ابهاماتی در خصوص انحلال رگولاتوری
مهرداد جلالی - با موضع گیری صریح رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و انبوه مقالات و گزارش های رسانه ای در جهت مخالفت با انحلال این سازمان، موضوع این طرح وارد مراحل جدیدی شد.
در خبرها آمده بود که مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی که از آن به عنوان نهاد طراح انحلال رگولاتوری نام برده می شود، در مقام دفاع از طرح خود، بروز برخی اشکالات پس از ایجاد اختلال در کارکرد سازمان مذکور را تایید کرده، لیکن با این وجود همچنان معتقد به انحلال است.
این در حالی است که رییس این سازمان با صراحت تمام اعلام کرده که حذف رگولاتوری مشکلات عظیمی را در همه بخش ها به بار خواهد آورد. موضوعی که بسیاری از کارشناسان معتقدند هر چند که به این جراحی موفقیت آمیزنگاه کنیم، سکته ای که در بازار ارتباطات کشور ایجاد خواهد کرد، جبران ناپذیر خواهد بود.
این در حالی است که رییس سازمان تنظیم مقررات حتی در گفته های خود سعی کرد تا به نوعی به طراحان انحلال آدرس دهی نیز بکند که " به عنوان راهکار، توانمند کردن سازمان تنظیم و یا تغییر ساختار آن گزینه مناسب تری نسبت به انحلال است."
اما در این میان برخی از مسوولان نیز موضع گیری های به مراتب سخت تری را در پیش گرفته و این طرح را ناپخته و عجولانه توصیف کردند. از جمله آن که مدیر شرکت فناوری اطلاعات ( وابسته به وزارت ارتباطات) به طرح سوالاتی پرداخت که توجه متقاضیان انحلال را می طلبد.
برای مثال فضای فرکانسی کشور، شمارههای ملی و دامنههای اینترنتی ملی جزو ثروتهای ملی کشور به شمار میرود و اکنون در اختیار بخش حاکمیتی وزارت ارتباطات یعنی رگولاتوری است.
حال چگونه میتوان این موارد را نادیده گرفت و تمامی این مسائل را در شورای رقابت مطرح و بررسی کرد.
نقطه تماس بینالمللی نیز از جمله ثروت های ملی به شمار میرود که در اختیار رگولاتورها قرار دارد حال چگونه مرکز رقابت این مسائل حاکمیتی را برعهده خواهد گرفت؟
این سوال نیز مطرح میشود که با ایجاد مرکز رقابت و انحلال سازمان تنظیم مقررات چه قدرت اضافی برای مرکز رقابت ایجاد خواهدشد؟
شورای رقابت بیشتر دید بازار دارد تا فنی و تکنیکال و با این شورا احتمال دارد که بررسی و تصویب برخی مواد ماه ها زمان ببرد. مثلا بهای اینترنت در شورای رقابت که تماما اعضای غیر فنی هستند چگونه مورد بررسی قرار خواهد گرفت؟
درشرایطی که قاطبه کارشناسان و فعالان مسوول و غیر مسوول در حوزه ارتباطات کشور معتقدند که انحلال رگولاتوری معضلات زیادی را ایجاد می کند که مرکز پژوهش ها نیز خود به آن اذعان دارد، جای این پرسش باقی می ماند که آیا طراحان که خود در جریان تبعات احتمالی این تصمیم هستند، اقدام به اندازه گیری فایده و زیان انحلال رگولاتوری نیز کرده اند ؟
منبع : موبنا
- ۸۷/۱۱/۱۶