ابلاغ اصل 44 در بخش ارتباطات
آیین نامه شورای اجرای اصل 44 قانون اساسی در بخش ارتباطات و فنآوری اطلاعات مشتمل بر 8 ماده ، 3 تبصره و4 پیوست به منظور اجرای کامل و دقیق سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی از سوی وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات تدوین و ابلاغ شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، شورای اجرای اصل 44 قانون اساسی در بخش ارتبــاطات و فنآوری اطلاعـــات ، براســاس اهداف مندرج در مــاده 2آیین نامه ، موظف است نسبت به سیاستگذاری ، برنامه ریزی و اتخاذ تدابیر لازم به منظور اجرای همه جانبه و جامع سیاستهای کلی در بخش و نیز نظارت و کنترل دقیق بر حسن اجرای همه جانبه و جامع سیاستهای کلی در بخش ارتبــاطات و فنآوری اطلاعـــات اقدام کند.
در این آیین نامه در فرآیند اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات ، ضمن پیش بینی دوکمیسیون تخصصی در زیر بخش مخابرات و پست هدف از ایجاد آنها بررسی تخصصی و کارشناسی اجرای سیاستهای کلی از منظرهای مختلف از جمله حقوقی و فنی ( به عنوان مثال شناسایی و استثناء نمودن شبکه های مادر مخابراتی برای مخابرات و شناسایی و استثناء نمودن شبکه های اصلی تجزیه و مبادلات و مدیریت توزیع خدمات پایه پستی برای پست)، امنیتی و همچنین ارائه برنامه های عملیاتی و راهکارهای عملی تحقق سیاستهای کلی بیان شده است.
در این فرآیند تشکیل یک کمیسیون اصلی نیز در نظر گرفته شده است که پس از بررسی و تلفیق مصوبات کمیسیونهای تخصصی از منظر حاکمیتی ، بخشی و رعایت سیاستهای کلی ، موضوع را جهت اتخاذ تصمیم نهایی به شورای اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات ارجاع میکند.
یک کارشناس مخابرات در گفت وگو با خبرگزاری فارس افزود: تدوین آیین نامه اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات از سوی وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات، ترسیم کننده ایجاد یک فرآیند کاملاً هوشمندانه، علمی و منطقی و حاکی از آن است که وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات بدنبال اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی در فضایی به دور از هرگونه افراط ، تفریط و غوغاسالاری است.
وی ضمن تاکید بر رعایت نظر مقام معظم رهبری در شناسایی شبکه های مادر مخابراتی افزود: مدیران مخابراتی باید براساس ادله کارشناسی، موضوع مهم اجرای سیاستهای کلی اصل44 قانون اساسی دنبال نموده و از هرگونه اقدام آمرانه و شتاب زده خودداری کنند. شناسایی شبکه مادر مخابراتی در هریک از شبکه های مخابراتی اعم از ثابت ، سیار و دیتا از اهمیت خاصی برخورداراست.
این کارشناس مخابرات گفت: با بررسیهای کارشناسی و اجماع بعمل آمده در خصوص هریک از شبکه های مخابراتی ثابت ، سیار، دیتا و زیرساخت ، شبکه های مادر مخابراتی به شرح ذیل می باشند:
** در زمینه ارایه خدمات ثابت و در بین 30 شبکه مخابرات استانی، با توجه به مناطق هشت گانه مخابرات کشور، شبکه های مخابراتی استانهای تهران ، اصفهان ، فارس، همدان، اهواز ، خراسان رضوی، خوزستان ،آذربایجان شرقی به عنوان شبکه های مادر مخابراتی از منظر شبکه های مخابراتی ثابت هستند.
** در زمینه ارایه خدمات همراه ، بدلیل وجود فقط یک شبکه دولتی در بخش شبکه تلفن همراه، شبکه مخابراتی شرکت ارتباطات سیار به عنوان شبکه مادر مخابراتی از منظر شبکه های مخابراتی همراه می باشد.
** در زمینه ارایه خدمات دیتا ، بدلیل وجود فقط یک شبکه دولتی در بخش شبکه دیتا، شبکه مخابراتی شرکت فنآوری اطاعات به عنوان شبکه مادر مخابراتی از منظر شبکه های مخابراتی دیتا می باشد.
** در زمینه ارایه خدمات زیرساخت ، شبکه زیرساخت مخابراتی کشور با عنوان شرکت ارتباطات زیرساخت ، شبکه مادر مخابراتی از منظر زیرساخت می باشد.
لازم به یادآوری است که پس از ابلاغ سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی ، مصاحبه های بسیار زیادی از سوی مسئولان بخش مخابرات کشور به عمل آمد که در برخی از آنها فراتر از سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی ، مطالبی عنوان گردید که ضروری است با تدوین و ابلاغ آیین نامه مذکور جنبه اعتدال و رعایت نظرات مقام معظم رهبری مد نظر قرار گیرد.
- ۸۵/۰۸/۱۶