ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

انتقال نبرد حزب‌الله از زمین به فضای سایبری

| جمعه, ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۴، ۰۲:۱۲ ب.ظ | ۰ نظر

رزنیکا رادمهر - پس از حملات سنگین در سال گذشته، حزب‌الله لبنان، جنگ علیه رژیم صیهونیستی را از زمین به فضای سایبری منتقل کرده است؛ اقدامی که می‌تواند آتش‌بس شکننده بین آنها را به خطر اندازد.


سایت Worldcrunch در گزارشی نوشت، حزب‌الله، گروه مورد حمایت ایران، با از دست دادن شماری از فرماندهان و تسلیحات در پی حملات هوایی اسرائیل در سال گذشته، جنگ را از عرصه زمینی به فضای سایبر کشانده است. ارتش سایبری حزب‌الله با نام «چدار» (Cedar)، در منطقه ضاحیه در جنوب بیروت، که عمدتاً شیعه‌نشین هستند، مستقر است.
فعالیت‌های این واحد پس از عملیات «پیجر» اسرائیل در سپتامبر ۲۰۲۴، که به کشته و مجروح شدن شمار زیادی از نیروهای حزب‌الله انجامید، به‌شدت افزایش یافته است.
یک کارشناس ناشناس امنیت سایبری لبنانی مدعی شده «فعالیت‌ها و بودجه واحد چدار، که ایران آن را تأمین مالی می‌کند، از زمان حمله پیجر و کشته شدن رهبران حزب‌الله، حسن نصرالله و هاشم صفی‌الدین، به‌ طور چشمگیری افزایش یافته است.» 
به ادعای او، بودجه این واحد، «۶۰۰ درصد افزایش یافته و بیش از ۳۰۰ هکر در مرکز ضاحیه، مشغول به کار هستند.»
وی افزود: «از زمان حمله پیجر تا اول مارس، دست‌کم ۲۵۰ حمله سایبری علیه وب‌سایت‌های اسرائیلی صورت گرفته است.» 
به ‌گفته این کارشناس، در روزهای اخیر، یگان پیشرفته‌تر چدار با نام «رضوان»، موفق شده وزارت امنیت داخلی اسرائیل و ۱۱ نهاد وابسته به آن، از جمله پلیس، دفتر تسلیحات، سازمان زندان‌ها و اداره آتش‌نشانی را هک و اطلاعات مربوط به برخی شهرک‌نشینان مسلح را نیز منتشر کند.


•    پیچیده و مؤثر
اسرائیل تنها جایی نیست که هدف حملات سایبری حزب‌الله قرار گرفته است. طبق گفته این کارشناس، این گروه، همچنین به شبکه‌های ارتباطی و وب‌سایت‌هایی در ایالات متحده، بریتانیا، عربستان سعودی، مصر، اردن، امارات متحده عربی و حتی نهادهای وابسته به تشکیلات خودگردان فلسطین در کرانه باختری، حمله کرده است.
اظهارات این کارشناس توسط شرکت فناوری امنیت سایبری «چک پوینت» وابسته به اسرائیل- آمریکا، تأیید شده است. این شرکت، نیروی مقاومت حزب‌الله را «پیچیده‌ترین و مؤثرترین سازمان تروریستی سایبری در خاورمیانه»، نامیده است!
چدار از سال ۲۰۱۲ فعال بوده اما از سال ۲۰۲۱، به تهدید جدی برای سامانه‌های منطقه‌ای و غربی تبدیل شده است. در نوامبر ۲۰۲۳، نیروهای چدار سامانه ثبت اطلاعات پزشکی بیمارستان زیو در شهر صفد اسرائیل را هدف قرار دادند تا به اطلاعات بیماران دست یابند. مقامات اسرائیلی این رویداد را بخشی از راهبرد گسترده‌تر ایران برای هدف قرار دادن زیرساخت‌های غیرنظامی اسرائیل دانسته‌اند.
در دسامبر ۲۰۲۳، «مدیریت ملی سایبری» اسرائیل نسبت به افزایش حملات فیشینگ از سوی هکرهای ایرانی و لبنانی هشدار داد؛ این حملات، شامل ارسال ایمیل‌های آلوده به بدافزار به مسئولان فناوری اطلاعات اسرائیل بود که خود را کارکنان شرکت امنیتی آمریکایی F5 جا می‌زدند.
پس از پایان آتش‌بس ۶۰ روزه اسرائیل و حزب‌الله، نمایندگانی از دو طرف در شهر ناقوره لبنان دیدار کردند تا درباره مسائل آتش‌بس که از ۲۷ نوامبر آغاز شده، گفتگو کنند. این توافق، توقف همه درگیری‌ها از سوی طرفین و در نهایت، خروج نیروهای اسرائیلی از جنوب لبنان را پیش‌بینی کرده است. با این حال، مشخص نیست این توافق، شامل جنگ سایبری نیز می‌شود یا نه.
اگر حملات سایبری به ‌عنوان نقض آتش‌بس تلقی شود، رژیم صهیونیستی می‌تواند آن را بهانه‌ای برای ازسرگیری حملات به ساختمان‌هایی که مراکز فرماندهی سایبری شناخته می‌شوند، قرار دهد؛ به‌ویژه با توجه به اینکه حزب‌الله هنوز خلع سلاح نشده، یعنی موضوعی که هم در متن آتش‌بس و هم در قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل، بر آن تأکید شده است. اکنون نشست ناقوره، منجر به تشکیل سه گروه کاری برای پیشبرد اجرای آتش‌بس و بررسی مسائل امنیت مرزی شده است. (منبع:عصرارتباط)

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">