ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

امیدی به رگولاتوری هست؟

| شنبه, ۳۰ دی ۱۳۹۱، ۱۲:۲۷ ب.ظ | ۰ نظر

علی شمیرانی - به موجب قانون شرکت ارتباطات زیرساخت به عنوان متولی تامین پهنای باند بین‌المللی کشور، نهاد حاکمیتی شناخته شد و نه تنها از فرآیند خصوصی‌سازی خارج شد بلکه به عنوان متولی انحصاری در این عرصه باقی ماند. تجربه نشان داده ایجاد انحصار و ایجاد اطمینان از انحصاری ماندن، بعضاً خیال مدیران بخش مربوطه را از هرگونه کم‌کاری و افت کیفیت راحت کرده و این بقیه هستند که مجبور به پذیرش قواعد و شرایط نهاد انحصاری هستند.

اما در شرایطی که شرکت زیرساخت هر چند روز یکبار خبر از چند برابرشدن پهنای باندی می‌دهد که برای کاربران نهایی ملموس نیست، بار دیگر شاهد اختلال و کندی اینترنت هستیم، این بار مشکل لنگر کشی‌ها و علاقه کوسه‌ها به طعم فیبرنوری ایران در خلیج فارس نبود بلکه وقوع زلزله در گرجستان عامل کندی اینترنت ایران شناخته شد.

مطابق معمول پنهان‌کاری شرکت زیرساخت، این رسانه‌ها بودند که به کندی اینترنت پی بردند و زمانی هم که سوال شد مشکل کندی اینترنت چیست روابط عمومی این شرکت پاسخ داد که مساله مهمی نبوده و رسانه‌ها آن را بزرگ کردند.

شاید اختلال مهم و بزرگ از نظر شرکت زیرساخت قطع کامل چند ماهه اینترنت در کشور محسوب شود، اما به هر تقدیر اینترنتی که کندی آن با پیگیری رسانه‌ها یک اختلال کوتاه و 24 ساعته عنوان شد با گذشته سه هفته هنوز کند است. در این خصوص نیز اگر نظر مردم را ملاک قرار ندهیم، گواه اظهارات معاون ارتباطات و بین‌الملل شرکت مخابرات ایران باشد که گفته "در اختلالات اخیر اینترنت شرکت‌های PAP و اپراتورها به مراتب بیش از کاربران عادی متضرر شده‌اند و اگر قرار به پرداخت خسارت باشد، لازم است بخش دولتی متولی تامین پهنای باند به این شرکت‌ها نیز خسارت بدهد."

این مقام مسوول در شرکت مخابرات در خصوص اختلال کوچکی که به زعم روابط عمومی شرکت زیرساخت، رسانه‌‌ها بزرگش کردند نیز گفته،"تا امروز پهنای باند کشور به این شکل دچار مشکل نشده بود"

القصه، اینترنت که محدودیت‌های قانونی سرعت را همچنان دارد،‌ همین چیزی هم که هست برخی از شرکت‌های اینترنتی در آن آب می‌کنند و دست مردم می‌دهند، لذا اختلال هم که به آن اضافه شود نورعلی نور می‌شود. از سوی دیگر ماجرا شرکت زیرساخت هم که انحصارا متولی تامین اینترنت است و وجود مشکلاتی از این دست را نه تنها گزارش نکرده بلکه در صورت افشا تکذیب هم می‌کند.

در نهایت آن که نگاه‌ها متوجه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی است که به عنوان نهاد بالا دستی ناظر بر مسایلی از این دست و دفاع از حقوق کاربران در این عرصه است. بگذریم که رییس سازمان تنظیم مقررات و رییس شرکت زیرساخت هر دو به نوعی همکار بوده و از معاونان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات هستند، لیکن قبل از بردن داد مردم به نهادهای دیگر باید منتظر ماند و دید آیا رگولاتوری برای همکار خود جریمه و اخطاری جدی در نظر می‌گیرد یا آن‌که موضوع با چند مصاحبه و وعده به زمانی نامعلوم در آینده موکول می‌شود.

منبع : فناوران اطلاعات

  • ۹۱/۱۰/۳۰

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">