بازیابی خاطرات از دست رفته ممکن شد
بشر آنقدر آرزوی احیای خاطرات فراموش شده را در دل پروراند تا در نهایت دانشمندان آمریکایی این آرزو را به حقیقت تبدیل کردند.
TechInsider- دانشمندان دارپا، آژانس پروژه های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی آمریکا، ایمپلنت های مغزی ابداع کرده اند تا بتوانند به کمک آنها خاطرات میلیون ها بیمار مبتلا به آسیب های تروماتیک مغزی را بازیابی کنند و برای یادآوری خاطرات کسانی که حافظه خود را از دست داده اند، به کار ببرند.دکتر جاستین سانچز، رییس دفتر فناوری های بیولوژیکی دارپا در مورد این طرح گفت: ما درها را به سوی این احتمال بازیابی خاطرات از دست رفته یا فراموش شده، باز خواهیم کرد و در تلاشیم تا مفهوم سیستم های عصبی را دریابیم. ما می خواهیم به این سوال پاسخ دهیم که آیا فناوری های لازم برای درک آنچه مغز به ما می گوید را در اختیار داریم؟دانشمندان دارپا معتقدند که این فناوری ها هم اکنون در دسترس هستند تا به این موضوع جامه واقعیت بپوشانند. سانچز در جریان «روز دمو»، رویداد سالانه دارپا، که در پنتاگون برگزار شد، برخی کارها و تحقیقات این سازمان را که در طی چند سال گذشته انجام داده است و همچنین دستاوردهای این سازمان در زمینه بازیابی حافظه پویا یا RAM را شرح داد.
وی گفت: ما هم اکنون قادریم آثار و نشانه های مغزی در مورد اینکه چه زمانی خاطرات را به یاد می آورید یا چه زمانی در بازیابی آنها ناتوان خواهید ماند را شناسایی کنیم.
وی افزود: ما محرک های مستقیمی را به سمت مغز انسان ارسال می کنیم تا از این طریق نحوه شکل گیری و بازیابی خاطرات را تسریع کنیم.اگر بخواهیم به زبان ساده تر بگوییم دستاوردهای دارپا در پروژه RAM نشان
می دهند که دانشمندان قادرند سیگنال های مغزی انسان را دریافت کرده و درک نمایند. آنها حتی دریافته اند که یک تکانه ناچیز الکتریکی می تواند گاهی اوقات به شکل گیری خاطرات منتهی شود.به بیان دیگر، دستاوردهای دارپا در پروژه RAM نشان می دهند که دانشمندان قادرند سیگنال های مغزی انسان را دریافت و آنها را تحلیل و درک کنند. آنها حتی دریافته اند که یک تکانه ناچیز الکتریکی می تواند گاهی اوقات به شکل گیری خاطرات منتهی شود.سانچز گفت: اگر آسیب مغزی داشته باشید و توانایی فراخوان و یا شکل گیری خاطرات تان را از دست داده اید، در این صورت اگر یک ابزار پزشکی داشته باشید که به شما برای بازیابی خاطرات کمک کند، این ابزار یک ابزار متحول کننده خواهد بود. البته این بخش خوش بینانه این خبر بود و بخش بدبینانه این است که دارپا همچنان باید دانش زیادی را در این زمینه کشف کند و مدت ها طول خواهد کشید که این سازمان بتواند مثل فیلم های علمی -تخیلی تراشه ای را تولید کند که درون مغز انسان کاشته می شود و اطلاعاتی را به بدن انسان منتقل می کند. (منبع: فناوران)
- ۹۵/۰۳/۰۸