تاثیر اینترنتچیزها بر کسب و کارها چیست؟
طبق بررسی آماری اخیر گروه گارتنر، بیش از 40 درصد شرکتها پیشبینی میکنند که اینترنت چیزها (چیزترنت) تحولی در کسبوکارشان ایجاد کند یا در کوتاهمدت (سه سال آینده) فرصتهای چشمگیری برای کسب درآمدهای جدید یا صرفهجویی در هزینهها ایجاد کند و در درازمدت (بیش از پنج سال) افزایش 60 درصدی نصیبشان کند. البته به گفته آنهایی که در این بررسی آماری مورد پرسش قرار گرفتند سازمانهایشان در بسیاری از موارد برای تلاشهای چیزترنتی رهبری فنی یا تجاری روشنی ندارد.
این بررسی آماری در اکتبر 2014 میان اعضای محفل تحقیقاتی گارتنر (میزگرد تحت مدیریت گارتنر) انجام گرفته است که 463 تن از سران کسبوکار و فناوری اطلاعات هستند و از راهبرد سازمانشان در حوزه چیزترنت خبر دارند.
در واقع این بررسی آماری نشان داد که چیزترنت خیلی نابالغ است و سازمانهای بسیاری در آغاز راه آن قرار دارند. فقط اقلیت اندکشماری راهکارهایی را در محیط تولید بهکار گرفتهاند. البته کاهش هزینههای شبکهبندی و پردازش به معنای آن است که موانع اقتصادی برای افزودن حسگری و ارتباطات به محصولات اندک و در حد چند ده دلار است. چالش واقعی چیزترنت اندکی در هوشمندسازی محصولات و بیشتر در شناخت فرصتهای تجاری ناشی از بومسازگانهای جدید و محصولات هوشمند است.
اینکه سازمانی راهبردهای فنی و تجاری برای تلاشهایاش در حوزه چیزترنت را شناسایی کرده است یا خیر، شاخص مفیدی برای میزان آمادگیاش برای بهکارگیری چیزترنت است. طبق این بررسی آماری کمتر از یکچهارم پاسخدهندگان این کار را انجام دادهاند. مدیران و کارمندان باید قابلیتهای چیزترنت را درک کنند، بعد به سرمایهگذاری بپردازند. مدیریت و بصیرت آن مهم است. به نظر بسیاری از پاسخدهندگان، بلندپایگان سازمانشان هنوز شناخت خوبی از آثار بالقوه چیزترنت ندارند. البته در صنایع مختلف رویکردهای بسیار متفاوتی در مورد چیزترنت وجود دارد. برای مثال، در بخش دولتی، آموزش و پرورش، بانکداری و بیمه شناخت هیات مدیرهها از چیزترنت بسیار ضعیف است، ولی صنایع ارتباطات و خدمات از این لحاظ بالاتر از سطح متوسط هستند.
حوزههای جدید از قبیل چیزترنت بهصورتی گریزناپذیر خطرات و چالشهای جدید ایجاد میکنند و پاسخدهندگان بهطور دقیق میدانستند که موانع احتمالی راهاندازی چیزترنت چیست. امنیت و حریم خصوصی جزو دغدغههای اصلی است که تعجبی ندارد.(منبع:عصرارتباط)
- ۹۴/۰۱/۰۵