰۹/۱۵

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">