تاکید وزیر ارتباطات بر مطالعه لایه یونسفر
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر مطالعه روی لایه انتقال دیتا و صوت یونسفر در کشور، گفت: به منظور ارائه خدمات اقدام به طراحی سایت بصیر شد که برای بهره برداری کامل از خدمات این سایت نیاز به نرم افزاهای تولید داخل داریم.
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمدحسن نامی در مراسم امضای تفاهم نامه در دانشگاه تهران با اشاره به تحقیقات جهانی در لایه یونسفر، افزود: این لایه یک لایه قدرتمند است که در آن نقل و انتقالات صوت و دیتا از این لایه آغاز میشود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه کشورهای زیادی تحقیقات خود را در این لایه آغاز کردهاند، اظهار داشت: آمریکا 28 میلیارد دلار برای اجرای پروژهای در این لایه هزینه کرده است.
وی با اشاره به تاثیر مطالعه در لایه یونسفر خاطرنشان کرد: به دلیل اهمیت این لایه به لحاظ دفاعی و فناوریهای نوین نیاز به مطالعات بیشتر روی این لایه داریم.
نامی با تاکید بر تولید تجهیزات در حوزه ICT، یادآور شد: امروز کشورهایی که در این حوزه توانمندیهایی دارند از ارائه محصولات خود به سایر کشورها خودداری میکنند از این رو اساتید و دانشجویان باید در زمینه تولید تجهیزات مورد نیاز کشور اقدام کنند.
وی تولید نرم افزار را از دیگر زمینههای مورد نیاز برای تحقیق دانست و یاداور شد: در حال حاضر مرکز تولید نرم افزار متن باز در کشور آغاز به کار کرده است.
نامی با اشاره به بومی سازی نرم افزار در کشور چین، ادامه داد: با راه اندازی این مرکز در کشور باید نرم افزاهای مورد نیاز کشور را به صورت بومی تولید کنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه امروز به سرعت فضای مجازی به فضای واقعی نزدیک میشود، اضافه کرد: در این راستا سایت "بصیر" طراحی شده است که با بهره برداری از این سایت کل دنیا میتواند از خدمات آن بهره مند شوند.
نامی گوگل ارث، گوگل تاک، کلاینت، گوگل هلس و گوگل مپ زمینی را از خدمات این سایت نام برد و گفت: برای بهره برداری از این سایت نیاز به سرویسهای مبتنی بر نرم افزارهای بومی داریم که در این زمینه دانشگاهیان و اساتید میتوانند ما را در این زمینه یاری برسانند.
- ۹۲/۰۳/۲۹