بلوکه شدن 550 میلیون دلار MTN در ایران
ام تی ان (شریک تجاری ایرانسل) می گوید تحریم ها 550 میلیون دلار از دارایی های این شرکت را در ایران مسدود کرده است و بحث و مذاکره با مقامات ایالات متحده برای پیدا کردن راهی جهت بازگرداندن این پول ادامه دارد.
مایکل مالاکاتا در تاریخ 16 اوت 2013 نوشت که ام تی ان، بزرگترین اپراتور تلفن همراه آفریقا، به دلیل تحریم های آمریکا با بیش از 550 میلیون دلار از درآمدهای خود در ایران گرفتار شده ، و در حال رایزنی با مقامات بین المللی است تا به راه حلی برای بازگرداندن این دارایی ها دست یابد.
ام تی ان 49 درصد از سهام ایرانسل ، را تحت مالکیت و کنترل شرکت گسترش الکترونیک ایران ، در اختیار دارد. این شرکت گفته که در حال گفتگو با مقامات آمریکایی، از جمله مقامات وزارت خزانه داری است، تا بلکه بتواند راه حلی برای خارج کردن این دارائی ها از ایران پیدا کند.
تحریم ها عرصه را برای تمام شرکت هائی که با کشورهای ایالات متحده داد وستد می کنند تنگ کرده به نحوی که آنها نمی توانند دارایی های خود را از ایران خارج کنند. سیفیسو دابنگوا، مدیر عامل گروه شرکت های ام تی ان می گوید: این شرکت از سال گذشته نتوانسته پول خود را از ایران خارج کند، یعنی از زمانی که دور جدیدی از تحریم های ایالات متحده و اتحادیه اروپا (EU) به منظور توقف برنامه هسته ای ایران اعمال شده است.
ایالات متحده و دیگر کشورهای غربی معتقدند که ایران غنی سازی اورانیوم را به سطحی رسانده که می تواند درساخت سلاح های هسته ای مورد استفاده قرار گیرد. ایران اما همواره این اتهامات را رد کرده و ادعا می کند که برنامه هسته ای اش تنها برای مقاصد غیرنظامی است.
ایران برای برنامه توسعۀ ام تی ان در خاور میانه جنبۀ استراتژیک دارد. زیرا در کمک به این شرکت برای سرمایه گذاری در یمن نیز نقش مهمی ایفا کرده است. تحریم ها همچنین تلاش های طاقت فرسای ام تی ان ، در راستای واردات تجهیزات شبکه و بهبود سطح خدمات و گسترش شبکه خود در ایران را نیز بی اثر کرده است.
ایران با بیش از 40 میلیون مشترک دومین کشور بزرگی است که ام تی ان در آن فعالیت دارد.
به گزارش بولتن نیوز گرچه ایران تحریم ها را کم اهمیت نشان می دهد و ادعا می کند که این تحریم ها هیچ تاثیری بر این کشور ندشته است، اما دابنگوا همین هفته در مصاحبه ای با رسانه ها ، پس از ارائه نتایج مالی این شرکت گفته : "این شرکت تاثیر تحریم ها را به خوبی احساس می کند."
دابنگوا همچنین گفته: ام تی ان می خواهد حدود 400 میلیون دلار از دارایی های خود را در قالب وام هایی بازگرداند که این شرکت مخابراتی برای حمایت از گسترش شبکۀ خود از موسسات وام دهنده دریافت کرده و بین 150 تا 200 میلیون دلار دیگر را نیز در قالب سود سهام از کشور خارج می کند.
دابنگوا تاکید کرده که کسب و کار در ایران به خوبی پیش می رود و ام تی ان تنها در صورتی از ایران خارج می شود که آفریقای جنوبی به تحریم های بین المللی و رهبری ایالات متحده بپیوندد ، زیرا این شرکت توسط اصول بین المللی آفریقای جنوبی هدایت می شود و در صورت پیوستن به تحریم ها ،تابع همان اصولی خواهد بود که شرکت های آمریکایی از انجام کسب و کار در ایران منع می کند.
دابنگوا گفته، در سه ماهه اول سال جاری، ام تی ان، بیش از 44 میلیون دلار در ایران سرمایه گذاری کرده ، هرچند این پروژه با تاخیرهائی نیز روبرو بوده است.
ام تی ان در همین حال، گفته است که علیرغم ناآرامی های سیاسی در سوریه که حتی به جنگ داخلی کشیده شده باز هم خیال ندارد از این کشور خارج شود.
دابنگوا اضافه کرده این شرکت خدمات خود را به بهترین شکل ممکن در سوریه ادامه خواهد داد.
دابنگوا ، مدیر عامل ام تی ان در افریقای جنوبی در عین حال تصریح کرده:" درگیری ها میان جناح های مخالف سوریه بر قابلیت ام تی ان در حفظ عملیات در حال اجرای این شرکت اثرات منفی داشته و بیشتر اوقات، تا نیمی از سایت های ما از مدار خارج شده است."
دولت ایالات متحده رژیم سوریه و بشار اسد، رئیس جمهور این کشور را نیز تحت تحریم قرار داده است زیرا دولت سوریه معترضانی که برای کناره گیری اسد از قدرت مبارزه می کنند را به شدت سرکوب می کند.
اتحادیۀ اروپا برخی تحریم های اقتصادی را نیز بر سوریه تحمیل کرده ، تحریم هایی که علاوه بر سایر موارد، هواپیماهای باری این کشور که از فرودگاه های اتحادیه اروپا و تحت مدیریت شرکت های باربری سوری بارگیری می شوند را نیز شامل می شود.
- ۹۲/۰۵/۲۷