دانشگاه شریف، آوردگاه برنامهنویسان در «نبرد هوش مصنوعی»
12 و 13 اسفند 94، انجمن علمی دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه شریف در این دانشگاه میزبان مسابقات بین المللی برنامهنویسی نبرد هوش مصنوعی شریف خواهد بود.
به گزارش آیتی آنالیز، ثبت نام این دوره از مسابقات نبرد هوش مصنوعی شریف (Sharif AI Challenge) از روز 12 بهمن ماه در سایت مسابقه به آدرس http://aichallenge.sharif.edu آغاز شده است و تا روز 19 بهمنماه ادامه خواهد داشت. این مسابقات به پشتوانه 7 دوره برگزاری مسابقات "نبرد به زبان جاوا" برگزار میشود ولی بعد از تجربه موفق دوره گذشته این مسابقات که افزودن آزمایشی دو زبان برنامهنویسی دیگر علاوه بر جاوا بود، در این دوره پشتیبانی رسمی از زبانهای پایتون و سیپلاسپلاس نیز توسط تیم فنی مسابقات اضافه شده است.
با این حساب تقریبا تمام علاقهمندان به کامپیوتر و برنامهنویسی میتوانند با دانش برنامهنویسی خود و با زبان موردعلاقهشان در این مسابقه شرکت کنند.
نبرد هوش مصنوعی شریف با هدف سنجش توانایی شرکتکنندگان در زمینه برنامهنویسی و نگاهی به توانایی تیمها در پیادهسازی و استفاده از الگوریتمهای هوش مصنوعی برگزار میشود. شاید در نگاه اول تمرکز اسم مسابقات روی هوش مصنوعی ترسناک باشد، اما همینکه اسم الگوریتمهای معروف هوش مصنوعی مثل DFS و BFSو A* به گوشتان خورده باشد برای شرکت در این مسابقه از حد کافی هم بیشتر است. درواقع شرکتکنندگان برای شرکت در این مسابقه و رقابت در سطح بینالمللی، نیازی به داشتن دانش پیشرفتهای در زمینه هوش مصنوعی ندارند، اما توانایی استفاده و پیادهسازی الگوریتمهای هوش مصنوعی، امکان کسب امتیاز بیشتر و احتمال موفقیت تیم را افزایش میدهد.
این مسابقات به همت انجمن علمی دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه شریف و با بدنه کاملاً دانشجویی برگزار میشود که میتوان آن را نقطه قوت آن دانست. معاونت علمی ریاست جمهوری و شرکت دانشبنیان بیان نیز به عنوان حامیان این مسابقه هستند. برای ارزیابی این مسابقه میتوان گفت: فضای دانشجویی بانشاط، به همراه کیفیت برگزاری بالا به پشتوانه سابقه 7ساله مسابقات، در کنار رقابت تیمها در چارچوب یک بازی جذاب با قوانینی خاص، در سطح بینالمللی!
در این مسابقه شرکتکنندگان باید در قالب تیمهای سه نفره، برنامهای برای شرکت در بازی طراحی شده توسط تیم فنی مسابقات که دارای قوانین خاصی است پیادهسازی کنند. ویژگی اصلی بازی امکان بازی کردن چند تیم با همدیگر در قالب قوانینی است که به عادلانه بودن و اصطلاحا fair بودن رقابت کمک میکنند.
کدها در چارچوب (frame work) طراحی شده توسط تیم فنی مسابقات قرار میگیرند و با یکدیگر به رقابت میپردازند و برای کسب امتیاز بیشتر از رقیبان تلاش میکنند. در پایان مسابقه تیمهای برتر براساس امتیاز بالاتر مشخص میگردند.
این دوره از رقابتها در دو مرحله برگزار میشود: مرحله غیرحضوری (آنلاین) که از تاریخ 20 بهمن آغاز خواهد گردید و تا 28 بهمن ادامه خواهد داشت و تیمها فرصت خواهند داشت که در این مدت یک برنامه ارسال کنند. البته تیمهایی که تا روز قبل از برگزاری این مرحله در سایت مسابقه ثبت نام کردهاند. بعد از این تاریخ، تیم فنی به ارزیابی کدها با برگزاری مسابقه بین آنها و مشخص کردن امتیازها میپردازد، با مشخص شدن تیمهای برتر این مرحله که به مرحله بعد راه یافته اند، در تاریخ 12 و 13 اسفند ماه، ، انجمن علمی دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه شریف در این دانشگاه میزبان مسابقات بین المللی برنامهنویسی نبرد هوش مصنوعی شریف خواهد بود. در این مرحله تیمها در فرصت مشخص شده به نوشتن برنامه مشغول میشوند تا در پایان این مرحله نیز برنامهی تیمها با یکدیگر به رقابت بپردازند و در پایان تیمهای برتر مرحله حضوری مشخص شوند. در پایان به تیمهای برتر مرحله حضوری جوایزی شامل سکه بهارآزادی و تندیس مسابقات، و به سایر تیمهای برگزیده یادبود مسابقات (ماگ، تیشرت و ...) اهدا میشود.
اخبار و اطلاعات تکمیلی مسابقه از طریق وبلاگ مسابقه http://aichallenge.blog.ir در دسترس شما خواهد بود. همچنین پیشنهاد میشود اخبار و نکات مهم مسابقه را از طریق کانالهای اطلاعرسانی اینستاگرام و توییتر مسابقه (@aichallenge) پیگیری کنید.