ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

ارتباط تصویری در اینترنت هم اشکال دارد

| يكشنبه, ۱۳ اسفند ۱۳۹۱، ۰۱:۵۲ ب.ظ | ۰ نظر

عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی گفت:‌ اگر امروز برای اپراتور سوم (رایتل) مشکلاتی ایجاد شده، اپراتورهای دیگر نباید خوشحال باشند چرا که مشکلات موجود در زمینه مکالمه تصویری، در ارتباط با اینترنت نیز وجود دارد.

شاه‌میرزایی - عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی به روند شکل‌گیری شورای عالی فضای مجازی و بخشی از فعالیت‌های این شورا طی یک سال گذشته اشاره کرد و گفت: شورای عالی فضای مجازی به دلیل آن‌که شورایی فرابخشی محسوب می‌شود، وابستگی خاصی به هیچ یک از دستگاه‌ها ندارد و ما می‌توانیم بدون تعصب بر روی بخشی خاص وارد عمل شویم که این مسئله حسن بزرگی محسوب می‌شود.

وی در ادامه عنوان کرد: گاه ممکن است مدیران در یک دستگاه دولتی چندین بار تغییر کنند اما درنهایت در مواجهه با بخش خصوصی از عملکرد آن‌ها دفاع می‌شود.

شاه میرزایی در ادامه صحبت‌های خود یادآور شد: شورای عالی فضای مجازی به هیچ یک از قوای کشور وابستگی ندارد و فراتر از قوه‌ها کار می‌کنند.

این عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی یادآور شد: در شرایط فعلی در کشور چاره‌ای جز ملی فکر کردن نداریم و لازم است که بخش‌های مختلف به کمک شورا بیایند و نقطه نظرات خود را با ما در میان بگذارند.

او با بیان این‌که تاکنون تنها یک سال از فعالیت‌های شورای عالی فضای مجازی گذشته است یادآور شد: نیمی از این مدت به تلاش برای ایجاد مباحث ساختاری گذشته است و از آن پس اقدامات این شورا آغاز و اتفاقات خوبی پیگیری شده است.

وی در ادامه صحبت‌های خود به بحث دیتاسنترها اشاره کرد و با تاکید بر اهمیت ایجاد دیتاسنترها یادآور شد: قیمت پهنای باند دیتاسنتر نباید با بقیه ‌بخش‌ها یکی باشد که در این زمینه ما از شرکت ارتباطات زیرساخت خواسته‌ایم تا همکاری‌های لازم را انجام دهد.

به گزارش ایسنا وی در ادامه CDN را حلقه رابط بین مباحث زیرساختی و محتوایی برشمرد و با بیان این‌که امروزه بیش از 50 درصد ترافیک دنیا برروی CDNها مدیریت می‌شود یادآور شد: شرای عالی فضای مجازی طی چند روز گذشته اصول CDN را به بخش‌های مختلف ابلاغ کرده و اکنون شرکت‌ها می‌توانند درخواست مجوز بدهند.

شاه‌میرزایی در عین حال خاطرنشان کرد: شورای عالی فضای مجازی در امور اجرایی دخالت نخواهد داشت.

این عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی در ادامه به بحث محتوا پرداخت و با بیان این‌که مباحث محتوایی کاری به مراتب پیچیده‌تر از بخش‌های دیگر دارند، گفت: به عنوان مثال شما در چند وقت گذشته مشکلات مختلف اپراتور سوم تلفن همراه را دیده‌اید که این مشکلات مخصوص رایتل هم نیست. در این میان گاه ممکن است شرکت‌های رقیب احساس خوشحالی کنند اما شرکت‌های رقیب خوشحال نباشند چرا که درباره آن‌ها نیز این احتمال وجود دارد و هر آنچه درباره تماس تصویری وجود دارد درباره اینترنت هم هست.

وی عنوان کرد: موضوع رایتل نشان داد که اگر بدون بررسی زیرساخت‌های مختلف کشور مجوزی برای فعالیت صادر شود در آینده مشکلات متعدد ایجاد خواهد شد و در این میان یک شرکت گلایه دارد که چرا پس از آن‌که به طور مثال یک میلیارد تومان هزینه کرده اکنون دچار این مشکلات شده است.

شاه میرزایی در بخش دیگری از صحبت های خود با تاکید بر این‌که لازم است مسائل مربوط به محتوا بدرستی حلاجی شوند اظهار کرد: شورای عالی فضای مجازی تمام مسائل را زیر نظر دارد و درباره بخش‌های مختلف بررسی می‌کند، حتی پیش از این یک شائبه وجود داشت که در این شورا جای نماینده وزارت صنعت، معدن و تجارت خالی است که روز گذشته این بخش نیز اضافه شد. البته اکنون ممکن است دستگاه‌های دیگری عضو این شورا نباشند اما به هر حال از نظرات آن‌ها استفاده می‌شود.

این عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی عنوان کرد: ‌در این میان گاه ممکن است درباره تصمیمات شورا مقاومت‌هایی شود اما به هر حال با کمی صبر و حوصله این موضوع درست خواهد؛ ممکن است یک سازمان وقتی مصوبه‌ای برایش ارسال می‌شود، خیلی جدی عمل نکند اما درنهایت باید این مسیر را طی کند.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به بحث IXP (نقاط تبادل اطلاعات) اشاره کرد و با بیان اینکه در این زمینه‌ برنامه‌ریزی‌هایی صورت گرفته توضیح داد: این به هیچ عنوان برای کشور شایسته نیست که ما فاقد این بخش باشیم. چراکه اکنون کشورهایی مانند افغانستان و آنگولا هم به این بخش دسترسی دارند.

وی ورود به حوزه IP ترانزیت را از دیگر برنامه‌های شورا دانست و گفت: قرار بر این بوده که ما تا پایان برنامه پنجم هاب منطقه باشیم، همچنین قرار بر این بوده که رتبه دوم منطقه را داشته باشیم اما اکنون در جایگاه هفتم هستیم و این درحالی است که در همین شرایط نیز کشورهای دیگر سرمایه‌گذاری بیشتری نسبت به ما انجام داده‌اند.

وی در ادامه به کشور ترکیه اشاره کرد و گفت: به عنوان مثال این کشور اکنون 1600 گیگ پهنای باند ورودی دارد اما پهنای باند ورودی ما زیر 100 گیگ است در حالی که موقعیت جغرافیایی ایران موقعیتی عالی و ویژه است.

اه میرزایی ادامه داد: اکنون ما باید فروشنده پهنای باند به دیگران بودیم چرا که معمولا این مهم برعهده کشورهایی است که سر چهارراه‌های ارتباطی قرار دارند و شاید یکی از دلایل آن‌که اکنون مالکیت پهنای باند از آمریکا به اروپا منتقل شده، ریشه در همین موقعیت جغرافیایی داشته باشد.

این عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی در پایان با تاکید بر این‌که اکنون باید محصولات محتوایی با سرعت بیشتری در اختیار کاربران قرار بگیرند، یادآور شد: اگر در این میان عده‌ای فکر می‌کنند، باید سرعت پایین باشد، دیدگاه غلطی دارند اما با این وجود ما بر این نکته هم تاکید داریم که لازم است ترافیک داخلی بر ترافیک بین‌الملل ارجح باشد.

  • ۹۱/۱۲/۱۳

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">