ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

بازار موبایل یا بازار آزاد

| چهارشنبه, ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۲، ۰۲:۲۷ ب.ظ | ۰ نظر

دانیال رمضانی – نوسان قیمت، گرانی و تورم تقریباً تمام فکر و ذهن اکثر مردم را به خود مشغول کرده و مجالی برای چیز دیگری نگذاشته است. یکی از دلایل گرانی‌های اخیر البته نبود نظارت کافی از سوی دستگاه‌های مسوول بوده که جایی برای انکار نیز باقی نگذاشته است.

هنوز هم مشخص نیست غول گرانی چه زمانی دوباره مهار شده و برای مدتی به گوشه‌ای رانده می‌شود چرا که گویی هنوز برخی منتظر بهانه جدید برای افزایش قیمت‌ها هستند. بازار موبایل هم دچار این معضل شده است. قیمت‌ها بی حساب و کتاب رو به افزایش است و دلار که گران می‌شود در لحظه قیمت‌ها بالا می‌رود، دلار که ارزان می‌شود بهانه می‌آورند که محصول حاضر با قیمت دلار قبلی که گران بوده خریداری شده و همه می‌دانند که قرار نیست قیمتی پایین بیاید تنها امیدواری آن است که قیمت‌هایی که دایماً در حال افزایش است حداقل جایی متوقف شود.

از سوی دیگر گویی مساله لوکس شناخته شدن ابزاری به نام تلفن همراه که البته در نوع خود جای بحث و بررسی هم دارد، به نوعی مزید بر علت شده و انگار مسوولان دیگر دلیلی برای نظارت بر قیمت تمام شده این کالای لوکس نمی‌بینند و خرید و فروش را به عهده عرضه‌کننده و متقاضی گذاشته‌اند. درست مثل خرید لباس‌های چند صد میلیون تومانی در زیرزمین‌های شمال تهران.

برخی فروشندگان موبایل نیز گویی تا حدودی باور و دستگیرشان شده که فروشنده لوازم لوکس هستند و نظارت هم نیست و خریدار هم بعضاً ناچار. به همین جهت این روزها کم نیستند خبرهایی که حکایت از گرانفروشی‌های عجیب و قریب از سوی برخی فروشندگان موبایل دارد. بازار موبایل رسماً بازار آزادی شده که هر کسی هر چه می‌خواهد می‌کند.

برای نمونه برخی به زور به مشتری نرم‌افزارهایی می‌فروشند که به رایگان در اینترنت ریخته اما چون در اقدامی هماهنگ همه قصد خالی کردن جیب مردم را دارند فروش محصول با نرم‌ا فزار اجباری خواهد بود. این اجبار هم از شمال شهر تا جنوب شهر متفاوت است و گاه نیم‌میلیون تومان هم بابت نصب نرم‌افزارها از ملت می‌گیرند.

البته برخی فروشندگان با خود این حساب را می‌کنند که کسی که 5 میلیون تومان برای خرید گوشی می‌دهد باید 500 هزارتومان نیز برای سایر خدمات جانبی نیز بدهد. اتحادیه و صنفی هم به شکل جدی به این بازار مافیایی ورود نکرده و نمی‌کند. به قول مسوول یک اتحادیه که می‌گفت 2 بازرس دارند و 4500 واحد خدماتی با مجوز! البته که حساب بی مجوزها روشن نیست.

به هر تقدیر وقتی عده‌ای دغدغه معاش دارند انتظار رسیدگی به مساله و کالای لوکسی به نام موبایل! شاید زیاده‌خواهی باشد، اما به راستی موبایل لوکس است و خریداران این وسیله ارتباطی میلیاردهای پورشه‌سوار کشور هستند.

منبع: موبنا

  • ۹۲/۰۲/۲۵

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">