باند کلاهبرداری در سایت دیوار متلاشی شد
سرپرست پلیس فتا تهران بزرگ گفت: یک باند کلاهبرداری در سایت دیوار که از طریق درج آگهی و فروش کالا اقدامات مجرمانه انجام می دادند، متلاشی شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پلیس تهران بزرگ،سرهنگ داوود معظم گودرزی در این باره اظهار داشت: مردی ۲۲ ساله ساکن حوالی خیابان شریعتی، دهم فروردین ماه ۱۳۹۹ با در دست داشتن شکایتی از دادسرای مبارزه با جرایم رایانه ای «ناحیه ۳۱ تهران» به پلیس، اظهار داشت که از طریق درج آگهی فروش در سایت دیوار یک دستگاه گوشی آیفون ۱۱ به مبلغ ۸۰ میلیون ریال را انتخاب کردم و با فرد آگهی دهنده تماس گرفتم که وی برای فروش، مبلغ مذکور را مطالبه کرد و من وجه مورد نظر را واریز کردم سپس با وی تماس گرفتم ولی دیگر فروشنده پاسخگو نبود و تلفن همراهش را خاموش کرده بود، در آن لحظه متوجه شدم در دام یک کلاهبردار افتادم.
وی بیان کرد: پرونده در دستور کار مهندسان پلیس قرار گرفت و مأموران تحقیقات خود را آغاز کردند و متوجه شدند متهم برای رد گم کردن و پنهان ماندن هویتش مبلغ سرقتی را به حساب های مختلف واریز کرده و بعد از چند روز از مسدود شدن تمام حسابها، فردی به هویت (ع.ع) به این پلیس مراجعه و بیان داشت که حساب بانکی اش مسدود شده است.
گودرزی افزود: از وی تحقیقات پیرامون موضوع، انجام شد که وی در خصوص واریزی بخشی از وجوه شاکی اظهار بی اطلاعی کرد و گفت که در حال حاضر خانه ای در تهران دارد که تاکنون به مدت ده روز است که به فردی اجاره داده و بصورت روزانه از وی کرایه می گیرد، چهاردهم فروردین نیز مبلغی بابت اجاره خانه به حسابم واریز کرده و همان روز فهمیدم حسابم مسدود شده است و من به وی مظنون هستم چون رفت و آمد در آن خانه زیاد است و تصمیم به خارج شدن از منزل را دارند.
این مقام ارشد انتظامی تصریح کرد: در پی هماهنگی با دادسرای مبارزه با جرایم رایانه ای، پس از تکمیل تحقیقات با توجه به اینکه بیم فرار متهمان از محل مورد نظر محتمل بود اکیپی از ماموران پلیس فتا با راهنمایی صاحب خانه به محل مورد اشاره اعزام و در یک عملیات غافلگیرانه دو نفر متهم به هویت (م. م) و (ع. م ) را دستگیر و ادوات و تجهیزات رایانه ای و الکترونیکی آنها نیز کشف و ضبط شد.
وی ادامه داد: پس از بررسی تجهیزات الکترونیکی کشف شده مشخص شد، متهمان به صورت گسترده اقدام به کلاهبرداری در سایت دیوار می کنند و تاکنون مبلغی حدود یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون ریال به همین روش سرقت کرده اند.
گودرزی افزود: پرونده پس از جمع آوری ادله لازم به همراه متهم و شاکی به دادسرای مبارزه با جرایم رایانه ای ارسال شد.
سرپرست پلیس فتا تهران بزرگ بیان داشت: شهروندان دقت داشته باشند قبل از واریز وجه کالایی که در سایتهای تبلیغاتی دیده و پسندیدهاند اول کالا را رؤیت کرده و با دریافت شماره تماس ثابت از فروشنده مطمئن شوند که کالای تبلیغ شده واقعی است، از قرار گذاشتن با فروشندگان این کالاها در مکانهای پرت و خلوت خودداری کنید و برای رؤیت کالا و پرداخت پول آن حتما در اماکن عمومی و پر تردد با این افراد قرار ملاقات بگذارید.
تهدید و اخاذی با ایجاد صفحه ای جعلی در اینستاگرام
سرپرست پلیس فتا تهران بزرگ از دستگیری فردی که با ایجاد صفحه ای در اینستاگرام با تصویر و نام شاکی از مخاطبان وی اخاذی می کرد، خبر داد و گفت: مردی ۳۵ ساله به نام (الف.ص) ساکن حوالی خیابان رسالت در تاریخ شانزدهم فروردین ماه ۱۳۹۹ با در دست داشتن شکایتی از دادسرای مبارزه با جرایم رایانه ای «ناحیه ۳۱ تهران» به پلیس، اظهار داشت: فردی با سوء استفاده از تصاویر شخصی وی اقدام به ایجاد صفحه ای اجتماعی با نام و مشخصات او کرده و با دوستانش در شبکه اجتماعی اینستاگرام گفتگو و ارتباط گرفته و بابت یک مشکل و گرفتاری واهی از آنها درخواست وجه نقد کرده است که این موضوع باعث سوء تفاهم و دردسر و مزاحمت برای برخی از دوستان و اقوامش شده است.
سرهنگ داوود معظم گودرزی گفت:شاکی گفت که متهم به این کار بسنده نکرده و با ارسال پیام های دروغ مثل جدایی بنده از همسرم به تمام مخاطبینم قصد تخریب مرا داشته است، پس از مطرح شدن موضوع در خانواده متوجه شدم وی از دوستان سابق برادرم بوده و بارها نیز برای خواهران من نیز با ایجاد مزاحمت و تهدید، قصد اخاذی داشته که این عمل ناشایست وی باعث برهم زدن آسایش روحی و روانی ام شده و زندگی خانوادگی ام با مشکلات شدیدی روبرو شده است.
وی تصریح کرد: با توجه به موضوع، پرونده در دستورکار مهندسان پلیس فتا قرار گرفت و مأموران در تحقیقات خود از شاکی متوجه شدند که متهم قبلا با شاکی و خانواده آن آشنا بوده، با تلاش ماموران مشخصات متهم مشخص شد، وی مردی ۲۱ ساله به هویت (ع.م) بود، بیستم فروردین ماه ۱۳۹۹ وی شناسایی و به پلیس احضار شد و پس از مواجهه با شاکی و ادله فنی پلیس لب به اعتراف گشود و گفت مدت کمی با یکی از اعضای خانواده شاکی دوست بودم و زمانی که او دیگر جواب تماس های مرا نداد وی را تهدید کردم که به برادرانت موضوع را می گویم و شروع به اخاذی و حق سکوت از شاکی و اعضای خانواده وی کردم و حال از کرده ام پشیمانم و از شاکی طلب بخشش دارم؛ پرونده پس از بررسی پلیس و جمع آوری ادله لازم به همراه متهم و شاکی به دادسرای مبارزه با جرایم رایانه ای ارسال شد.
سرپرست پلیس فتا تهران بزرگ خاطر نشان کرد: یکی از معضلات کنونی جامعه ما حفظ حریم خصوصی افراد است که به اشکال مختلف توسط سودجویان و کلاهبرداران نادیده گرفته شده و با سوء استفاده از مصادیق مختلف نقض این موضوع، از قربانیان اخاذی و هتک حیثیت میشود، بنابراین هموطنان میتوانند آخرین و به روزترین آموزشهای لازم درخصوص استفاده صحیح از ظرفیتهای فضای مجازی را از طریق سایت پلیس فتا دریافت کنند.