انتقاد رگولاتوری از رگولاتوری
علی شمیرانی - درست زمانی که به موجب قانون شورای رقابت آغاز به کار کرد، حداقل در حوزه ارتباطات کشور که هشدار لازم در خصوص وجود سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با وظایفی مشابه و موازی داده شد که در فضای بین این موازی کاری برخی خود را جای داده و زمینه سواستفاده فراهم خواهد شد.
اما از آنجا که با وجود 8 نهاد موازی که در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور کار میکنند و مشکلی رخ نمیدهد، موازی کاری بین دو نهاد که اصلا محل بحث و نگرانی نیست. بودجه هم که هست و میآید و کسی هم نمیگوید چرا چندین و چند پول برای یک کار پرداخت میشود.
جالب آنکه معاون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی هفته گذشته گفته شرکت مخابرات ایران یکبار با مجوز ما و یکبار هم با مجوز شورای رقابت توانسته دوبار قیمت خدمات خود را افزایش دهد. اگرچه شرکت مخابرات هم توضیحاتی در این خصوص ارایه کرده و مخلص کلام این که گفتهاند کار غیرقانونی و خلافی انجام ندادهاند و هر چه کرده با مجوز نهادهای قانونی کشور بوده است.
جالبتر آنکه معاون سازمان تنظیم مقررات در بخشی از اظهارات خود به این نتیجه رسیده و گفتهاند که "اکنون باید راهحل این موضوع را پیدا کنیم!"
این که چطور امروز سازمان رگولاتوری به این نتیجه رسیده که آری امکان اتفاقاتی از این دست وجود دارد و باید فکری برای آن کرد، تعجب برانگیز است. نکته عجیبتر آنکه این اظهارات به قلم یک روزنامهنگار که چیزی بیشتر از یک قلم و کاغذ در دست ندارد مطرح نشده بلکه از سوی فرد مسوولی مطرح میشود که خود میتواند با همان ابزار و اختیاراتی که مجوز میدهد، مجوز مربوطه را پس گرفته و تدابیر جبرانی و پیشگیرانه را به کار بندد.
به عبارت دیگر سازمان رگولاتوری خود به انتقاد از روش رگولاتوری در حوزه ICT پرداخته و سرانجام آن هم در مواجهه عملی با یک مشکل به این نتیجه رسیدهاند که باید فکری کرد.
اگرچه در این خصوص پیش از این هم شورای رقابت و سازمان تنظیم مقررات در رسانهها برای هم پیغام و پسغام زیاد دادهاند و گاه کار به تهدید نیز کشیده لیکن در نهایت نیز در بر همان پاشنه موازی کاری میچرخد.
منبع : فناوران اطلاعات
- ۹۱/۱۲/۱۹