امسال، سال انقلاب فناوری در ایران است
سال جاری، سال انقلاب فناوری اطلاعات و تولید علم در ایران است. در این راستا تشکیل بانک اطلاعات علمی و فناوری کشور که مصوبه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری است می تواند گواه خوبی برای رشد نشریات علمی و پژوهشی باشد.
به گزارش خبرنگار دانشگاهی مهر، دکتر منصور کبگانیان روز گذشته در اولین همایش تخصصی نشریات علمی با محوریت پایگاه استنادی علوم ایران و کشور های اسلامی افزود: پایگاه استنادی علوم ایران و جهان اسلام (ISC) از مهر ماه فعالیت خود را در کتابخانه منطقه ای علوم و تکنولوژی شیراز که مکانی فراملی است و با 100 کشور دنیا ارتباط علمی دارد، آغاز می شود. اکنون ISC از سویی مکمل ISI و از سوی دیگر رقیب آن به شمار می آید.
وی با تأکید بر تخصصی شدن نشریات علمی اظهار داشت: باید به سمتی حرکت کنیم که نشریات بتوانند در سال چندین چاپ منظم داشته باشند و هیات تحریریه و داوری خوبی را عرضه کند.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم گفت: بخش عمده علم کشور ما توسط دانشگاهیان تولید می شود و بالغ بر 70 درصد مقالات تولید دانشجویان دکتری است. از سوی دیگر ما با مشکلاتی نظیر نزول تعداد مقالات در نشریات و موازی کاری مواجه هستیم. از این رو انجمن های علمی که در سطح ملی فعالیت می کنند باید در زمینه نشریات پژوهشی نیز فعالیت کنند.
وی اضافه کرد: در سال جاری قطب های علمی نیز به معاونت پژوهشی ملحق شد و این قطب ها ابزار خوبی برای افزایش توان رقابتی کشور هستند.
کبگانیان با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در زمینه ایجاد ISI جهان اسلام گفت: در 57 کشور اسلامی 10 درصد نشریات علمی به کشور پاکستان، 10 درصد به ترکیه، 8 درصد به مالزی و 7 درصد به ایران تعلق دارد.
وی اظهار داشت: کشور ما اکنون با اهداف چشم انداز بیست ساله و دستیابی به قدرت علمی برتر منطقه فاصله زیادی ندارد.
- ۸۵/۰۷/۰۱