بررسی سند صیانت از کودکان و نوجوان در فضای مجازی
رئیس پلیس فتا ناجا از بررسی سند صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی خبر داد و گفت: پیامرسان "شاد" از امنیت خوبی برقرار است.
به گزارش تسنیم، سردار وحید مجید؛ رئیس پلیس فتا عصر امروز در همایش صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با وقوع کرونا در جهان میتوان گفت تمام استانداردها در حوزههای مختلف دستخوش تغییرات شد؛ یکی از این حوزهها حوزه سایبر بود که خیلی از مردم فعالیتهای خود را در این حوزه اجرا کردند.
وی با اشاره به اینکه اغلب آموزشهای تحصیلی در فضای مجازی ارائه شد، گفت: آموزش آنلاین به یک الزام تبدیل شد و دانشآموزان باید در فضای مجازی حاضر میشدند، این را هم باید در نظر گرفت تا قبل از این کودکان تا سن 13 سالگی با کنترلهای لازم وارد شبکههای اجتماعی میشدند اما این موضوع باعث شد تا کودکان بدون کمترین کنترلی به فضای مجازی و شبکههای اجتماعی دسترسی داشته باشند.
رئیس پلیس فتا با اشاره به اینکه ایجاد پیامرسان شاد نمونه موفقی از فعالیت پیامرسانهای ایرانی بود، تصریح کرد: پیامرسان شاد برای آموزش دانشآموزان یک نمونه موفق بود که البته پلیس فتا آموزشهایی را برای دانشآموزان در این بستر اعلام کرد.
سردار مجید یادآور شد: طبیعتاً وقتی دانشآموزان وارد فضای مجازی میشوند و آموزشهای لازم را ندیدهاند، برایشان مشکلات و خطراتی ایجاد میشود به همین منظور پلیس فتا اقدامات لازم را انجام داد تا دانشآموزان بتوانند پیامهای آموزشی در فضای مجازی را در بستر پیامرسان شاد دریافت کنند.
رئیس پلیس فتا ناجا گفت: از سال 1400 تا سال 1401 تعداد 767 مورد تماس با پلیس فتا گرفته شده است و اعلام مشاوره یا اعلام بزه کرده بودند که این شکایات بررسی شدند.
وی ادامه داد: این تماسها یا از طریق شماره 380096 بوده یا از طریق چت آنلاین سایت سایبر پلیس ثبت شدند.
سردار مجید در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه آیا امنیت پیامرسان شاد از نظر پلیس فتا قابل قبول است و پارامترهای امنیتی را رعایت کرده است یا خیر گفت: بله؛ پیامرسان شاد از نظر امنیتی مورد قبول پلیس فتا است اما باید خود را ارتقا دهد.
رئیس پلیس فتا گفت: تخلفاتی در پیامرسان شاد انجام میشد که البته میتوان گفت متخلفان پیامرسان شاد را واسطه قرار داده بودند که این نکته را باید یادآور شوم این تخلفات آمارشان نسبت به سایر پیامرسانها بسیار بسیار پایین است.
سردار مجید یادآور شد: سند صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی مربوط میشود به مصوبات سال 1395 شورای عالی فضای مجازی مبنی بر الزامات شبکه ملی اطلاعات و همچنین مصوبات جلسه 66 شورای عالی فضای مجازی در خصوص طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات که در شهریور 1399 مصوب شد.
وی در پایان گفت: در جلسه امروز این سند را بررسی کردیم و پیشنهادات را ارائه دادیم تا شبکه ملی فضای مجازی هم آن را بررسی کند تا بتوانیم به یک سند واحد برسیم.
- ۰۱/۱۰/۰۴