ادعای افزایش حملات سایبری ایران به آمریکا در روزهای اخیر
در پی افزایش تنش میان تهران و واشنگتن، ایران حملات سایبری خود علیه دولت آمریکا و زیرساختهای حیاتی این کشور را افزایش داده است.
یورونیوز گزارش داد: شرکتهای امنیت سایبری CrowdStrike و FireEye اعلام کردهاند در هفتههای اخیر هکرهایی که گفته میشود برای دولت ایران کار میکنند، نهادهای دولتی آمریکا همچنین بخشهای اقتصادی این کشور از جمله نفت و گاز را هدف قرار دادهاند.
هنوز روشن نیست که آیا این هکرها به اطلاعات شبکههای هدف دسترسی پیدا کردهاند یا خیر.
پیش از این نیز هر دو کشور علیه یکدیگر از حملات سایبری استفاده میکردند؛ این حملات که پس از امضای توافق هستهای در سال ۲۰۱۵ میلادی کاهش و با خروج آمریکا از این توافق بار دیگر افزایش یافته بود، در ماه جاری پس از آنکه دونالد ترامپ تحریمهایی را علیه بخش پتروشیمی ایران به اجرا گذاشت، به اوج خود رسید.
جان هولتکیست، مدیر بخش تجزیه و تحلیل اطلاعات شرکت امنیت سایبری «فایر آی» میگوید: «هر دو طرف میخواهند بدانند که طرف مقابل چه در سر دارد... شما میتوانید کاملا انتظار داشته باشید که رژیم ایران از هر وسیلهای که در اختیار دارد استفاده کند تا از میزان عدم اطمینان در این باره که در آینده چه روی خواهد داد و حرکت بعدی آمریکا چه خواهد بود، بکاهد.»
آژانس امنیت ملی آمریکا نیز گرچه بطور مشخص دربارۀ فعالیتهای سایبری ایران صحبتی نکرده اما روز جمعه در بیانیهای اعلام کرد که «در گذشته مسائل جدی در رابطه با اقدامات سایبری مخرب ایرانیها وجود داشته است.»
ناسا، اداره کل ملی هوانوردی و فضا نیز به تازگی اعلام کرد: «در زمانی که تنشها بشدت افزایش یافته، مناسب است که همه در مقابل تجاوزهای ایران در فضای مجازی هشیار باشند و مطمئن باشند که اقدامات دفاعی لازم را تدارک دیدهاند.»
کارشناسان میگویند اگرچه نشانههای مبارزات سایبری اکنون کاملا مشهود است اما به آن معنا نیست که ایرانیها حتما به سیستمهای رایانه ایالات متحده دسترسی پیدا کرده باشند؛ با این وجود این خطر وجود دارد که با بدتر شدن روابط دو کشور، ایرانیها با مرور زمان به این توانایی دست یابند.
به گفتۀ اورن فالکوویتس تحلیلگر پیشین امنیت ملی آمریکا، باید به یاد داشت که عملیات سایبری اتفاقی جادویی نیست که یکروزه انجام بشود. این کار به سالها برنامهریزی نیاز دارد اما با افزایش تنش میان این دو کشور، تاثیرات سایبری به یکی از ابزارهایی تبدیل میشود که هر دو بر آن تمرکز میکنند و دفاع در برابر آن بسیار سخت است.
در همین رابطه: آمریکا مدعی حمله سایبری به سیستم های کنترل موشکی ایران شد
آمریکا بعد از سقوط پهپاد نظامی خود کماکان برای ایجاد جو سنگین رسانه ای علیه ایران تلاش می کند و از همین رو مدعی حمله سایبری به سیستم های کنترل موشکی کشور شده است.
به گزارش فارس به نقل از انگجت، روزنامه واشنگتن پست گزارشی به چاپ رسانده و مدعی شده با چراغ سبز دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا یک حمله سایبری برای از کار انداختن رایانه های کنترل کننده سیستم موشکی ایران در شب 20 ژوئن اجرا شده است.
هنوز مشخص نیست حملات یادشده موثر بوده اند یا نه و جمهوری اسلامی ایران نیز در این زمینه واکنشی از خود نشان نداده است. رسانه های امریکایی با جنجال آفرینی فراوان مدعی تاثیرگذاری حملات یادشده هستند، اما شواهدی که ادعاهای آنها را تایید کند وجود ندارد و به نظر می رسد این ادعا نیز یک بلوف رسانه ای با هدف تحت تاثیر قراردادن افکار عمومی در جهان وکسب وجهه برای اعتبار از دست رفته کاخ سفید بعد از نابودی پهپاد گرانقیمت آمریکایی توسط سامانه های موشکی بومی ایران باشد.
مقامات رسمی آمریکا هنوز در مورد این گزارش اظهار نظر نکرده اند و فرماندهی سایبری این کشور نیز با این استدلال که قصد ندارد با اظهار نظر در این زمینه عملیات خود را به خطر بیندازد در این زمینه سکوت کرده است.
چند روز قبل آمریکا مدعی نفوذ یک بدافزار این کشور در شبکه توزیع برق روسیه نیز شده بود. جان بولتون مشاور امنیت ملی ترامپ هفته گذشته از گسترش دامنه جنگ سایبری با دشمنان آمریکا و آمادگی این کشور در این زمینه خبر داده بود. آمریکا قبلا با طراحی ویروس استاکس نت تلاش کرده بود در صنعت هسته ای صلح امیز ایران نیز خرابکاری کند که با هشیاری کارکنان سایت های هسته ای کشور این تلاش ها ناکام مانده بود.