آیین نامه جدید رگولاتوری کارشناسی نشده است
تصویب نهایی آیین نامه تامینکنندگان, عرضهکنندگان و توزیعکنندگان پهنای باند در کشور به ضرر کلیه سرویسدهندههای اینترنتی است.
رضا فرزانه ، عضو هیات مدیره انجمن شرکتهای اینترنتی ، درگفت و گو با خبرنگار ایلنا, در خصوص دستورالعمل جدید سازمان تنظیم مقررات مبنی بر تغییر وظایف شرکتهای ISP و ICP ، اظهارداشت: ابلاغ این دستورالعمل مشکلات فراوانی بین خدمات دهندههای اینترنت ایجاد میکند.
وی ، با بیان این که آئیننامه توزیع, عرضه و تامین پهنای باند در کشور بدون کارشناسی تدوین شده است، افزود: با تعدد مجوزهای سرویسهای اینترنتی شامل ISP و ICP و PAP و SAP شرکتها دچار هم پوشانی شده و بین فعالیت آنها تداخل ایجاد میشود.
مهندس فرزانه ، با اشاره به سرمایهگذاری کلان جهت ایجاد بسترهای انتقال و توزیع فیبرنوری در سطح کشور، خاطرنشان کرد: در حال حاضر و با دستورالعمل جدید سازمان تنظیم مقررات, ICP ها بدون بکارگیری تکنولوژی جدید و دانش فنی متمایز تنها واسطهای بین ISP ها و مخابرات خواهند بود.
عضو هیات مدیره انجمن شرکتهای اینترنتی ایران، با تاکید بر این که دولت به منظور ایجاد سرویس ارزش افزوده باید به شرکتها مجوز فعالیت بدهد، یادآور شد: دستورالعمل یاد شده باعث افزایش هزینه و کاهش بهرهوری در بخش اینترنت خواهد شد.
فرزانه ، با اشاره به هزینه تمام شده پهنای باند به عنوان مزیت رقابتی شرکتهای ICP ، تاکید کرد: قیمت تمام شده پهنای باند ICPها به مراتب کمتر از ISPها خواهد بود و سازمان تنظیم مقررات به جای آن که این مشکل را حل کند با دستورالعمل فوق مشکلات عمدهتری را برای ISP ها به وجود آورده است.
عضو هیات مدیره انجمن ISPها ، خاطرنشان کرد: تصویب نهایی آئیننامه فوق به ضرر کلیه سرویس دهندههای اینترنتی خواهد بود و بسیاری از آنها را از دور خارج میکند.
فرزانه ، با بیان این که سازمان تنظیم مقررات باید متناسب با پیشرفت تکنولوژی به شرکتهای اینترنتی مجوز فعالیت بدهد، یادآور شد: در حال حاضر مجوزهای متعددی با به وجود آمدن سرویسهایی چون دایل آپ, وایرلس, لیزلاین, Adsl , SAP ارائه شده است که با یکدیگر هم پوشانی و تداخل دارند.
وی ، نبود نظرات کارشناسانه بخش خصوصی را یکی از معضلات موجود در تدوین آیین نامههای سازمان تنظیم مقررات ذکر کرد و گفت: با وجود این سیاستها ، بیش از 50 درصد ISP ها از دور خارج شدهاند.
فرزانه ، افزود: سیاستگذاری غلط وزارت ارتباطات سبب از بین رفتن بیش از نیمی از شرکتهای اینترنتی شده است.
عضو هیات مدیره انجمن شرکتهای اینترنتی ، رویکرد سازمان تنظیم مقررات را تدوین آئیننامههایی با گرایش دولتی وعدم استفاده از تجربه و توان کارشناسی بخش خصوصی فعالت و به صورت انحصاری برشمرد و گفت: با توجه به تجربه ناموفق گذشته در بحث شرکتهای اینترنتی, شاهد بحران و از بین رفتن سرمایه بخش خصوصی در این حوزه هستیم.
وی ، با بیان این که آئین نامه سازمان تنظیم مقررات همراستا با اهداف برنامه چهارم توسعه و سیاستهای اصل 44 قانون اساسی نیست, اظهار داشت: تدوین این آئین نامه با فرآیند خصوصی سازی شرکتهای مخابرات و فناوری اطلاعات در تناقض است.
- ۸۵/۱۰/۱۵