انجام90 درصدفعالیت های ICT توسط بخش خصوصی
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: 90 درصد فعالیتهای بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور توسط بخش خصوصی انجام می شود.
به گزارش خبرنگار ایرنا ، ' رضا تقی پور' در مراسم افتتاح بیش از چهار هزار طرح مخابراتی و پستی در تهران با حضور رییس جمهوری افزود: ارزش خدمات بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات در سال گذشته به 81 تریلیون ریال( هشت هزار و 100 میلیارد تومان ) رسید که 73 تریلیون ریال (هفت هزار و 300 میلیارد تومان) آن مربوط به بخش خصوصی بود.
وی سهم وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در ارایه خدمات این بخش در سال گذشته را هفت تریلیون ریال( 700 میلیارد تومان ) اعلام کرد.
وی با اشاره به رشد شاخصهای بخش ارتباطات اظهار داشت: در سالهای گذشته شاهد فعالیت یک اپراتور تلفن ثابت و 2 اپراتور تلفن سیار در کشور بودیم و در دهه فجر امسال قرار است اپراتور سوم سیمکارتهای خود را به مردم عرضه کند.
وزیرارتباطات و فناوری اطلاعات از صدور مجوز فعالیت برای شش اپراتور دیگر در کشور خبر داد و افزود: علاوه بر این 12 پروانه برای فعالیت شرکتهای ارتباطات ماهواره ای ، 11 پروانه برای فعالیت شرکت ها اینترنتی ( ندا ) ،121 پروانه برای شرکتهای فعال در زمینه عرضه پهنای باند و 10 هزار مجوز فعالیت برای شرکتهای خدمات ارتباطی صادر شده است.
تقی پور با بیان اینکه امروز ضریب نفوذ تلفن ثابت در کشور بیش از 100 درصد است و همه خانوارها به تلفن ثابت دسترسی دارند افزود: در بخش تلفنهای ثابت 25 میلیون و 800 هزار خط وجود دارد ، واگذاری تلفن ثابت به روز است و تا 28 میلیون هم ظرفیت واگذاری وجود دارد ، بنابر این بیش از 2 میلیون ظرفیت خالی داریم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در حوزه ارتباطات سیار ضریب نفوذ به 72 درصد رسیده است یعنی از هر 100 نفر ، 72 نفر دارای تلفن همراه هستند .
به گفته تقی پور برای بیش از 97 درصد روستاهای بالای یکصد نفر جمعیت ارتباط تلفنی خانگی برقرار است.
وی افزود: تعداد درگاههای ارتباطات بین الملل اکنون به 9 درگاه رسیده است که در ابتدای فعالیت دولت نهم فقط سه درگاه بود و تلاش می شود به 15 درگاه افزایش یابد .
تقی پور با اشاره به افتتاح طرح سیمیا ( بانکداری الکترونیکی پست بانک ) که در دورترین نقاط کشور امکان انجام عملیات بانکی توسط پست بانک فراهم می شود، افزود:با توجه به اینکه کشور مشکلی در زمینه ارتباطات صوتی ندارد ، پس از این بیشتر تلاشها برای توسعه بخش دیتا و تصویر انجام خواهد شد .
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات توسعه بانکداری الکترونیکی ، توسعه کسب و کار دیجیتال ، تکمیل پوشش مخابراتی جاده ها ، توسط پهنای باند ، خدمات الکترونیک ، توسعه ارتباطات چند رسانه ای ، آموزشی و ارایه خدمات الکترونیکی را از برنامه های این وزارتخانه عنوان کرد.
وی هدف از اجرای این برنامه ها را ایجاد توازن در ارایه خدمات بین شهرها و روستاها در کشور عنوان کرد و گفت: با دنبال کردن این هدف و تحقق آن روند مهاجرت از روستاها به شهرها معکوس خواهد شد .
- ۸۹/۰۶/۰۷