ارز دیجیتال جایگزین ریال در معاملات خودرو شد!
فاطمه عباسی راد - فرمانروایی بیت کوین در حالی رو به گسترش است که نایب رئیس اتحادیه نمایشگاهداران اتومبیل از معامله خودرو با این ابزار پرداخت برای فرار از مالیات خبر داده است.
ارز دیجیتال این روزها یکهتاز بازارهای سرمایهگذاری در جهان است و کمپانیهای بزرگ دنیا یک به یک به صف خریداران ارزرمزدارها وارد میشوند.
همه جا حرف از این «طلای نامرئی» است.به گزارش اقتصادسرآمد، سیانبیسی اعلام کرده رویای کسب سودهای هنگفت و نوسانات وسوسهانگیز ارزهای دیجیتالی باعث شده است تا شمار ورود سرمایههای جدید به این بازارها با شیبی تند رو به افزایش باشد. بانکهای مرکزی بزرگ جهان نظیر بانک مرکزی آمریکا و همتای چینی آن کار روی صدور ارز دیجیتال ملی خود را آغاز کردهاند. با ورود هرچه بیشتر شرکتهای بزرگ به بازار ارزهای دیجیتالی این بار بانک سرمایهگذاری اروپا اعلام کرد که نخستین اوراق قرضه مبتنی بر فناوری بلاکچین اتریوم را صادر کرده است.
طی ۲ سال گذشته بازار ارزهای دیجیتال در ایران نیز حسابی داغ شده و افرادی که به دنبال سودآوری هستند یا به دنبال خرید ارزهای دیجیتال یا سودای ساخت یک مزرعه برای استخراج ارز دیجیتال را در سر دارند. اما با شروع امسال و اوجگیری ارزهای دیجیتال، شور و شوق ایرانیها که ناامید از بازار بورس داخلی و بازار ارز و طلا شده بودند، به رمزارزها پیش از گذشته شد. برخی معاملهگران ایرانی حرکت به سمت بازار ارز دیجیتال را به هر سرمایهگذاری دیگری ترجیح میدهند.
خرید خودرو با ارز دیجیتال غیرقانونی است
کامران سلطانیزاده در گفتگو با خبرنگار روزنامه اقتصادسرآمد گفت: معاملهگران خودرو ارز دیجیتال را به جای ریال برای انجام معاملات خود انتخاب کردهاند چراکه از این طریق از رصد مالیاتی دور میمانند و بهدنبال آن بخشی از منابع درآمدی دولت هم پرداخت نمیشود. چرا که نایب رئیس اتحادیه نمایشگاه داران خودرو نیز این خبر را تایید کرده و به مردم توصیه کرده خودروی خود را با ارز دیجیتال معاوضه نکنند، چون غیرقانونی است.
او با یاداوری این نکته که، معاملهگران در بازار خودرو بیاعتنا به غیرقانونی بودن معاوضه هرگونه کالا با ارز دیجیتال، راهی را انتخاب میکنند که برایشان سود بیشتری به دنبال داشته باشد، تصریح کرد: اما ماجرای علاقه برخی ایرانیها به رمزارزها به تبدیل سرمایه خود به بیتکوین ختم نمیشود، اخباری در جریان است که نشان میدهد ارز دیجیتال در ایران به سرعت نهتنها یک ابزار دارایی شده بلکه به واحد مبادله در معاملات تبدیل شده است.
خرید خودرو با رمزارز در کیش
سلطانیزاده در ادامه افزود: البته خرید خودرو با ارز دیجیجتال به نوعی به خود دولتیها هم رسیده است و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش اعلام کرده: «اگر با بانک مرکزی توافق حاصل شود، ارز مورد نیاز واردات خودرو را از طریق ارز دیجیتال تولید شده در مناطق آزاد که منشأ و میزان آن مشخص است، تأمین خواهیم کرد.».
به گفته او حدود پانزده هزار، دستگاه استخراج رمز ارز با خریداری معادل ۱۵ مگاوات برق در کیش فعالیت میکنند. با اخباری که مبنی بر تبدیل ارز دیجیتال به واحد مبادله و داد وستد به گوش میرسد، به نظر میآید این مهمان تازه وارد به ایران میزبانان خود را به شعف آورده و در ادامه شاهد اخبار بیشتری درباره ورود رمزارزها به معاملات و زندگی مردم باشیم.
وی یاداور شد: پس از سال نو میلادی ۲۰۲۱ رشد قیمت بیتکوین ادامه پیدا کرد و در هفته دوم ژانویه قیمت بیت کوین به بیش از ۴۰ هزار دلار یعنی به یک میلیارد تومان رسید و تا این لحظه قیمت این ارز مجازی قله ۵۵ هزار ۸۵۰ دلار را هم رد کرده است. این در حالی است که نرخ بیت کوین، سال ۲۰۲۰ را در کانال ۷ هزار دلار آغاز کرده بود و همهگیری کرونا باعث افت بهای آن شد به گونهای که قیمت بیت کوین را طی چند روز به کمتر از ۴ هزار دلار رساند، اما مجدد پس از چند ماه بازار با رشد قیمت همراه شد و تا کانال ۱۰ هزار دلار خود را ترمیم کرد، اما هماکنون این ارز مجازی به بالاترین قیمت از سال ۲۰۱۷ تا امروز رسیده است.
اوایل فروردینماه امسال بود که «ایلان ماسک» مدیر شرکت خودروسازی تسلا اعلامکرد: طرفداران این خودروهای گرانقیمت میتوانند برای خرید خودروهای این کمپانی از رمزارز بیتکوین استفاده کنند. این در حالی است که «نقد یا معاوضه خودروی خارجی با بیتکوین یا اتریوم یا ارزهای دیجیتال موجود حتی معاوضه با ماینر یا ارز دیجیتال»، از جمله مواردی است که در روزها و هفتههای اخیر به آگهیهای فضای مجازی کشورمان راه یافته است. در این میان، برخیها هنوز شرایط جامعه را برای انجام چنین مبادلاتی آماده نمیدانند.
برخی فعالان بازار خودروهای خارجی، برخلاف آنچه در برخی سایتها و رسانهها مطرح شده منکر انجام خرید و فروش با رمزارزها شدند و گفتند: این عمل بهشدت ریسکی است و ما حتی با دلار یا سایر ارزها خرید و فروش نمیکنیم، زیرا تداخل صنفی محسوب میشود. آنان تاکید داشتند که در چنین مواردی همواره مشتریان را به سمت صرافها و تبدیل ارز به ریال سوق دادهاند و پس از آن معاملات انجام شده است.