اکثر آسیاییها مشکل نوموفوبیا دارند
|
سه شنبه, ۱۷ شهریور ۱۳۹۴، ۰۳:۲۵ ب.ظ |
۰ نظر
نوموفوبیا یا ترس از دست دادن گوشیهای هوشمند یکی از نگرانیهایی است که اکثر کاربران گوشیهای هوشمند با آن روبهرو هستند اما این اعتیاد در آسیا که از آن به خاستگاه عکاسی سلفی نیز یاد میشود، به گونه دیگری است.
روانشناسان میگویند اعتیاد به گوشیهای هوشمند در آسیا به سرعت در حال افزایش است و در میان جوانان این اعتیاد بیشتر وجود دارد.
بر اساس مطالعاتی که به تازگی انجام شده، 1000 نفر از دانشآموزان در کرهجنوبی مورد بررسی قرار گرفتند که از میان آنها 72 درصد 11 یا 12 سال سن داشتند و مدت زمان 4/5 ساعت در طول روز را به استفاده از گوشیهای هوشمندشان اختصاص میدادند و این آمارها نشان داد که 25 درصد از این افراد به گوشیهای هوشمند
اعتیاد دارند.
تحقیقات نشان داده که گوشیهای هوشمند به ابزار فرهنگی در آسیا تبدیل شدهاند، به طوری که حتی در سیستم آموزشی هم از این دستگاهها استفاده میشود. از سوی دیگر این دستگاهها در همه جا و همه زمانها مورد استفاده قرار میگیرند به طوری که حتی هنگام سرو غذا نخستین کاری که انجام میدهند،
عکاسی از غذا است.
در آسیا 2.5 میلیارد کاربر گوشی هوشمند وجود دارد. در این بین کاربران آسیایی اعتیاد بیشتری به استفاده از گوشیهای هوشمند دارند به طوری که معمولا این اعتیاد منجر به اتفاقات ناگواری هم میشود. مثلا هنگام پیاده روی یا سقوط میکنند با دیوار برخورد میکنند یا اتفاقاتی همچون تصادف برایشان پیش میآید.
مثلا چندی پیش یک زن چینی هنگام استفاده از گوشی موبایلش به داخل چاه سقوط کرد.
سنگاپور با 6 میلیون کاربر یکی از بالاترین ضریب نفوذهای تلفن همراه را دارد. این شهر دارای متخصصان در اعتیاد به دیجیتال، یک کلینیک سلامتی سایبری و یک کمپین را برای تشخیص اعتیاد به ابزارهای دیجیتال است.
به گفته مدیر مرکز سایبری سنگاپور، جوانان کمتر میتوانند استفاده از گوشیهای هوشمندشان را کنترل کنند. بر این اساس نگرانی زیادی درباره استفاده از گوشیهای هوشمند توسط کودکان وجود دارد.
به این ترتیب سیستم آموزشی سنگاپور در صدد است تا روشهایی برای استفاده درست نوجوانان از گوشیهای هوشمند ارایه کند.
در کره جنوبی حتی از سال 2013 روشهایی برای درمان بیماری نوموفوبیا در نظر گرفته شده است.(منبع:فناوران)
- ۹۴/۰۶/۱۷