اختلالهای رفتاری که موبایل میکنند
از صبح تا شب با گوشیهای موبایل سروکار داریم، غیر از مکالمه و پیام، برای دسترسی به اینترنت، شبکههای اجتماعی، گوش دادن به موسیقی و عکاسی از تلفن همراهمان استفاده میکنیم غافل از اینکه بدانیم این دستگاهها با وجود فوایدی که برایمان دارند ممکن است باعث بروز اختلالات و مشکلاتی در سیستم بدن و سلامتیمان شوند.
به گزارش موبنا، با این وجود مدام برنامهها و نرمافزارهای مختلفی برای این دستگاهها ارایه میشود تا کاربرد آنها را دوچندان کند، اما هر چه این دستگاهها کاربردیتر میشوند، گزارشهایی درباره تاثیرات مخرب آنها بیشتر شنیده میشود. بر این اساس به تازگی گزارشی مبنی بر اینکه گوشیهای هوشمند ممکن است روی سوخت و ساز بدن کاربران تاثیر منفی بگذارند، منتشر شده است.
بر اساس گزارش پروفسور منوج شارما، استاد رادیوتراپی از بخش سرطانشناسی دانشگاهی در هند، کاربرد تلفنهای همراه ممکن است منجر به خستگی، اختلال خواب، عدم تمرکز و هضم نشدن غذا، سرطان، افزایش خطر تصادف و مشکلات قلبی را در پی دارد که در این گزارش به برخی از این عوارض میپردازیم.
سرطان
سازمان بهداشت جهانی گزارش داده فرکانسهای منتشر شده از تلفنهای همراه هزار برابر بیشتر از تشعشعات ایستگاههای رادیویی است.
بنابراین با افزایش گوشیهای هوشمند و بالتبع افزایش تشعشعات ناشی از آنها، سلامتی کاربران هر چه بیشتر تحت تاثیر قرار میگیرد، زیرا معمولا همه ما غیر از گوشی خود در کنار افرادی زندگی و کار میکنیم که همه آنها هم حداقل یک دستگاه گوشی دارند و این موضوع نگرانی محققان را در افزایش خطر سرطان تشدید میکند.
اختلال خواب
معمولا افراد نیمههای شب به چت کردن و چک کردن گوشی خود میپردازند. علاوه بر زمان زیادی که کاربران صرف استفاده از این گوشیها میکنند، نور این دستگاهها در هنگام تاریکی باعث اختلالاتی در سیستم شبکیه چشم میشود و از سوی دیگر این دستگاهها تاثیرات روانی زیادی در پی دارند به طوری که ناخودآگاه نیمههای شب در حالت خواب و بیداری گوشی خود را چک میکنند که مبادا پیام یا تماسی را از دست بدهند.
غیر از اینکه معمولا این دستگاهها از کنار رختخواب یا تختخواب کاربران دور نمیشود، صدای زنگ و ویبره آنها نیز باعث کمخوابی و اختلالاتی در خواب میشود.
تصادف
معمولا افراد هنگام رانندگی، پیادهروی یا در هر شرایطی از گوشیهای موبایل استفاده میکنند. اما بارها بحث شده که این دستگاهها باعث حواسپرتی کاربران و در نهایت بروز اتفاقاتی مثل تصادفات رانندگی و در نهایت زخمی یا کشته شدن کاربران میشود.
بر این اساس گفته میشود که تلفنهای همراه سه تا چهار برابر خطر تصادف هنگام رانندگی را بیشتر میکنند و استفاده از تلفن همراه در حین رانندگی را همتراز خوردن الکل قرار میدهند.
مشکلات قلبی
محققان میگویند، تشعشعات ناشی از تلفنهای همراه نه تنها احتمال ابتلا به سرطان را افزایش میدهند بلکه باعث بروز بیماریهای مزمن مثل مشکلات قلبی میشوند.
بر اساس گزارشی که در مجله اروپایی آنکولوژی چاپ شد، تشعشعات ناشی از تلفنهای بیسیم مثل گوشیهای موبایل روی عملکرد قلب تاثیر میگذارد در نتیجه تشعشعات رادیویی باعث میشود که سلولهای قرمز خون تحت تاثیر قرار گرفته و عملکرد قلب را مختل کند.
- ۹۳/۰۶/۱۴