الزام دولتیها به معامله در سامانه ستاد
رییس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: از پایان خرداد ماه سال آینده به بعد دستگاه های اجرایی موظف به انجام تمامی معاملات خود منحصرا از طریق سامانه تدارکات الکترونیکی دولت (ستاد) هستند.
به گزارش ایرنا، 'جعفر محمودی' در نشستی با خبرنگاران گفت: همزمان با ابلاغیه آیین نامه دولت مبنی بر انجام تمامی معاملات دستگاه های اجرایی در بستر وب پیگیری های لازم برای اجرایی شدن این اقدام صورت گرفت و سامانه ستاد با این هدف راه اندازی شد.
وی گفت: با توجه به آیین نامه اجرایی فعالیت سامانه مصوب هیات وزیران، تمامی خریدها باید در بستر سامانه ستاد صورت گیرد و ذیحسابان دستگاه ها ملزم هستند تا تایید پرداخت بابت خریدهای انجام شده را منحصراً در صورت محقق شدن خرید از طریق این سامانه انجام دهند.
محمودی با اشاره به ضرورت راه اندازی سامانه تدارکات الکترونیکی دولت افزود: این سامانه امکان لازم را برای پیروی از سیاست های یکسان و مشترک خرید در سازمان های دولتی خریدار فراهم میکند.
وی تصریح کرد: تمامی دستگاه های اجرایی مندرج در قانون مدیریت خدمات کشوری، باید تمامی مراحل خرید خود را از درخواست خرید تا پرداخت وجه به صورت غیرمتمرکز و از طریق این سیستم یکپارچه انجام دهند.
محمودی با اشاره به این که فازهای مختلفی برای پیاده سازی این سامانه در نظر گرفته شده افزود: بر این اساس در فاز اول، خریدهای جزیی و متوسط کالا، در فاز دوم، خریدهای عمده شامل مزایده ها و مناقصات و برای فازهای بعدی خریدهای خدمات و خارجی مشخص و برنامهریزی ها و هدفگذاری های لازم تدوین شده است.
وی گفت: در فاز نخست که هم اکنون در حال اجرا است، دستگاه های مشمول ملزم هستند برای انجام معاملات بالای 10 درصد سقف تعیین شده از طریق این سامانه اقدام کنند.
وی همچنین از شروع اقدامات اجرایی انجام خریدهای مزایده و مناقصه از اوایل سال آینده خبر داد و گفت: اقدامات برنامه نویسی این طرح در حال انجام است و پیشبینی میکنیم در مدت مذکور مقدمات اجرایی شدن این فاز نیز فراهم شود.
محمودی با اشاره به تمهیدات خاص اندیشیده شده در این طرح افزود: بیمه خرید و فروش کالا و همچنین توجه به موضوع حمل و نقل از مواردی است که مذاکراتش انجام و پیش بینی میشود که در شش ماهه دوم سال 91 به مرحله اجرا درآید.
وی تعامل مستقیم و بیواسطه با فروشندگان را در بستری امن و شفاف از جمله ویژگیهای این سامانه برشمرد و گفت: از سوی دیگر تامین کنندگان کالا میتوانند محیطی نو برای ارائه کالاهای خود پیدا کنند.
محمودی با بیان این مطلب که این اقدام فرصتی تازه برای تامین کنندگان کالا محسوب میشود، از آنان خواست تا با تعامل و همکاری بیشتر در این مسیر گام بردارند.
وی گفت: تامین کنندگان میتوانند از طریق ثبت نام و پرداخت حق عضویت، کالاهای خود را در شرایط یکسان به خریداران دولتی ارائه کنند و تمامی مراحل فروش از ارائه پیشنهاد قیمت تا صدور فاکتور و دریافت وجه را با روشهای الکترونیکی پیگیری کنند.
رییس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی وزارت صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: در زمان حاضر 110 تامین کننده فعال در سیستم ثبت نام کرده اند، همچنین 40 تامین کننده دیگر نیز در حال گذراندن مراحل مختلف ثبت نام هستند.
وی، داشتن ایران کد و ثبت نام در سامانه را از ویژگی هایی برشمرد که تامین کنندگان باید در وهله نخست به آن توجه داشته باشند.
وی تصریح کرد: برای اشخاص حقیقی مبلغ 50 هزار تومان و برای اشخاص حقوقی نیز مبلغ 70 هزار تومان در نظر گرفته شده است که متقاضیان میتوانند با مراجعه به نشانی سایت www.setadiran.ir نسبت به ثبت نام اقدام کنند.
در این نشست 'شهره فرشیدفر' مدیر سامانه تدارکات الکترونیکی دولت نیز گفت: هم اکنون هشت دستگاه دولتی و وزارتخانه در این سیستم به خرید میپردازند و 81 دستگاه در حال آموزش و 15 دستگاه دیگر نیز مراحل مختلف خرید آزمایشی را میگذرانند.
- ۹۰/۱۱/۲۸