اتصال روستاها به شبکه ملی اطلاعات عقب افتاد
درحالی که طبق وعده قبلی وزارت ارتباطات، قرار بود تمامی روستاها تا پایان سال ۹۹ به شبکه ملی اطلاعات متصل شوند، این زمان بندی به پایان دولت موکول شده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، وزارت ارتباطات با تاکید بر نگاه ویژه به مناطق کمتر توسعهیافته و روستاها خردادماه امسال اعلام کرد که ۹۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار به شبکه ملی اطلاعات متصل شده و تا پایان سال ۹۹ نیز همه روستاهای بالای ۲۰ خانوار به شبکه ملی اطلاعات متصل میشوند.
هم اکنون بنابر گزارش شرکت ارتباطات زیرساخت، مهرداد ترابیان مجری طرح توسعه ارتباطات روستایی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفته است که ۱۲۰۰ روستا در استان سیستان و بلوچستان تا پایان اردیبهشت ماه سال آینده، به شبکه ملی اطلاعات متصل خواهد شد.
وی گفت: از ابتدای دولت دوازدهم اقدامات و طرحهای خوبی با سرمایهگذاری مناسب برای توسعه و تقویت زیرساختهای ارتباطی در مناطق روستایی استان سیستان و بلوچستان صورت گرفته است که با اتمام طرحها تا پایان دولت ۱۲۰۰ روستا در این استان، به شبکه ملی اطلاعات متصل میشوند.
عضو هیأت مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت افزود: در سال ۹۶ شکاف دیجیتال و فاصله ارتباطی بین استانهای محروم و استانهای برخوردار خیلی زیاد بود و دسترسی کشور به سرویسهای پهن باند حدود ۳۰ درصد بود اما این میانگین در سال ۹۹ به بالای ۹۰ درصد رسیده است.
وی اضافه کرد: در حال حاضر میانگین دسترسی ارتباطی در استان سیستان و بلوچستان حدود ۷۶ درصد است که نیاز است که برای کم کردن این شکاف ارتباطی زمان و هزینه بیشتری برای این استان اختصاص یابد تا این فاصله به میانگین کشوری نزدیک شود.
ترابیان خاطرنشان کرد: توسعه سرویسهای ارتباطی در استان سیستان و بلوچستان با توجه به کثرت مناطق روستایی که آن را از سایر استانها متمایز میکند، مستلزم یک عزم حماسی و توجه بیشتر بود که با کارهای جاری و روزمره امکان توسعه آن وجود نداشت. برای تحقق این خواسته از حدود سه ماه پیش برنامهریزیها شروع شد و با نمایندگان مجلس، استاندار و فرماندار چندین جلسه تشکیل شد و پس از جمع آوری اطلاعات مورد نیاز، در نهایت وزیر ارتباطات تصمیم گرفت که شخصاً به مدت ۱۰ روز در استان حضور پیدا کند و به صورت میدانی مرکز فرماندهی ارتباطی استان را مدیریت کند و بعد از سفر وزیر، معاونین وی نیز تا انتهای پروژه حضور داشته باشند.
مجری طرح توسعه ارتباطات روستایی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص نحوه انجام کار در استان سیستان و بلوچستان گفت: پروژه توسعه سرویسهای ارتباطی استان به ۳ فاز تقسیم شد که فاز اول شامل روستاهایی بودند (بیش از ۲۰۰ روستا ) که مسیرهای انتقال (Transmission) در آنها از قبل تأمین شده بود و بلافاصله با نصب تجهیزات این روستاها به شبکه ملی اطلاعات متصل شدند. فاز دوم روستاهایی بودند ( ۴۰۰ روستا) که مشکل مسیر انتقال داشتند ولی سایت در روستا موجود بود و فقط باید تجهیزات برای ارتقای سایت و مسیرهای انتقال، تأمین میشد. زمان بندی رفع این مشکل بیستم اسفند است.
وی افزود: فاز سوم روستاهایی هستند که سایت نداشته و در عین حال نیاز بود که اقدامات تملیکی و عمرانی برای ساخت سایت و تأمین دکل، تجهیزات فنی و مسیر انتقال فیبرنوری صورت گیرد که مقرر شد تا ۳۰ اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰ زمانبندی برای آن درنظر گرفته شود. در همین حال مقرر شد شرکت ارتباطات زیرساخت برای روستاهایی که دورافتاده هستند و مسیر انتقال و امکان اجرای شبکه فیبر و پوشش رادیویی مناسبی ندارند، پهنای باند ماهوارهای ارائه کند و سرویسهای زیرساخت نیز با ۹۰ درصد تخفیف در اختیار اپراتورهای توسعه روستایی قرار گیرد.
ترابیان گفت: برای توسعه روستایی و ایجاد عدالت ارتباطی در استان سیستان و بلوچستان حدود هزار میلیارد از طریق اپراتورهای موبایل و قرارگاه سازندگی خاتم سرمایهگذاری شده است.