الزام 4 شرکت اینترنتی به حذف سریع محتوای توهین آمیز
بر اساس توافق مقامات اروپایی با چهار شرکت اینترنتی بزرگ آمریکا، این شرکت ها موظف به حذف و بلوکه کردن مطالبی هستند که کاربران با هدف نفرت پراکنی و توهین به دیگر کاربران منتشر میکنند.
به گزارش فارس به نقل از رویترز، بلوکه کردن این مطالب غیرقانونی باید ظرف 24 ساعت پس از زمان انتشار آنها اتفاق بیفتد. این سختگیری نشانگر فشار فزاینده ای است که شرکت های فناوری آمریکا برای تداوم کار و فعالیت در قاره سبز با آن مواجهند.
از سوی دیگر باید توجه داشت که با رشد بحران های سیاسی و اجتماعی در غرب آسیا و قاره اروپا، استفاده از سایت های اینترنتی و شبکه های اجتماعی برای نفرت پراکنی و توهین به اقلیت ها و مذاهب مختلف به خصوص مسلمانان افزایش یافته و پیامدهای این وضعیت دولت های اروپایی را به تلاش و فکر برای چاره جویی انداخته است.
بر اساس قوانین رفتاری جدید وضع شده توسط کشورهای عضو اتحادیه اروپا در مورد اظهارات نفرت پراکنانه آنلاین، فیس بوک، یوتیوب، توییتر و مایکروسافت باید در کمتر از 24 ساعت گزارشات ارسالی در مورد انتشار مطالب نامناسب توسط کاربران را بررسی کنند و در صورت صحت ادعاهای گزارش شده مطالب مذکور را پاک کرده یا دسترسی به آنها را در صورت لزوم ناممکن کنند.
مقامات اروپایی در ماه های اخیر بارها در مورد رشد استفاده از اینترنت برای توهین به مهاجران و پناهندگان کشورهای جنگ زده در غرب آسیا و همین طور استفاده اعضای گروه تروریستی داعش از شبکه های اجتماعی برای عضوگیری و نفرت پراکنی هشدار داده اند.
در این میان برخی صاحب نظران بیم دارند که این روند منجر به محدودیت آزادی بیان در فضای مجازی شود، زیرا نمی توان با دقت و سرعت همه گزارش های ارسالی کاربران در زمینه سخنان نفرت پراکنانه را بررسی نمود. همچنین شاخص های شناسایی این نوع پست ها و مطالب دقیقا مشخص نیست. قرار است به منظور تسهیل اجرای این قانون برخی نهادهای مدنی و سازمان های غیردولتی نیز به شرکت های فناوری آمریکایی کمک کنند.
- ۹۵/۰۳/۱۵