ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

رئیس سازمان مالیات پیشنهاد داده ایم ۵ درصد از مالیات تولید کم کنیم و برای کلیه معافیت‌ها و مشوق‌های مالیاتی یک بسته کامل آماده ارائه به دولت است، گفت: امسال 100درصد پرونده های مالیاتی باسامانه سنیم بررسی می شود که به میزان 15 هزار اصله درخت ،در مصرف کاغذ صرفه جویی خواهد شد.

 به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، سید کامل تقوی نژاد رئیس سازمان امور مالیاتی کشور در برنامه نگاه یک در خصوص وضعیت مالیات در کشور گفت: سهم مالیات در بودجه پررنگ تر شده است، در 2 سال گذشته یکی از آرزوهای دیرین سیاستگذاران را محقق کرده ایم و درآمدهای مالیاتی ما نسبت به درآمدهای نفتی 150 به 100 شد.

وی ادامه داد:در سال گذشته 97 درصد درآمدهای مالیاتی که در بودجه پیش بینی شده بود محقق شد. 3.8 درصد بودجه کل کشور را درآمدهای مالیاتی تشکیل می دهد و 50 درصد از بودجه جاری کشور از مالیات تامین می شود.برای سال 97 ، 113 هزار میلیارد تومان درآمدهای مالیاتی پیش بینی شده است.امسال پیش بینی می شود 20 هزار میلیارد تومان تحت عنوان عوارض در اختیار شهرداری ها و دهیاری ها قرار می گیرد.

رئیس سازمان مالیات اظهار داشت:در 6 ماهه امسال با 8 درصد رشد نسبت به سال گذشته 43 هزار تومان درآمد مالیاتی داشته ایم به اضافه 9 هزار میلیارد تومان عوارض.نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی در کشور های پیشرفته بالای 25 درصد است این شاخص در کشورهایی که اقتصاد آنها به ما نزدیک است بالای 15 درصد است در کشورهای نفتی خیلی روی این درآمدها برنامه ریزی نشده است.

وی با بیان اینکه در کشور ما این شاخص حدود 8 درصد است با تامین اجتماعی به 9 درصد می رسد برای سال آخر برنامه توسعه به 11درصد باید برسد، گفت: 50 درصد مالیات صرف بودجه جاری کشور می شود و قریب 90 درصد بودجه جاری کشور به آموزش پرورش، امینیت کشور و بهداشت و درمان اختصاص می یابد.

تقوی نژاد ادامه داد:بیش از 80 درصد درآمدهای 80 درصد از شهرهای کشور از طریق مالیات تامین می شود،در شهر تهران 19 هزار میلیارد تومان که بیش از 16 هزار میلیارد تومان آن در دولت روحانی بوده به شهرداری از طریق مالیات و عوارض پرداخت شده است.15 هزار و 500 ملیارد تومان در بخش بهداشت از طریق مالیات بر ارزش افزوده صرف شده است،هرگونه درآمد مالیاتی باید به حساب خزانه واریز شود و سازمان امور مالیاتی عوارض را مستقیما به حساب شهرداری ها واریز می کند.به موازات قانون مالیات بر ارزش افزوده ، لایحه ای دیگر در دست پیگیری است که سهم شهرداری ها از مالیات بر ارزش افزوده از 30 درصد به 50 درصد افزایش یابد.

تقوی نژاد در خصوص طرح جامع مالیاتی اظهار داشت:تحول در نظام مالیاتی از روزی که درآمدهای مالیاتی تنظیم شده همیشه مطرح بوده تا اینکه مطالعه جامعی در زمان وزارت صفدر حسینی صورت گرفت.بیش از 97 درصد هزینه های ایجاد طرح مالیاتی قبل از ما انجام گرفته، 700 میلیارد تومان کل هزینه های این طرح بوده است که از محل شناسایی افرادی که از چند نوع معافیت مالیاتی بهره می برند و کاهش این معافیت ها تامین شده است.

وی ادامه داد: بیش از 500 میلیارد تومان آن صرف ایجاد زیرساخت شده است بهترین و به روزترین سخت افزاری که این طرح نیاز داشته تامین شده است . مجموع هزینه هایی که صرف تامین نرم افزار این طرح شده کمتر از 130 میلیارد تومان بوده است.طرح جامع شامل 32 پروژه است که طرح نرم افزاری یک نمونه آنست. این بزرگترین پروژه نرم افزاری بخش اقتصاد کشور محسوب می شود و امروز نرم افزار ما بومی شده است.فرانسوی و چینی ها که در این پروژه فعال بودند کار را تحویل داده اند و ما سامانه سنیم داریم که کاملا بومی است.

تقوی نژاد تاکید کرد: در سال ،95 به میزان 10 درصد و در سال 96، 27 درصد از پرونده های مالیاتی با سامانه سنیم (سامانه نرم افزاری یکپارچه مالیاتی)  بررسی شد و امسال 100درصد پرونده های مالیاتی با سامانه سنیم بررسی خواهد شد. با اجرای طرح جامع مالیاتی امسال در نظام مالیاتی کشور15 هزار اصله درخت ،در مصرف کاغذ صرفه جویی می شود. ما به مردم گفتیم خوداظهاری مالیاتی آنها مورد قبول است.در این طرح مالیاتی 40 دستگاه که مهمترین اطلاعات اقتصادی کشور را دارند اطلاعات در اختیار ما می گذارند.با اطلاعاتی که در این سامانه داریم هرکس شماره ملی به ما بدهد می توانیم میزان داریی های وی را تا 80 درصد بگوییم.

رئیس سازمان امور مالیاتی تصریح کرد: یکی از موارد مهم ، مالیات از خانه های خالی است در این مورد قانون، وزارت راه و شهرسازی را مکلف به راه اندازی سامانه ای در این خصوص کرده است و وزیر اعلام کرد که این امر امکان پذیر نیست لذا پیشنهاد شد این مورد به شهرداری ها واگذار شود.این اطلاعات در جهت شناسایی و تشخیص در وصول مالیات استفاده می شود.سازمان امور مالیاتی حاکمیتی ترین دستگاه کشور است و این اطلاعات باید در اختیار ما قرار گیرد.

وی ادامه داد: ما جلسات زیادی با نظام بانکی داشتیم و تفاهمنامه ای امضا شد  تا اطلاعات مربوط به تسهیلات و سپرده ها در اختیار ما قرار گیرد و با سازمان تامین اجتماعی نیز تفاهم کردیم لیست حقوقی را در اختیار ما قرار دهد.در سال گذشته 2 هزار میلیارد تومان از محل همین سامانه های اطلاعاتی،  با فرار مالیاتی مبارزه کردیم و به طور مثال از یک نفر به میزان یک میلیارد و 700 میلیون تومان مالیات گرفتیم.

وی با تاکید بر اینکه مردم به دنبال عدالت هستند گفت: مردم انتظار دارند ما مالیات افرادی که در حوزه ارز ، خودرو و سکه ورود پیدا کرده اند را دریافت کنیم.ما به دنبال این هستیم که اطلاعات ما در این زمینه تکمیل شود و تا 4 سال آینده هدفگذاری شده که آنقدر سامانه جامع اطلاعاتی قوی شده باشد که دیگر به اظهار نامه مالیاتی نیاز نباشد.ما از طریق همین سامانه ها مطلع شدیم که یک نفر در 167 شرکت مدیرعامل بوده که قطعا قصد سوءاستفاده داشته است. همچنین از همین طریق شناسایی شده که 2 هزارو 14 مودی فقط یک آدرس را معرفی کرده اند که به عنوان مودی پرریسک شناسایی شده اند.موفقیت طرح جامع مالیاتی تنها از طریق تکمیل نظام اطلاعاتی آن حاصل شده است.

تقوی نژاد در خصوص حذف مالیات علی الراس گفت: در این خصوص ما تا خرداد 99 مهلت داریم اما امیدواریم زودتر اجرایی شود اما مهمتر از این موضوع بحث اعمال مدیریت ریسک است.ما مودیان را طبقه بندی می کنیم 20 درصد مودیان برای حسابرسی انتخاب می شوند و 80 درصد مالیات آنها بر اساس خوداظهاری که با اطلاعات ما همخوانی دارد، تعیین می شود.

وی در خصوص اینکه چرا مالیات تنها از طریق خوداظهاری تعیین نمی شود گفت: در سال 95 کل مالیات تعیین شده از سوی خوداظهاری 5 برابر کمتر از مالیات تعیین شده  از سوی سازمان مالیات بود.البته ما همکاران را تشویق می کنیم که با مودی مالیاتی به تفاهم برسند و مالیات تعدیل شودو سعی ما همواره بر واقعی کردن هیات های رسیدگی به حل اختلافات است.

رئیس سازمان امور مالیاتی تصریح کرد: 40 درصد از تولید ناخالص داخلی ما از پرداخت مالیات معاف است. در حال حاضر معافیت های مالیاتی گوناگون است به طور مثال کسی که در تولید فعالیت می کند 5 سال ،در شهرک صنعتی باشد 7 سال و در مناطق محروم 13 سال ، دانش بنیان 15 سال و در مناطق آزاد باشد 20 سال از پرداخت مالیات معاف می شود.

وی افزود: ما به تولید توجه خاص داریم امسال 97 درصد از ضرائب مالیاتی تولید را کاهش دادیم و ضرائب مربوط به واردات کالا را افزایش دادیم.سال گذشته 1700 میلیارد تومان به صادرکنندگان استرداد داشتیم.ما سال گذشته تا کنون 22 هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی را شناسایی کردیم برخی معتقدند بیشتر از این ها فرار مالیاتی صورت می گیرد من قبول ندارم.البته من معتقدم فرار مالیاتی نباید بیشتر از 3 هزار میلیارد تومان باشد ما به این سمت حرکت کرده ایم.

وی تاکید کرد: مالیات ابزار مناسب برای توسعه کشور است از تمام افراد مرتبط با این بخش ، رسانه ها و همچنین از افراد مسئول درخواست یاری داریم تا ما در زمینه فرار مالیاتی برخورد قاطع داشته باشیم. در ارتباط با مالیات پزشکان افراط و تفریط شده پزشکان نخبگان جامعه هستند، درآمد پزشکان مشخص است البته برخی پزشکان حتی در بیمارستان ها از دادن اطلاعات به ما امتناع کرده اند اما نباید آن را به همه پزشکان تعمیم دهیم.

وی با تاکید بر اینکه در تعیین مالیات باید در لبه عدالت حرکت کنیم گفت: در ماه های اول سال بعد خبرهای خوبی در خصوص  اینکه در مورد بعضی گروه های درآمدی رسیدگی واقعی تری برای تعیین مالیات صورت گیرد خواهیم داشت.

این مقام مسئول بیان کرد:در بحث ارز خودرو و سکه ورود پیدا کردیم برای سکه راه حل هایی ارائه دادیم. در مورد خودرو پیشنهاد شد علاوه بر مالیات متعارف برای افرادی که در سال 96 و 97 خودرو وارد کرده اند 60 درصد مالیات تعیین شود اما این طرح دقیق نبود.در بحث ارز هم پیشنهاداتی داده شده است. از ابزار مالیات برای تنظیم بازار اقتصاد باید استفاده شود ما پیشنهاد داده ایم 5 درصد از مالیات تولید کم کنیم.برای کلیه معافیت ها و مشوق های مالیاتی  یک بسته کامل آماده ارائه به دولت است.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">