اخراج اسب تراوا از مایکروسافت
نسترن صائبی - مایکروسافت به تازگی پوست اندازی عمیقی در کسبوکار خود انجام داده و در واقع، میخواهد بخش سختافزاری و نرمافزاری خود را با هم ادغام کند، واحدهای زیرمجموعه را کوچک سازد و تغییرات اساسی در مدیران ارشد ایجاد کند و در این راستا تصور میکند که دیگر استفان الوپ، مدیرعامل سابق نوکیا و مدیر کنونی بخش توسعه دستگاههای الکترونیکی مایکروسافت جایی در این شرکت ندارد.
در کل، مایکروسافت بنا را بر این گذاشته تا بخش سختافزاری و بخش توسعه سیستم عاملهای خود را با یکدیگر ادغام و آنها را به یک گروه واحد تبدیل کند و مدیریت آن را به تری مایرسون بسپارد. مایرسون تاکنون رهبری بخش سیستمعاملهای مایکروسافت را عهدهدار بوده است.
با این حال، گروه مسوول طراحی و توسعه ابزارهایی همانند سرفیس، ایکس باکس و محصولات مشابه، از این به بعد به صورت مستقیم در توسعه محصولات نرمافزاری همانند ویندوز نیز دخیل خواهد بود و در چنین شرایطی، یکپارچگی بیشتری در سختافزارها و نرمافزارهای مایکروسافت به وجود خواهد آمد.
واحد حاصل از ادغام دو بخش سختافزاری و نرمافزاری WDG یا «گروه ویندوز و ابزارها» نامگذاری شده و تمرکزش نیز روی پدید آوردن تجربهای بهینهتر از کامپیوترهای شخصی به وسیله اکو سیستم ویندوز خواهد بود.
به نظر میآید مایکروسافت در راستای بلندپروازیها و جاهطلبیهای خود بیش از هر زمان دیگری کوشش میکند خود را به یک شرکت کمال یافته تبدیل کند و به جای تکیه بر سایر تولید کنندگان سختافزاری به محصولات یکپارچه و ساختار یافته اش در این زمینه متکی شود.
تغییر مدیریتی
علاوه بر الوپ، تعدادی دیگر از مدیران ارشد مایکروسافت نیز از سمتهای خود کنار گذاشته شدهاند. به نظر میرسد که این غول نرمافزاری، با توجه به اینکه به پایان سال مالی خود نزدیک میشود، قصد دارد برای سال جدید، استراتژیهای نوینی را در سازمان پیاده سازد؛ تغییرات مدیریتی نیز به علت ساختارهای جدیدی است که ساتیا نادلا، مدیرعامل مایکروسافت در ذهن دارد.
نامه رییس
مدیرعامل مایکروسافت در راستای شفاف سازی افکار خود و توضیح دلایل جدایی مدیران ارشد این شرکت، نامهای را به تمام کارمندان خود ارسال کرده و در این باره اینگونه توضیح داده است:
با توجه به اینکه به سال جدید مالی نزدیک میشویم، دوست دارم توضیحاتی را مبنی بر هم تراز کردن استراتژی و ساختار شرکت به شما ارایه دهم و همچنین از تغییراتی که در قسمت مدیران ارشد اعمال شده است، سخن بگویم.
در سال گذشته من بارها گفته ام که مایکروسافت قصد دارد به هر فرد و سازمانی روی کره زمین، این قدرت را بدهد تا دستاوردهای پر رنگ تری را داشته باشند. برای انجام این کار، تولید بهترین سرویسها و پلاتفرمهای افزایش بهرهوری، باید در قلب استراتژی شرکت ما جای داشته باشد. برای رسیدن به این موضوع در دنیایی که موبایل و ابرها را در الویت قرار میدهد، دنبال کردن این سه هدف ضروری است:
- تعریف دوباره فرآیندهای تجاری و بهرهوری
- ساخت پلاتفورم هوشمند ابری
- ایجاد تجربهای غنیتر از کامپیوترهای شخصی
برای هم تراز کردن تواناییهایی که در شرکت داریم، تصمیم گرفتم فعالیتهای مهندسی را به سه گروه تقسیم کنم. این موضوع به ما کمک میکند تا محصولات و سرویسهای بهتری داشته باشیم و قادر باشیم با سرعت بیشتری، نتیجه کار خود را در اختیار مشتریان قرار دهیم. سه گروهی که به آنها اشاره کردم، با یکدیگر کار خواهند کرد و تلاش میکنند در راستای استراتژیها و اهداف شرکت، قدم بردارند. این تغییر از امروز اعمال میشود:
- تری مایرسن، هدایت تیمی جدید به نام «گروه ویندوز و دستگاهها» را بر عهده خواهد گرفت. تیم Windows and Devices Group یا همان WDG، در راستای چشم انداز ما مبنی بر ارایه تجربهای غنی تر از کامپیوترهای شخصی که توسط اکوسیستم ویندوز قدرت گرفته اند، فعالیت خواهد کرد.
برای این منظور ما قدرت مهندسی گروه سیستم عاملها و گروه دستگاههای مایکروسافت را با یکدیگر ادغام میکنیم. تیم جدیدی که به وجود میآید، مهندسان در کنار یکدیگر جمع میکند تا از تواناییهای آنها جهت ارایه نوآوری برای حرکت رو به جلوی اکوسیستم ویندوز، کمک گیرد.
WDG ترتیبی میدهد تا ویندوز به عنوان یک سرویس به روی محصولات مختلف پیاده سازی شود. این تیم همچنین وظیفه ساخت کلیه دستگاههای ما از جمله سرفیس، هولولنز، لومیا، مایکروسافت بند و ایکس باکس را عهده دارد است. توانایی این تیم به ما جازه میدهد تا ضمن ایجاد تقاضا برای ویندوز، شاخههای جدیدی را نیز در سختافزارهای خود ایجاد کنیم.
- اسکات گودری به هدایت تیم Cloud and Enterprise یا C+E ادامه خواهد داد. ماموریت این تیم تمرکز روی ساخت پلتفرم ابری هوشمندی است که بتواند از هر اپلیکیشنی روی هر دستگاهی، پشتیبانی به عمل آورد.
تیم C+E همچنین تلاش میکند تا سرویسهای تجاری و زیرساختهای ویژهای را فراهم آورد که به طور خاص برای سازمانها مورد استفاده قرار میگیرند. محصولاتی برای تحلیل آمار، ایجاد امنیت و مدیریت فرآیندهای تجاری، از جمله سرویسهایی هستند که این تیم ارایه میدهد.
همچنین باید اشاره کنم که تیم توسعه محصولات «ارتباط با مشتری» و «مدیریت منابع سازمان» نیز به گروه C+E اضافه خواهند شد. شایان ذکر است که گروه C+E با تیم ASG همکاری تنگاتنگی را خواهند داشت تا ما مطمئن شویم بهترین تجربه ممکن را در اختیار مشتریان خود قرار میدهیم.
- کیو لی به مدیریت گروه اپلیکیشنها و سرویسها (ASG) ادامه خواهد دارد. این گروه روی ارایه تعریفی دوباره از بهرهوری، تمرکز خواهد کرد. ASG نقش اصلی را در تولید محصولاتی بر عهده دارد که کاربران با استفاده از آنها، به بهرهوری بالاتری در زندگی شخصی و در محیط کاری خود دست پیدا میکنند.
از ورود تا خروج استفان الوپ
الوپ در سپتامبر ۲۰۱۰ وارد شرکت نوکیا شد و تا پیش از آن به عنوان یکی از مدیران ارشد مایکروسافت، مسوولیت واحدهایی مانند آفیس و Dynamic را برعهده داشت.
شش ماه پس از انتخاب او به عنوان مدیرعامل شرکت، او تصمیم گرفت سیمبین را به عنوان سیستمعامل اصلی نوکیا برای همیشه کنار بگذارد و سیستمعامل ویندوز مایکروسافت را جایگزین آن کند. زمانی که سهم نوکیا در بازار جهانی تلفن همراه به میزان قابل ملاحظه کاهش یافت، مرکز تولید دستگاههای موبایلی این شرکت فنلاندی به قیمت 2/7 میلیارد دلار به مایکروسافت فروخته شد و این اتفاق تحت مدیریت الوپ صورت گرفت.
با این اتفاق او بار دیگر به شرکت مایکروسافت پیوست و این بار مدیریت مرکز تولید دستگاههای این شرکت را عهدهدار شد. با این جریان، رسانههای فنلاندی به الوپ لقب «اسب تروای مایکروسافت» دادند و او را مسوول ورشکستگی نوکیا خواندند.
زمانی که مایکروسافت الوپ را به عنوان مدیر مرکز دستگاههای الکترونیکی خود معرفی کرد، برخی رسانهها اظهار داشتند که او احتمالا جایگزین استیو بالمر میشود که البته سرانجام ساتیا نادلا پست مدیر عاملی غول نرمافزاری جهان را در دست گرفت.
به هر حال، هماکنون گفته شده که ماموریت الوپ در مایکروسافت به پایان رسیده است و این شرکت تصمیم دارد او را بیرون کند.(منبع:فناوران)
- ۹۴/۰۳/۳۰