اقدامات صورت گرفته برای توسعه باند پهن
معاون پژوهشی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اقدامات این وزارتخانه در زمینه توسعه شبکه باند وسیع گفت: در صورت حصول اطمینان از ایجاد امنیت در فضای سایبر می توان زمینه های دسترسی به باند وسیع را فراهم کرد.
دکتر محمد محامد پور در گفتگو با خبرنگار مهر هدف از اجرایی کردن طرح آپا (آگاهی رسانی، پشتیبانی و امداد حوادث رایانه ای) را فراهم کردن شرایط امن در فضای تبادل اطلاعات ذکر کرد و گفت: این اقدام باعث می شود که زمینه های کار را فراهم کنند تا بر اساس آن قوانینی لازم در این زمینه تدوین شود تا همه بتوانند به باند پهن دسترسی داشته باشند.
وی بر فراهم شدن تمهیدات فنی و غیر فنی در این زمینه تاکید کرد و افزود: این امر سبب می شود مسئولان با اطمینان از ایمن بودن شبکه، تصمیمات لازم در زمینه ایجاد باند وسیع اتخاذ کنند.
محامدپور به بسترهای لازم برای دسترسی به باند وسیع اشاره کرد و اظهار داشت: برای دسترسی به باند وسیع باید چند اقدام صورت گیرد. قبل از هر چیز باید شبکه فنی ایجاد شود که در این زمینه مخابرات، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و شرکت زیرساخت اقدامات لازم از جمله خرید تجهیزات را انجام می دهند. در این زمینه اخیرا تحت عنوان شبکه ملی IP مناقصه بزرگی برای خرید تجهیزات لازم که امکان دسترسی به باند وسیع را فراهم می کند، برگزار شد.
وی با تاکید بر اینکه برندگان این مناقصه نیز مشخص شده است ابراز امیدواری کرد که با فراهم شدن تجهیزات این شبکه تکمیل و راه اندازی شود.
محامدپور ادامه داد: در صورت در اختیار قرار دادن این تجهیزات به کاربران اولین سئوالی که مطرح می شود این است که آیا ایجاد باند وسیع مشکلات فرهنگی ایجاد می کند یا خیر. پاسخ به این سئوال از اختیارات این وزارتخانه نیست بلکه در این زمینه شورای عالی انقلاب فرهنگی، مجلس شورای اسلامی و هیئت دولت باید تصمیم گیری کنند.
معاون پژوهشی وزارت ارتباطات با اشاره به اقدامات "آپا" های 7 گانه در کشور تاکید کرد: ادامه فعالیتهای این مراکز می تواند این اطمینان را در مسئولان ایجاد کند که اگر این دسترسی ایجاد شود می توانیم کنترل و بررسیهای لازم را در حوزه ثبادل اطلاعات اعمال کرده و اجازه ندهیم مشکلی ایجاد شود. در صورت حصول این اطمینان، دست اندرکاران می توانند اقدام به تدوین و تصویب قوانین در این حوزه کنند.
محامدپور به تجربیات دنیا در زمینه امنیت تبادل اطلاعات اشاره و خاطرنشان کرد: امروزه حتی کشورهایی که مسائل فرهنگی مانند کشور ما ندارند به این نتیجه رسیده اند که باید کنترلهای لازم در فضای سایبر داشته باشند به طوری که شعار امسال ITU "حفاظت از کودکان در فضای سابیر" است. به عبارت دیگر با این شعار آنها به دنبال راهکارهایی هستند تا کودکان در فضای سایبر مصون باشند.
- ۸۸/۰۳/۲۶